Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Κεφ.ιζ:1-4


Αποκ.ιζ:1 Και ήλθεν εις εκ των επτά αγγέλων των εχόντων τας επτά φιάλας, και ελάλησε μετ' εμού, λέγων μοι· Ελθέ, θέλω σοι δείξει την κρίσιν της πόρνης της μεγάλης της καθημένης επί των υδάτων των πολλών,

Στην Π.Δ. η πορνεία ήταν σύμβολο πνευματικής μοιχείας με τον κόσμο, και ήθελε να δείξει τη σχέση του ανθρώπου με το Θεό όταν απομακρύνεται από το θέλημά Του και συμμετέχει στα μάταια πράγματα του κόσμου.

Θέτει την αγάπη του και την ελπίδα του στα πράγματα του κόσμου αυτού, την εξουσία, τη δόξα, το χρήμα, οτιδήποτε το οποίο θα μπορούσε να μπει ανάμεσα στον άνθρωπο και το Θεό. Υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα στο λόγο του Θεού.

1.              Ησ.α:21  «πώς η πιστή πόλη κατεστάθη πόρνη» Ενώ ήταν πλήρης κρίσεων και δικαιοσύνης, τώρα έχει αποστραφεί τελείως το Θεό.

2.              Ιεζ.ις  Σ’ όλο αυτό το κεφάλαιο περιγράφεται ο Ιούδας σαν μια βδελυρή πόρνη μπροστά στα μάτια του Θεού. Ενώ ο Θεός τον σπλαχνίσθηκε, τον δέχτηκε, τον σκέπασε, και τον έντυσε με κάλλος και δόξα, αυτός όμως πόρνευσε πνευματικά και πορεύθηκε ενάντια στο Θεό.

Αν και έκανε τόσα πολλά για τον Ιούδα και τον ευλόγησε, όμως διεφθάρη η καρδιά του και έπραξε έργα της πλέον αναίσχυντου πόρνης. Μάλιστα πόρνευσε με τους Αιγυπτίους, τους Ασσυρίους, τους Χαλδαίους και άλλους πολλούς λαούς. Στράφηκαν ενάντια στο Θεό και λάτρευσαν τα είδωλα, δεν εμπιστεύθηκαν το Θεό αλλά τους συμμάχους τους.

3.              Ιεζ.κγ:5-49 Εδώ πάλι ο Ιούδας παρομοιάζεται με μια πόρνη πνευματικά που έχει απομακρυνθεί από το Θεό.

4.              Ναούμ γ:4 Εδώ αναφέρει την Ασσυρία σαν πόρνη. Έχει όμως εφαρμογή και στην παγκόσμια πόρνη εκκλησία των εσχάτων ημερών.

5.              Ωσηέ α:2 & β:2-4 Το βασίλειο του Ισραήλ παρομοιάζεται με πόρνη, που έπραξε το κακό ενώπιον του Κυρίου.

6.              Ωσηέ δ:10-18 Εδώ λέει ότι τους πλάνησε το πνεύμα της πορνείας και εγκατέλειψαν τον Κύριο. Λέει ότι αποχωρίζονται μετά των πορνών πνευματικά. Ο λαός του Θεού απομακρύνθηκε από τον Κύριο και στράφηκε στα είδωλα.

7.              Ωσηέ θ:1 Ο λαός Ισραήλ πόρνευσε και απέκλινε από το δρόμο του Θεού.

Αποκ.ιζ:15 Εδώ μας εξηγεί ότι αυτή η πόρνη που κάθεται επί υδάτων πολλών κάθεται πάνω στους λαούς, τα έθνη και τις γλώσσες. Αυτό είναι το βασίλειο της. Ασκεί έλεγχο και εξουσία πάνω στους λαούς και τα έθνη.

 

Αποκ.ιζ:2 μετά της οποίας επόρνευσαν οι βασιλείς της γης και εμεθύσθησαν οι κατοικούντες την γην εκ του οίνου της πορνείας αυτής.

 

μετά της οποίας επόρνευσαν οι βασιλείς της γης

Η πορνεία είναι μια παράνομη και ανήθικη πράξη, που κανείς δεν έχει δικαίωμα να διαπράξει.

Αυτή η ψευδοεκκλησία δεν είχε κανένα δικαίωμα να πορνεύσει με αυτούς τους βασιλείς, γιατί δεν ήταν σύζυγος τους. Δεν είχαν έλθει σε γάμο, αλλά ενώθηκαν σε μια ασεβή συμμαχία ενάντια στο Θεό.

Η πόρνη ψευδοεκκλησία έχει συμβιβαστεί με τους βασιλείς της γης. Διαζεύχθηκε το Θεό και νυμφεύτηκε και συμβιβάστηκε με τον κόσμο. Αγάπησε τα πράγματα του κόσμου, την πολιτική, τη δόξα, το χρήμα, την εξουσία, και άρχισε να ελέγχει και να επηρεάζει τους ανθρώπους με κοσμικό τρόπο.

Α’ Ιωάν.β:15 «Μη αγαπάτε τον κόσμον, μηδέ τα εν τω κόσμω».

Ο πιστός άνθρωπος του Θεού δεν έχει καμιά συμμετοχή με την αμαρτία και τον κόσμο.

Όμως η εκκλησία αντί να αυξάνει σε γνώση, σε χάρη, σε δύναμη Πνεύματος Αγίου, αύξησε σε πλούτο, δόξα, υπερηφάνεια, πολυτέλεια, και εξουσία, ακριβώς το αντίθετο απ’ ότι λέει το Πνεύμα του Χριστού.

Ο Ιησούς ήρθε να ζητήσει και να σώσει το απολωλώς. Και αυτή η πόρνη ψευδοεκκλησία έρχεται να ιδρύσει το θρόνο της πάνω στους λαούς και τα έθνη. Βλέπουμε πόσο απομακρύνθηκε από το Θεό που ήταν ο μόνος σύζυγος της. Σήμερα βλέπουμε πολλές εκκλησίες να έχουν συμβιβαστεί και να έχουν γίνει ένα με τον κόσμο.

Το ψευδοθρησκευτικό σύστημα θα διαφθείρει τα έθνη και θα τα γεμίσει με βλασφημίες εναντίον του Θεού, με αμαρτία, ψευδοδιδασκαλία, ακολασία, και θα τους προσφέρει μια φαινομενική θρησκεία που θα μπορούν να αμαρτάνουν και να έχουν αναπαυμένη τη συνείδησή τους. Μ’ αυτό τον τρόπο τα έθνη διαπράττουν πνευματική πορνεία με την ψευδοεκκλησία. Επίσης οι βασιλείς διαπράττουν πορνεία με αυτή με την έννοια ότι ενώνονται μαζί της και την χρησιμοποιούν για να πετύχουν τους σκοπούς τους, να ασκήσουν πλήρη έλεγχο και εξουσία πάνω στους λαούς.

Τα δέκα κέρατα που βλέπουμε στην Αποκάλυψη, θα χρησιμοποιήσουν την ψευδοεκκλησία για να κατακτήσουν και να εξουσιάσουν τους ανθρώπους. Όταν θα έχουν πετύχει τον σκοπό τους, θα την καταστρέψουν και αυτήν. Βλέπουμε με ποιο τρόπο η ψευδοεκκλησία θα καταστρέψει τις ψυχές των ανθρώπων.

 

και εμεθύσθησαν οι κατοικούντες την γήν εκ του οίνου της πορνείας αυτής

Μέθυσαν με την ψευδοδιδασκαλία της, την απάτη της, με την ανοχή της για την αμαρτία, με όλο το ψεύτικο αυτό θρησκευτικό σύστημα.

Οι άνθρωποι έχουν δεθεί με την αμαρτία και διαπράττουν πορνεία και μοιχεία πνευματικά εναντίον του Θεού, εξ αιτίας της πλάνης και της απάτης.

Μετά τον κατακλυσμό του Νώε πάλι υπήρχε πνευματική πορνεία κατά του Θεού.

Οι άνθρωποι ενώθηκαν με τον Νεμβρώδ και στράφηκαν εναντίον του Θεού. Έγιναν ένα μαζί μ’ αυτόν και τα έργα του. Υποτάχτηκαν σ’ αυτόν και αυτό ήταν πνευματική πορνεία εναντίον του Θεού.

 

Αποκ.ιζ:3 Και με έφερεν εν πνεύματι εις έρημον. Και είδον γυναίκα καθημένην επί θηρίον κόκκινον, γέμον ονομάτων βλασφημίας, έχον κεφαλάς επτά και κέρατα δέκα.

 

Η παγκόσμια εκκλησία είναι εγκατεστημένη πάνω στο πολιτικό σύστημα της παγκόσμιας κυβέρνησης του Α/Χ. Και είναι εγκατεστημένη εκεί από την αρχή της ιστορίας.

Όταν ο Ιωάννης λέει ότι είδε γυναίκα καθημένη, εννοεί ότι κάθεται πραγματικά πάνω σ’ ένα κόκκινο θηρίο. Η καρδιά της και η θέση της είναι ακριβώς αντίθετη από εκείνη που έχουν οι δούλοι του Θεού. Οι δούλοι του Θεού δεν κάθονται πάνω σε θρόνο, ούτε είναι περιβεβλημένοι με δόξα, μαργαρίτες και πολύτιμους λίθους. Αυτή η γυναίκα δεν υπηρετεί και δεν ακολουθεί τον Ιησού. Κάθεται πάνω στο θρόνο της που είναι το κόκκινο θηρίο.

Στον Ιωάν.ιη:36 ο Ιησούς είπε ότι η βασιλεία Του δεν ήταν εκ του κόσμου τούτου. Όμως η πόρνη εκκλησία έχει τη βασιλεία της από τον κόσμο τούτο.

Το κόκκινο συμβολίζει ή συμβόλιζε στο παρελθόν:

1.              Τον παπισμό, την Καισαροπαπική εκκλησία.

2.              Είναι τύπος της αμαρτίας.

3.              Το αίμα των αγίων που χύθηκε ανά τους αιώνες χάριν του Ιησού.

4.              Βασιλικότητα.

Το κόκκινο θηρίο είναι γεμάτο από ονόματα βλασφημίας και έχει 7 κεφάλια και 10 κέρατα. Τα ονόματα βλασφημίας αναφέρονται στην προσπάθεια των ανθρώπων να καταλάβουν τη θέση του Θεού. Δια μέσου των αιώνων όλοι οι αυτοκράτορες των παγκόσμιων κοσμοκρατοριών είχαν καταλάβει τη θέση του Θεού, είχαν πάρει για τους εαυτούς τους τους τίτλους του Θεού και αξίωναν να τους προσκυνούν και να τους λατρεύουν σαν Θεούς. Αυτό όμως ήταν βδέλυγμα και βλασφημία για το Θεό. Τώρα τα 7 κεφάλια και τα 10 κέρατα είναι τα ίδια που είδαμε στα κεφάλαια ιβ:3 & ιγ:1.

 

Αποκ.ιζ:4 Και η γυνή ήτο ενδεδυμένη πορφύραν και κόκκινον και κεχρυσωμένη με χρυσόν και λίθους τιμίους και μαργαρίτας, έχουσα εν τη χειρί αυτής χρυσούν ποτήριον γέμον βδελυγμάτων και ακαθαρσίας της πορνείας αυτής,

 

Αυτή η περιγραφή μας μεταφέρει πίσω στην ιστορία, στη Ρωμαιοκαθολική εκκλησία με τα φανταχτερά χρώματα και τους πλούσιους στολισμούς.

Για κάποιον καρδινάλιο της Αγγλίας το 1500 μ.Χ. αναφέρονται τα εξής:

«Όποτε εμφανιζόταν δημόσια, δύο ιερείς, οι υψηλότεροι και δυνατότεροι που μπορούσαν να βρεθούν, μετέφεραν μπροστά του δύο τεράστιους ασημένιους σταυρούς, ο ένας για να δείξει τη μεγαλοπρέπεια του ότι ήταν αρχιεπίσκοπος, και ο άλλος για να δείξει ότι ήταν παπικός λεγάτος. Αρχιθαλαμηπόλοι, ευγενείς, ακόλουθοι, στρατιωτικοί, εφημέριοι, ψάλτες, υπάλληλοι, οινοχόοι, μάγειροι, και άλλοι που αποτελούσαν το υπηρετικό προσωπικό, ήταν πάνω από 500 άτομα, μεταξύ των οποίων ήταν 9 ή 10 λόρδοι, οι πιο αριστοκρατικοί άνθρωποι της χώρας και αποτελούσαν το προσωπικό του παλατιού του.

Συνήθως φορούσε ένα ένδυμα από κόκκινο βελούδο και μετάξι, με καπέλο και γάντια ίδιου χρώματος. Τα παπούτσια του ήταν περικαλυμμένα με χρυσό και ασήμι και ήσαν από μαργαριτάρια και άλλους πολύτιμους λίθους».

Όμως ο λόγος του Θεού λέει ότι αν κάποιος δεν έχει το Πνεύμα του Χριστού, αυτός δεν είναι δικός Του (Ρωμ.η:9). Πρέπει να βαδίζουμε στα ίχνη Του!

 

έχουσα εν τη χειρί αυτής χρυσούν ποτήριον, γέμον βδελυγμάτων και ακαθαρσίας της πορνείας αυτής.

Δεν σημαίνει βέβαια ότι αυτή η πόρνη γυναίκα είναι αποκλειστικά και μόνο η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία. Στις έσχατες μέρες, αυτή η εκκλησία θα αποτελέσει το κέντρο του παγκόσμιου θρησκευτικού συστήματος και ο συνδετικός κρίκος που θα ενώσει τα διάφορα θρησκευτικά συστήματα σ’ αυτή την παγκόσμια ψευδοεκκλησία των εσχάτων ημερών.

Επίσης το γεγονός ότι αυτή η πόρνη γυναίκα κάθεται πάνω στο κόκκινο θηρίο που είχε επτά κεφάλια και δέκα κέρατα, σημαίνει ότι καθόταν ήδη πριν ακόμη υπάρξει η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία. Όμως αυτή η εκκλησία σήμερα είναι η ορατή φανέρωση της πόρνης εκκλησίας.

Το χρυσό ποτήρι που είχε στο χέρι της, δεν μπορεί να ερμηνευθεί ότι είναι το δισκοπότηρο που κρατά η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία κατά την τέλεση της θείας κοινωνίας, το οποίο είναι απομίμηση και ψευδοσύμβολο της αληθινής κοινωνίας του Χριστού.

Ο χρυσός συμβολίζει τη θεότητα. Έτσι αυτή η γυναίκα θα αξιώσει ότι γνωρίζει το Θεό, ότι έχει τη δύναμη του Θεού, ότι τα μυστήρια είναι τα μέσα για την σωτηρία του ανθρώπου και όχι το αίμα του Χριστού.

Θα αξιώσει ότι έχει την εξουσία του Θεού και ότι είναι ο αντιπρόσωπος του Θεού στη γη. Όμως πρόκειται για ψεύτικη εξουσία και δύναμη, ακριβώς όπως ο Α/Χ ιππεύει πάνω σ’ ένα λευκό άλογο, που συμβολίζει όμως την ψευδοδικαιοσύνη.

Είναι πλήρης βδελυγμάτων και ακαθαρσίας. Αυτά τα βδελύγματα είναι οι ψευδοδιδασκαλίες δαιμονίων, που σκοπό έχουν να διαφθείρουν τον άνθρωπο και να τον οδηγήσουν στην αμαρτία.

Ιερ.να:7-9 «η Βαβυλών εστάθη ποτήριον χρυσούν εν τη χειρί του Κυρίου μεθύον πάσαν την γήν».