Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Έκτρωση


Ο αδίστακτος βασιλιάς Ηρώδης θανάτωσε 20.000 νήπια. Σήμερα, ίσως περισσότερες από 120.000 μέλλουσες μητέρες περίπου σε όλο τον κόσμο θα πετάξουν στα σκουπίδια τα έμβρυα που κυοφορούν διαιωνίζοντας την εγκληματική πράξη του Ηρώδη απαρνούμενες την ίδια τη ζωή...

Η Αγία Γραφή δεν αναφέρει συγκεκριμένα το θέμα της έκτρωσης. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές διδασκαλίες στη Γραφή που κάνουν ξεκάθαρη την άποψη του Θεού για το θέμα αυτό.

Στον Ιερεμία α:5 μας λέει ότι ο Θεός μας γνωρίζει πριν μας πλάσει στην κοιλιά της μάνας μας. Στον Ψαλμό ρλθ:13-16 μιλάει για τον ενεργό ρόλο του Θεού στη δημιουργία και τον σχηματισμό μας στην κοιλιά. Στην Έξοδο κα:22-25 επιβάλλεται η ίδια τιμωρία σε κάποιον που θα προκαλέσει το θάνατο ενός εμβρύου με την τιμωρία κάποιου που διαπράττει φόνο. Αυτό δηλώνει ξεκάθαρα ότι ο Θεός θεωρεί ένα έμβρυο ότι είναι μία ανθρώπινη ύπαρξη όπως ένας ενήλικας.


Για τους Χριστιανούς, η έκτρωση δεν είναι θέμα δικαιώματος της γυναίκας να διαλέξει. Είναι θέμα ζωής ή θανάτου μιας ανθρώπινης ύπαρξης που φτιάχτηκε κατά την εικόνα του Θεού (Γένεση α:26-27, θ:6).

Το πρώτο επιχείρημα που εγείρεται πάντα ενάντια στη θέση των Χριστιανών για την έκτρωση είναι, «Τί γίνεται στις περιπτώσεις βιασμών και/ή αιμομιξίας;».

Όσο τρομερό κι αν είναι να μείνεις έγκυος από βιασμό και/ή αιμομιξία, είναι αυτό δικαιολογία για το φόνο ενός εμβρύου;

Δύο λάθη δεν κάνουν ένα σωστό. Το παιδί που είναι αποτέλεσμα βιασμού και/ή αιμομιξίας μπορεί να δοθεί για υιοθεσία σε μία καλή οικογένεια που δεν μπορεί να κάνει δικά της παιδιά – ή το παιδί μπορεί να ανατραφεί από τη μητέρα. Αλλά, το παιδί δεν μπορεί να τιμωρηθεί για τις κακές πράξεις του πατέρα του.

Το δεύτερο επιχείρημα που εγείρεται συνήθως ενάντια στη Χριστιανική θέση για τις εκτρώσεις είναι, «Τι γίνεται όταν η ζωή της μητέρας είναι σε κίνδυνο;».

Ειλικρινά, αυτή είναι η πιο δύσκολη ερώτηση στο θέμα των εκτρώσεων.

Πρώτο, ας θυμηθούμε ότι αυτή η κατάσταση είναι η αιτία λιγότερων από το ένα δέκατο του εκατοστού των εκτρώσεων που γίνονται στον κόσμο σήμερα.

Οι περισσότερες γυναίκες κάνουν έκτρωση γιατί δεν θέλουν να «αναθρέψουν το μωρό τους» παρά για να σώσουν τη ζωή τους.

Δεύτερο, ας θυμόμαστε ότι ο Θεός είναι Θεός θαυμάτων. Μπορεί να προστατέψει τη ζωή μιας μητέρας και ενός παιδιού παρά τις αντίθετες ιατρικές προβλέψεις. Τελικά, αυτή η απόφαση πρέπει να αφήνεται στο σύζυγο, στη σύζυγο και στο Θεό.

Κάθε ζευγάρι που αντιμετωπίζει αυτή την ακραία δύσκολη κατάσταση πρέπει να προσεύχεται στον Κύριο για σοφία (Ιάκωβος α:5) για το τι θέλει Εκείνος να κάνουν.

Το 94% των εκτρώσεων που γίνονται στον κόσμο σήμερα είναι για λόγους διαφορετικούς από τον κίνδυνο της ζωής της μητέρας. Η μεγάλη πλειοψηφία των περιστατικών μπορεί να προσδιοριστεί σαν «Μία γυναίκα και/ή ὁ σύντροφός της αποφάσισαν πως δεν θέλουν το παιδί που έχουν συλλάβει».

Αυτό είναι πολύ κακό. Ακόμα και στις πιο δύσκολες 6% των περιπτώσεων, η έκτρωση δεν θα έπρεπε να είναι η πρώτη επιλογή. Η ζωή ενός ανθρώπινου εμβρύου στην κοιλιά αξίζει κάθε προσπάθεια για να επιτραπεί μια κανονική διαδικασία γέννησης.

Γι’ αυτούς που έκαναν έκτρωση – η αμαρτία της έκτρωσης δεν είναι λιγότερο συγχωρήσιμη από κάθε άλλη αμαρτία. Δια της πίστης στο Χριστό, κάθε αμαρτία μπορεί να συγχωρηθεί (Ιωάννη γ:16, Ρωμαίους η:1,  Κολοσσαείς α:14).

Μία γυναίκα που έκανε έκτρωση, ή ένας άντρας που ενθάρρυνε μια έκτρωση, ή ακόμη ένας γιατρός που εκτέλεσε μια έκτρωση – όλοι μπορούν να συγχωρηθούν δια της πίστης στον Ιησού Χριστό.

Σημείωση: αυτή είναι μια παλαιότερη ανάρτηση. Όταν πήγα να την δημοσιεύσω ξανά στο Facebook, μου έβγαλε την εξής ανακοίνωση: Το μήνυμά σας δεν στάλθηκε, επειδή περιλαμβάνει περιεχόμενο που έχει αναφερθεί ως προσβλητικό από άλλους χρήστες του Facebook.