Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Κεφ.ιθ:16-17

 


Αποκ.ιθ:16 και επί το ιμάτιον και επί τον μηρόν αυτού έχει γεγραμμένον το όνομα, Βασιλεύς βασιλέων και Κύριος κυρίων.

 

Ιμάτιο είναι το εξωτερικό ένδυμα. Πάνω σ’ αυτό, στο μηρό Του ήταν γραμμένη η επιγραφή αυτή. Όταν λέει πάνω στο μηρό Του εννοεί ότι η επιγραφή ήταν γραμμένη πάνω στο ιμάτιο στη θέση του μηρού.

Όλοι οι νικητές και κατακτητές είχαν επιγραφές γραμμένες πάνω στα ιμάτιά τους συμφωνά μ’ ένα αρχαίο έθιμο.

Αποκαλείται Βασιλεύς βασιλέων και Κύριος κυρίων. Για ποιόν μιλάει εδώ;

Ασφαλώς για κανέναν άλλο εκτός από τον μόνο αληθινό Θεό που κυβερνά όλο το σύμπαν, τον Ποιητή του ουρανού και της γης. Αυτός είναι τα πάντα εν πάσι. Και το όνομα Του είναι Ιησούς.

Α’ Τιμ.α:17 Είναι ο μόνος Βασιλιάς και ο μόνος σοφός Θεός. Και στο κεφ.ς:15,16 στην ίδια επιστολή αποκαλείται «ο μακάριος και μόνος δεσπότης, ο Βασιλεύς των βασιλευόντων και Κύριος των κυριευόντων, όστις μόνος έχει την αθανασίαν, κατοικών φώς απρόσιτον».

Φιλιπ.β:9-11 Ο Θεός υπερύψωσε τον Ιησού και Του χάρισε «όνομα το υπέρ πάν όνομα δια να κλίνη εις το όνομα του Ιησού πάν γόνυ, και πάσα γλώσσα να ομολογήση ότι είναι Κύριος εις δόξαν Θεού Πατρός».

Κολ.α:15-20 Αυτός είναι τα πάντα εν πάσι.

Στον Ησαΐα ο Γιάχβε αποκαλείται Βασιλεύς βασιλέων, και γνωρίζουμε ότι υπάρχει μόνο ένας Βασιλεύς βασιλέων. Αυτός είναι ο Ιησούς, και γι’ αυτό στο εδ.12 έχει πολλά διαδήματα. Είναι Βασιλιάς πάνω σε όλα τα βασίλεια του κόσμου, έχει όλη την εξουσία και την ισχύ.

 

Αποκ.ιθ:17 Και είδον ένα άγγελον ιστάμενον εν τω ηλίω, και έκραξε μετά φωνής μεγάλης, λέγων προς πάντα τα όρνεα τα πετώμενα εις το μεσουράνημα· Έλθετε και συνάγεσθε εις το δείπνον του μεγάλου Θεού,

 

Τώρα πρόκειται να δούμε μια εικόνα της μεγάλης σφαγής και καταστροφής που θα γίνει στη μάχη του Αρμαγεδδώνα.

Αυτός ο άγγελος στεκόταν στον ήλιο. Αυτό σημαίνει ότι βρίσκεται στο ουράνιο βασίλειο, στο μεσουράνημα, όπου αυτά τα όρνεα πετούσαν.

Πετούσαν πάνω από τον τόπο της μάχης του Αρμαγεδδώνα, περιμένοντας να συνάξουν τα δικά τους λάφυρα.

Αυτός ο άγγελος έκραξε με φωνή μεγάλη λέγοντας στα πετεινά του ουρανού και στα όρνεα να έρθουν και να συναχθούν στο δείπνο του μεγάλου Θεού. Αυτή είναι μια τρομακτική εικόνα της σφαγής που θα γίνει στη μάχη του Αρμαγεδδώνα.

Σχετικά με αυτά τα όρνεα διαβάζουμε στο εδ.21 ότι «πάντα τα όρνεα εχορτάσθησαν εκ των σαρκών αυτών». Αναφέρεται σε πραγματικά αρπακτικά όρνεα που έρχονται να φάνε και να χορτάσουν από πραγματικές ανθρώπινες σάρκες σε ένα πραγματικό πόλεμο που έγινε στη γη Ισραήλ.

Ιεζεκ.λθ:17-20 Τα όρη Ισραήλ είναι η κοιλάδα Αρμαγεδδών. Οι κριοί, τα αρνιά, οι τράγοι, οι μόσχοι και τα σιτευτά συμβολίζουν τους ανθρώπους που κατέχουν διάφορες υψηλές θέσεις, τους ηγέτες, στρατηγούς, και τα στρατεύματα τους.