Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

ΠΟΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΩΖΕΙ;

 



 

Ø Πρέπει άραγε να γίνουμε Διαμαρτυρόμενοι (Προτεστάντες), για να σωθούμε;

Ø Όχι βέβαια φίλοι μου. Δεν θα έχανα τον καιρό μου να σας πείσω να γίνετε Διαμαρτυρόμενοι

Ø Αλλά ούτε η Καθολική ή η Ορθόδοξη Εκκλησία πιστεύεις ότι μπορεί να μάς σώσει, έτσι δεν είναι;

Ø Βεβαίως όχι.

Ø Τότε λοιπόν, εγώ είμαι Ρωμαιοκαθολικός, και ο φίλος μου από δω μέλος της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που μας λες ότι καμιά απ’ αυτές δεν μπο­ρεί να μας σώσει.

Ø Ναι.

Ø Και συ, που είσαι Διαμαρτυρόμενος, δεν θέλεις να μας κάνεις και μας Διαμαρτυρόμενους;

Ø Καθόλου. Ποτέ μου δεν ζήτησα από Καθο­λικούς ή Ορθόδοξους φίλους μου να γίνουν Δια­μαρτυρόμενοι.

Ø Ποτέ δεν το ζήτησες; Δεν καταλαβαίνω πως γί­νεται αυτό. Πιστεύεις ότι ο Προτεσταντισμός μπορεί να σώσει, δεν είναι έτσι.

Ø Όχι, δεν το πιστεύω.

Ø Δεν το πιστεύεις; Με εκπλήττεις! Τότε τι σώζει;

Ø Ο Προτεσταντισμός δεν έχει περισσότερη δύ­ναμη να σώζει από τον Καθολικισμό ή την Ορθοδοξία, φίλοι μου.

Ø Τότε λοιπόν, πώς μπορεί να σωθεί ό άνθρωπος; Υπάρχουν μόνο αυτές οι τρεις μεγάλες Χριστιανικές Εκκλησίες, έτσι δεν είναι;

Ø Ναι, αλλά σας επαναλαμβάνω, ότι ούτε η Ρωμαιοκαθολική ούτε η Ανατολική Ορθόδο­ξη, ούτε η Διαμαρτυρόμενη Εκκλησία μπορεί να σώ­σει την ψυχή.

Ø Μα τι λες τώρα;

Ø Ακουστέ, καμία Εκκλησία δεν μπορεί να σώσει, αλλά ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ.

Ø Ο Χριστός;

Ø Ναι φίλοι μου, δεν σώζεται κανείς από την Εκ­κλησία, οποιαδήποτε κι αν είναι αυτή, αλλά από ένα πρόσωπο, και το πρόσωπο αυτό είναι ο Κύριος Ιη­σούς Χριστός, ο Μονογενής Γιος του Θεού.

Ø Είναι δυνατό αυτό; Και να σκεφτεί κανείς ότι δεν έχουμε ξανακούσει ποτέ κάτι τέτοιο!

Ø Βλέπεις λοιπόν ότι δεν θα σας ωφελούσε να γί­νετε Διαμαρτυρόμενοι; Υπάρχουν χιλιάδες Διαμαρτυ­ρόμενοι που δεν είναι σωσμένοι, χιλιάδες που εί­ναι χριστιανοί μόνο κατ’ όνομα, που δεν έχουν μετανοήσει, δεν έχουν υπακούσει στο ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού.

Ø Γι’ αυτό άραγε δεν βρίσκαμε ειρήνη. Δεν υπάρχει ειρήνη στον Καθολικισμό;

Ø Όχι φίλε, και ούτε στον Προτεσταντισμό υπάρχει. Η ειρήνη βρίσκεται μόνο στο Χριστό. Η θρησκεία δεν μπορεί να σώσει, αλλά ό Χριστός μπορεί.

Ø Είσαι όμως βέβαιος γι αυτό;

Ø Απόλυτα βέβαιος.

«Και δεν υπάρχει δι' ουδενός άλλου (Προτεσταντισμού ή Καθολικισμού) η σωτη­ρία διότι ούτε όνομα άλλο είναι υπό τον ουρανόν δεδομένον μεταξύ των ανθρώπων, δια του οποίου πρέ­πει να σωθώμεν» (Πράξεις δ:12), λέει ο λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή.

«Και θέλεις καλέσει το όνομα αυτού Ιησούν διότι αυτός (όχι ο Καθολικός ιερέας ή ο Διαμαρτυρόμενος ποιμένας, αλλά Αυτός, ο Ιησούς) θέλει σώσει τον λαόν αυτού από των αμαρτιών αυτών» (Ματθαίος α:21)

Ø Τότε λοιπόν τί πρέπει να κάνουμε;

Ø «Μετανοήσατε, και ας βαπτισθή έκαστος υμών εις το όνομα του Ιησού Χριστού εις άφεσιν αμαρτιών, και θέλετε λάβει την δωρεάν του Αγίου Πνεύματος» (Πράξεις β:38), γιατί «όσοι εδέχθησαν Αυτόν, εις αυτούς έδωκεν εξουσίαν να γίνωσι τέκνα Θεού» ( Ιωάννης α:12).

Ø Αυτός όμως, θα μάς δεχτεί;

Ø Άκου τί λέει σχετικά: «Τον ερχόμενον πρός εμέ δέν θέλω εκβάλει έξω» (Ιωάννης ς:37).

Ø Ευχαριστούμε το Θεό!

Ø Ναι αγαπητέ μου, ευχαρίστησε το Θεό, γιατί σε αγαπά. Ο Χριστός πέθανε για σένα. Πήρε τις αμαρτίες σου πάνω στο σώμα Του στο σταυρό. Και τώρα σου προσφέρει σωτηρία. Έλα λοιπόν, δέξου το τελειωμένο έργο Του. Εμπιστεύσου τον εξιλαστήριο θάνατό Του, πίστεψε στην υπόσχεσή Του. Μόνο Αυτός έχει έλεος και τέλεια συγχώρεση.

Ø Ω! θα το κάνουμε αυτό με χαρά! Μέχρι τώρα νομίζαμε πως είχαμε σωθεί επειδή ανήκαμε σε κάποια χριστιανική θρησκεία. Αλλά εσύ σήμερα μας άνοιξες τα μάτια και ξέρουμε τώρα ότι ο Ιησούς είναι ο μόνος σωτήρας όπως λέει ο λόγος Του.