Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Οδηγός ζωής και εύρεσης συζύγου για ένα χριστιανό νέο σε ένα φεμινιστικό κόσμο


Στην κοινωνία που ζούμε, διδάσκεται και θεωρείται σωστό και λογικό, άντρες και γυναίκες να έχουν ίσα δικαιώματα. Όμως, η διδασκαλία του λόγου του Θεού, πάνω στο θέμα, είναι διαφορετική!

Είναι καλό να ελευθερωθούμε από τις «πολιτιστικές παρωπίδες» μας και να δούμε τα πράγματα στο φως του λόγου του Θεού.


Η άνοδος του φεμινισμού στα μέσα του 1800, έφερε την αχαλίνωτη σεξουαλική ακολασία, τα διαζύγια, τις εκτρώσεις και τα προβλήματα με τους αποκαλούμενους ΛΟΑΤ που αντιμετωπίζουμε σήμερα, αλλά φαίνεται ότι ο κόσμος εθελοτυφλεί!

Παρόλα αυτά, πως μπορεί σήμερα ένας νέος χριστιανός άντρας – που έχει τα μάτια του ανοιχτά στα δεινά που έφερε ο φεμινισμός στην κοινωνία μας – να κινηθεί σ’ αυτόν τον φεμινιστικό κόσμο και να ζήσει με έναν τρόπο που τιμά τον Θεό και το σχέδιό Του για τους ρόλους των δύο φύλων;

Βήμα 1 – Μάθε το σκοπό της ζωής σου

Ο Θεός σε δημιούργησε για να είσαι «εικόνα και δόξα του Θεού» και δημιούργησε τη γυναίκα να είναι «δόξα του άντρα» (Α’ Κορ.ια:7).  Αυτό σημαίνει ότι δημιουργήθηκες άντρας για να φανερώνεις ή να ζεις τα χαρακτηριστικά του Θεού καθώς δουλεύεις έξω από το σπίτι και σαν σύζυγος και πατέρας μέσα στο σπίτι σου.

Η συντροφικότητα, το σεξ και τα παιδιά, είναι όλα οφέλη του γάμου και διατάχθηκαν από τον Θεό στο γάμο, αλλά δεν είναι ο λόγος του γάμου.

Η Εφες.ε:23-24 μας λέει ότι «ο ανήρ είναι κεφαλή της γυναικός, καθώς και ο Χριστός κεφαλή της εκκλησίας, και αυτός είναι σωτήρ του σώματος. Αλλά καθώς η εκκλησία υποτάσσεται εις τον Χριστόν, ούτω και αι γυναίκες ας υποτάσσωνται εις τους άνδρας αυτών κατά πάντα».

Επίσης μας λέει στην Εφες.ε:25 «Οι άνδρες, αγαπάτε τας γυναίκάς σας, καθώς και ο Χριστός ηγάπησε την εκκλησίαν και παρέδωκεν εαυτόν υπέρ αυτής».  «Δια τούτο» (Εφες.ε:31), παντρευόμαστε, για να φανερώσουμε με τον γάμο μας τη σχέση μεταξύ του Θεού και του λαού Του, της εκκλησίας.


Βήμα 2 – Διάβασε τη Βίβλο σου από τη Γένεση μέχρι την Αποκάλυψη

Δεν μπορείς να είσαι το είδος του πνευματικού ηγέτη και δασκάλου στο μελλοντικό σπίτι που ο Θεός σε έχει καλέσει να είσαι, χωρίς να γίνεις πρώτα μαθητής του λόγου Του (Β’ Τιμ.β:15, Α’ Κορ.ιδ:35, Εφες.ς:4).

Βήμα 3 – Φύλαξε τις σεξουαλικές σχέσεις για τον γάμο

Οι μόνες σεξουαλικές σχέσεις που ο Θεός αποκαλεί «τίμιες» (Εβρ.ιγ:4), είναι αυτές που συμβαίνουν μέσα στο γάμο μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας. Όταν κάνεις σεξ με μια γυναίκα πριν μπεις σε διαθήκη γάμου μαζί της, διαστρεβλώνεις το σχέδιο του Θεού για τον άντρα, την γυναίκα, τον γάμο και το σεξ.

Βήμα 4 – Βρες μια δουλειά, αποκαταστήσου οικονομικά και μετά άρχισε να ψάχνεις για γυναίκα

Στις Παρ.κδ:27 διαβάζουμε «Διάταττε το έργον σου έξω και προετοίμαζε αυτό εις σεαυτόν εν τω αγρώ· και έπειτα οικοδόμησον τον οίκόν σου».  Ετοίμασε την καριέρα σου πρώτα και μετά ανοίγεις ένα σπίτι και ξεκινάς την οικογένεια.  Στην Εφες.ε:29 διαβάζουμε ότι οι σύζυγοι έχουν την ευθύνη να «εκτρέφουν και περιθάλπτουν αυτήν, καθώς και ο Κύριος την εκκλησίαν». Η ικανότητα του άντρα να εκτρέφει και να περιθάλπει τη μέλλουσα σύζυγό του και τα παιδιά του, είναι μια κρίσιμη πτυχή της φανέρωσης της σχέσης του Θεού με την εκκλησία, στο γάμο. Κανένας άντρας δεν πρέπει ποτέ ν’ αρχίσει να αναζητά γάμο μέχρι να είναι πλήρως προετοιμασμένος να είναι πάροχος για τη μέλλουσα γυναίκα και τα παιδιά του.

Βήμα 5 – Αναζήτησε μια γυναίκα που κι αυτή ξέρει το σκοπό της

Όπως ακριβώς εσύ πρέπει να γνωρίζεις τον σκοπό σου στη δημιουργία του Θεού σαν άντρας, έτσι θα πρέπει να αναζητήσεις μια γυναίκα που αποδέχεται πλήρως το σκοπό της στη δημιουργία του Θεού.

Τίτ.β:4,5 διά να νουθετώσι τας νέας να ήναι φίλανδροι, φιλότεκνοι, σώφρονες, καθαραί, οικοφύλακες, αγαθαί, ευπειθείς εις τους ιδίους αυτών άνδρας, διά να μη βλασφημήται ο λόγος του Θεού.

Η γυναίκα που αναζητάς πρέπει να ενστερνίζεται πλήρως τη διδασκαλία που βρίσκουμε στα παραπάνω εδάφια. Κανένα μέρος τους δεν θα πρέπει να είναι άβολο γι’ αυτήν.

Βήμα 6 – Απόφυγε τους σεξουαλικούς πειρασμούς περιμένοντας τον γάμο

Μερικοί άνδρες μπορεί να είναι σε θέση να προσφέρουν στην οικογένειά τους και ως εκ τούτου μπορούν να παντρευτούν στα 18, τα 19 τους ή στα 20, επειδή έχουν μια κερδοφόρα εξειδικευμένη δουλειά ή οικογενειακή επιχείρηση. Άλλοι μπορεί να πρέπει να περιμένουν μέχρι τα τέλη των είκοσι ή στις αρχές των τριάντα, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους και αφού περάσουν αρκετά χρόνια για να σταθεροποιηθούν στην δουλειά τους και να μπορούν να γίνουν οι προμηθευτές της οικογένειας που ο Θεός τους έχει καλέσει να είναι.  Ένα καλό παράδειγμα εκείνων που θα πρέπει να περιμένουν πολύ περισσότερο είναι οι γιατροί και οι δικηγόροι, καθώς τους παίρνει σχεδόν μια ολόκληρη δεκαετία για να σταθεροποιηθούν στη σταδιοδρομία τους.

Λοιπόν, πώς θέλει ο Θεός να χειριστείς αυτό το διάστημα, αφού έχει δώσει σεξουαλικές επιθυμίες κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης αναμονής της ζωής σου;  Νομίζω ότι όπως και σε κάθε άλλο πρόβλημα, καλό είναι να ζητήσουμε την βοήθεια του Θεού. Αυτός ξέρει το πρόβλημα, την ένταση, τις προκλήσεις, αλλά έχει και την λύση!

Αλλά επειδή ο πειρασμός στο συγκεκριμένο θέμα είναι πολύ μεγάλος, καλό θα είναι να βάλει κανείς όρια, ότι δεν θα βρεθεί ποτέ μόνος με μια γυναίκα που δεν είναι η σύζυγός του ή εξ αίματος συγγενής του!

Βήμα 7-Να είσαι επιμελής στην αναζήτησή σου για γυναίκα

Ο Ιησούς είπε στο Ματθ.ζ:7 «Αιτείτε, και θέλει σας δοθή· ζητείτε, και θέλετε ευρεί, κρούετε, και θέλει σας ανοιχθή». Δεν μπορείς να ελπίζεις να βρεις γυναίκα καθισμένος στον καναπέ, περιμένοντας να πέσει μία από τον ουρανό. 

Χρησιμοποίησε όλες τις ευκαιρίες που έχεις στη διάθεσή σου και μην περιορίζεις την αναζήτησή σου μόνο στην τοπική σου περιοχή. Δες το σε εθνικό, ακόμα και παγκόσμιο επίπεδο. Επικεντρώσου σε αγροτικές περιοχές και σε μικρές πόλεις, καθώς οι μεγάλες πόλεις είναι συχνά γεμάτες με γυναίκες που δεν ακολουθούν το σκοπό του Θεού στη ζωή τους.

Βήμα 8 – Μη βγαίνεις ραντεβού, αντίθετα μπορείς να φλερτάρεις

Τα ραντεβού οδηγούν σε σχέσεις που βασίζονται στο συναίσθημα μάλλον και όχι στη συμβατότητα.  Το φλερτ, βοηθά στην προστασία του ζευγαριού από τον πειρασμό να κάνει προγαμιαίο σεξ.