Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Κεφ.ιζ:11-18

 


Αποκ.ιζ:11 Και το θηρίον, το οποίον ήτο και δεν είναι, είναι και αυτός ο όγδοος, και είναι εκ των επτά, και υπάγει εις απώλειαν.

 

Πάλι εδώ αναφέρεται στην όγδοη κεφαλή του θηρίου, την παγκόσμια κυβέρνηση του Α/Χ.

ήτο και δεν είναι Αυτή είναι η παγκόσμια κυβέρνηση που ο Ιωάννης βλέπει στην όραση και θα κυριαρχήσει στους έσχατους καιρούς.

Είδαμε ότι η έβδομη κεφαλή ήταν πληγωμένη θανατηφόρα. Αυτό αντιστοιχεί με το «δεν είναι».

είναι και αυτός ο όγδοος

Όταν το σύστημα του Α/Χ θεραπεύεται από τη θανατηφόρο πληγή και αναβιώνει από την πληγή της μαχαίρας, που είναι ο λόγος του Θεού, τότε ο όγδοος που είναι ο ίδιος ο Α/Χ, λαμβάνει την εξουσία και ασκεί πλήρη έλεγχο πάνω σ’ αυτή την παγκόσμια κυβέρνηση - μετά την Αρπαγή. Σύμφωνα με την Αποκ.ιγ:5 πρόκειται να βασιλεύσει για 42 μήνες, ή 3 ½  χρόνια.

Αποκ.ς:1,2 Όταν ανοίγεται η πρώτη σφραγίδα, ο Ιωάννης βλέπει ένα ίππο λευκό κι επάνω σ’ αυτόν καθήμενο τον Α/Χ με τόξο στα χέρια του. «Και εξήλθε νικών, και δια να νικήση». Του δόθηκε στέφανος, διάδημα νικητή. Πρόκειται για την ίδια ακριβώς χρονική περίοδο όταν ο Α/Χ έρχεται στο προσκήνιο σαν όγδοος. Αντιστοιχεί ακριβώς με τον αναβάτη του λευκού ίππου στην πρώτη σφραγίδα.

 

και είναι εκ των επτά

Αυτό σημαίνει ότι οι επτά παγκόσμιες αυτοκρατορίες είναι το θεμέλιο και η βάση του μυστηρίου της ανομίας, το οποίο τώρα φθάνει στο πλήρες και λαμβάνει την τελική και πληρέστερη μορφή του, στο πρόσωπο του ανθρώπου της αμαρτίας, του υιού της απώλειας, του Α/Χ.

 

και υπάγει εις απώλειαν

Απώλεια σημαίνει καταστροφή, όλεθρος. Υπάγει στον αιώνιο όλεθρο. Στην Αποκ.ιθ:20 τον βλέπουμε να ρίπτεται ζωντανός στον Άδη μαζί με τον ψευδοπροφήτη. Είναι οι πρώτοι που ρίπτονται στη Λίμνη του πυρός, όπου θα βασανίζονται στους αιώνες των αιώνων.

 

Αποκ.ιζ:12 Και τα δέκα κέρατα, τα οποία είδες, είναι δέκα βασιλείς, οίτινες βασιλείαν δεν έλαβον έτι, αλλά μίαν ώραν λαμβάνουσιν εξουσίαν ως βασιλείς μετά του θηρίου.

 

είναι δέκα βασιλείς οίτινες βασιλείαν δεν έλαβον έτι

Αυτά τα δέκα κέρατα δεν υπάρχουν τον καιρό του Ιωάννη. Βρίσκονται όλα πάνω στο έβδομο κεφάλι. Δεν έχουν λάβει ακόμη βασιλεία, αλλά μια ώρα την λαμβάνουν σαν βασιλείς μετά του θηρίου. Αυτό σημαίνει ότι λαμβάνουν εξουσία όταν το έβδομο κεφάλι, το σύστημα του Α/Χ κυριαρχεί πάνω στη Γή.

Αυτοί οι 10 βασιλείς είναι 10 οικονομικά πανίσχυροι άνδρες. Δεν πρόκειται για τα 10 κράτη της Ε.Ο.Κ. για τους εξής λόγους:

1.              Τα έθνη δεν είναι στην πραγματικότητα αυτά που κρατούν τα σκήπτρα της εξουσίας πάνω στη Γή.

1.              Τα έθνη κυβερνώνται από ανθρώπους, που κατέχουν την οικονομία της χώρας τους και με αυτόν τον τρόπον ασκούν πλήρη έλεγχο πάνω στα έθνη.

2.              Η πιο συνηθισμένη ερμηνεία είναι ότι τα 10 κέρατα είναι τα 10 κράτη της Ε.Ο.Κ. Όμως αυτά τα 10 κράτη (που σήμερα είναι περισσότερα) έχουν την εξουσία στα χέρια τους, ενώ οι 10 βασιλείς δεν έχουν λάβει ακόμη βασιλεία μέχρι να βασιλεύσουν μια ώρα σαν βασιλείς μαζί με το θηρίο.

3.              Δεν πρόκειται για έθνη που έχουν βασιλείς και υπάρχουν τώρα σαν έθνη. Δεν μπορεί να είναι η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Γερμανία και τα άλλα κράτη της ΕΟΚ, γιατί λέει ότι δεν έχουν λάβει ακόμη βασιλεία. Και λαμβάνουν βασιλεία όταν βασιλεύσουν μια ώρα ως βασιλείς μαζί με το θηρίο. Όταν αρχίζει να βασιλεύει ο Α/Χ, τότε και αυτοί οι 10 οικονομικά πανίσχυροι άνδρες λαμβάνουν εξουσία.

4.              Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν έχουν ισχύ και δύναμη μέχρι τότε. Δεν πρόκειται για 10 ανίσχυρους άντρες, που εντελώς ξαφνικά θα λάβουν απόλυτη εξουσία και δύναμη. Θα έχουν μεγάλη ισχύ ήδη πριν την Αρπαγή. Όμως βασιλεύουν ως βασιλείς με το θηρίο και ασκούν πλήρη έλεγχο κυριαρχώντας ολοκληρωτικά πάνω στη Γη, έχοντας παραδώσει όλη την εξουσία και τη δύναμή τους στον Α/Χ, μόνο στα δεύτερα 3 ½ χρόνια της Μεγάλης θλίψης.

 

αλλά μίαν ώραν λαμβάνουσιν εξουσίαν ως βασιλείς μετά του θηρίου

Πρόκειται για την ώρα της 7ετούς Θλίψης, την ώρα του πειρασμού που θα έλθει πάνω σ’ όλη τη Γη. Είναι η περίοδος των 42 μηνών της βασιλείας του Α/Χ που αναφέρεται στην Αποκ.ιγ:5

Η «ώρα» αυτή είναι συμβολική. Μια ώρα μπορεί να είναι πραγματική ώρα, μπορεί όμως να είναι και ολόκληρη χρονική περίοδος, μια ορισμένη χρονική περίοδος.

Σχετικά με αυτή την ώρα διαβάζουμε στην Αποκ.γ:10 «Επειδή εφύλαξας τον λόγον της υπομονής μου, και εγώ θέλω σε φυλάξει εκ της ώρας του πειρασμού, ήτις μέλλει να έλθη επί της οικουμένης όλης».

Δόξα στον Κύριο!!!! Πρόκειται να μας φυλάξει ο Κύριος από την ώρα αυτή του πειρασμού, από τη Θλίψη. Αυτή είναι η ίδια ώρα που αναφέρεται εδώ στην Αποκ.ιζ:12

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στις τελευταίες ημέρες η πραγματική πηγή δύναμης και ισχύος είναι το χρήμα, το οικονομικό σύστημα. Και όπως είπε ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ: «Δώσε μου την οικονομία ενός έθνους στα χέρια μου, και δεν με ενδιαφέρει ποιός κάθεται πάνω στο θρόνο».

Αυτό το είπε γιατί γνώριζε ποιά είναι η πραγματική εξουσία. Ήξερε ότι στην πραγματικότητα κυβερνά το χρήμα και όχι αυτός που βρίσκεται στην εξουσία. Η εξουσία δεν βρίσκεται στα χέρια των ηγετών του κόσμου, αλλά στα χέρια των ανθρώπων που δρουν στα παρασκήνια. Γι’ αυτό και ονομάζεται μυστήριο της ανομίας. Όλα γίνονται πίσω στα παρασκήνια. Οι άνθρωποι δεν ξέρουν τί ακριβώς συμβαίνει, είναι πράγματι μυστήριο γι’ αυτούς. Έχει γίνει πραγματική πλύση εγκεφάλου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι ειδήσεις είναι πάντα προσχεδιασμένες.

Πρόκειται λοιπόν για 10 οικονομικά πανίσχυρους άνδρες που κρατούν την οικονομία του κόσμου στα χέρια τους. Και αυτοί είναι που πράγματι εξουσιάζουν και ασκούν έλεγχο πάνω στα έθνη.

Αυτοί οι 10 άνδρες θα βασιλεύσουν ως Βασιλείς μαζί με το θηρίο στην ορισμένη ώρα.

Στην Β’ Θεσ,β:6 λέει ότι ο Α/Χ κωλύεται ώστε να αποκαλυφθεί στον καιρό του. Υπάρχει λοιπόν κάποιος ορισμένος καιρός, κατά τον οποίο ο Α/Χ θα βασιλεύσει και θα ασκήσει πλήρη έλεγχο, και αυτός είναι η Θλίψη.

Αποκ.ιγ:1 Τα 10 κέρατα έχουν 10 διαδήματα, και αυτό δείχνει ότι αυτή η ώρα της εξουσίας του θηρίου έχει αρχίσει.

Επίσης στο κεφ.ιβ:3 βλέπουμε ότι τα 10 κέρατα δεν έχουν ακόμα διαδήματα. Αυτό δείχνει ότι η ώρα αυτή του πειρασμού δεν είχε έλθει ακόμη, γιατί η εκκλησία δεν είχε αρπαχτεί. Όμως μετά την Αρπαγή, στη Θλίψη, τα 10 κέρατα φέρουν διαδήματα.

Το γεγονός ότι το θηρίο βγαίνει από την θάλασσα, στο κεφ.ιγ:1 και βασιλεύει πάνω στη Γη για 42 μήνες σύμφωνα με το κεφ.ιγ:5 αυτό αντιστοιχεί με το κεφ.ς της Αποκάλυψης, στις σφραγίδες 1-5, όπου περιγράφονται τα πρώτα 3 ½ χρόνια της Θλίψης.

 

Αποκ.ιζ:13 Ούτοι έχουσι μίαν γνώμην και θέλουσι παραδώσει εις το θηρίον την δύναμιν και την εξουσίαν εαυτών.

 

Είναι εντελώς ενωμένοι, έχουν μια γνώμη, κοινό σκοπό, κοινούς τρόπους ενέργειας, γιατί έχουν σφοδρή επιθυμία να ασκούν έλεγχο πάνω στην οικονομία του κόσμου, πάνω στους ανθρώπους και πάνω στα έθνη. Είναι πρόθυμοι να συνενώσουν τα κεφάλαιά τους για να επιτύχουν το στόχο τους. Θέλουν, αν είναι δυνατόν, να έρθουν σε συμφωνία με μια μόνο συνεδρίαση και να αποκτήσουν αμέσως παγκόσμιο έλεγχο.

 

και θέλουσι παραδώσει εις το θηρίον την δύναμιν και την εξουσίαν αυτών

Βλέπουμε πόσο τεράστια είναι, η επιθυμία και επιδίωξή τους για το χρήμα και για να ασκήσουν πλήρη έλεγχο πάνω σ’ όλο τον κόσμο, ώστε είναι πρόθυμοι να παραδώσουν τη δύναμή τους και την εξουσία τους σε κάποιον άλλον για να το πετύχουν.

Αν ένας από αυτούς τους βασιλείς του πλούτου κατάφερνε να επιτύχει μόνος του τον σκοπό αυτό, δεν θα ήταν ανάγκη να ενωθεί με κανένα άλλο, θα ασκούσε μόνος του την κυριαρχία πάνω σ’ όλο τον κόσμο.

Επειδή όμως δεν μπορεί κανείς μόνος του, βλέπουν ότι ο μόνος τρόπος για να επιτύχουν το στόχο τους και να ασκήσουν πλήρη έλεγχο είναι να συνενώσουν τη δύναμή τους και την εξουσία τους, την οποία παραδίδουν στο θηρίο.

Αποκ.ιζ:14 Ούτοι θέλουσι πολεμήσει με το Αρνίον, και το Αρνίον θέλει νικήσει αυτούς, διότι είναι Κύριος των κυρίων και Βασιλεύς των βασιλέων, και όσοι είναι μετ' αυτού είναι κλητοί και εκλεκτοί και πιστοί.

 

ούτοι θέλουσι πολεμήσει με το Αρνίον, και το Αρνίον θέλει νικήσει αυτούς

Στην Αποκ.ιθ:11-21 αναφέρεται αυτός ο πόλεμος με το Αρνίο. Το θηρίο, οι βασιλείς της γης και τα στρατεύματά τους είχαν συναχθεί για να κάμουν πόλεμο με τον καθήμενο επί του ίππου, τον Ιησού Χριστό. Όμως νικήθηκαν, επιάσθει το θηρίο και ο ψευδοπροφήτης και ζώντες ερρίφθησαν στην Λίμνη του Πυρός την καιομένην με το θείον.

 

διότι είναι Κύριος κυρίων και Βασιλεύς των βασιλέων

Ο Ιησούς Χριστός είναι ο Βασιλεύς όλων των βασιλέων και γι’ αυτό τους νικά. Δεν υπάρχει κανείς βασιλιάς πάνω στη Γη που να μπορεί να σταθεί μπροστά Του, όταν θα εγερθεί για να κρίνει τη Γη.

 

και όσοι είναι μετ’ αυτού είναι κλητοί και εκλεκτοί και πιστοί

Αυτό αναφέρεται στους αγίους που θα επιστρέψουν μαζί με το Χριστό στην Δεύτερη Έλευση.

Στην Αποκ.ιθ:14 λέει ότι τα στρατεύματα ακολουθούσαν το Χριστό πάνω σε ίππους λευκούς. Τα στρατεύματα αυτά είναι οι άγιοι του Θεού, στους οποίους περιλαμβάνονται οι άγιοι της Αρπαγής, οι μάρτυρες της Μεγάλης Θλίψης και οι 144.000 Ισραηλίτες.

 

Αποκ.ιζ:15 Και μοι λέγει· Τα ύδατα, τα οποία είδες, όπου η πόρνη κάθηται, είναι λαοί και όχλοι και έθνη και γλώσσαι.

 

Αυτή η γυναίκα κάθεται και εξουσιάζει τα έθνη και τους λαούς της γης. Κάθεται σαν βασίλισσα με μεγαλοπρέπεια και εξουσία. Δεν στέκεται σαν δούλη του Θεού, αλλά επιδιώκει να προβάλλει τον εαυτό της και τη δύναμή της. 

Το θηρίο είναι ο θρόνος της. Ένα παράλληλο εδάφιο υπάρχει στον Ησ.μζ:7,8. Συμβολικά αναφέρεται σ’ αυτό το σύστημα της παγκόσμιας Βαβυλώνας και λέει ότι ενώ έλεγε «εις τον αιώνα θέλω είσθαι κυρία….. εγώ είμαι και εκτός εμού ουδεμία άλλη» επειδή υπερηφανεύτηκε και αποπλανήθηκε, γι’ αυτό θα καταστραφεί ξαφνικά όλο αυτό το σύστημα, ακριβώς όπως η Βαβυλώνα στις μέρες της καταστράφηκε ξαφνικά.

 

Αποκ.ιζ:16 Και τα δέκα κέρατα, τα οποία είδες επί το θηρίον, ούτοι θέλουσι μισήσει την πόρνην και θέλουσι κάμει αυτήν ηρημωμένην και γυμνήν, και τας σάρκας αυτής θέλουσι φάγει, και αυτήν θέλουσι κατακαύσει εν πυρί.

 

και τα δέκα κέρατα τα οποία είδες επί το θηρίον

Τα αρχαία χειρόγραφα δεν λένε «επί το θηρίον» αλλά «και το θηρίον» Δηλαδή λένε ότι τα δέκα κέρατα και το θηρίο θα μισήσουν την πόρνη. Αυτό σημαίνει ότι το θηρίο εμπλέκεται στην καταστροφή της γυναίκας καθώς και τα δέκα κέρατα.

Βλέπουμε ότι ο Θεός θα χρησιμοποιήσει τον Α/Χ και τα δέκα κέρατα, αυτούς τους 10 πανίσχυρους άνδρες να κάνουν το θέλημά Του, γιατί στο επόμενο εδ.17 λέει ότι ο Θεός έβαλε στην καρδιά τους να κάνουν το θέλημά Του και να γίνουν της αυτής γνώμης, και να δώσουν τη βασιλεία τους στο θηρίο, μέχρι να εκτελεστούν οι λόγοι του Θεού. Δεν γνωρίζουν όμως ότι με τις ενέργειές τους εκπληρώνουν το θέλημα του Θεού.

Ιερεμ.να:1,28,29 Μια αρχή στο λόγο του Θεού είναι ότι ο Θεός χρησιμοποιεί ακόμη και ασεβείς ανθρώπους για να εκπληρώσουν τα σχέδιά Του.

Στο εδάφιο 1 λέει ότι ο Θεός θα εγείρει άνεμο φθοροποιό επί τη Βαβυλώνα. Αυτός ο άνεμος είναι οι Μήδοι και οι Πέρσες. Και στα εδάφια 28 & 29 λέει ότι ο Θεός χρησιμοποιεί τους Μήδους για να εκτελεσθεί η βουλή Του.

 

ούτοι θέλουσι μισήσει την πόρνην, και θέλουσι κάμει αυτήν ηρημωμένην και γυμνήν και τας σάρκας αυτής θέλουσι φάγει και αυτήν θέλουσι κατακαύσει εν πυρί

Το βασίλειο του Α/Χ την χρησιμοποιεί για να πετύχει το σκοπό του και να εξαπατήσει τον κόσμο, να υποτάξει τις καρδιές των ανθρώπων ώστε να τον προσκυνήσουν σαν Θεό. Αφού πετύχει το σκοπό του την καταστρέφει και αυτήν.

Αυτός είναι ο τρόπος που ο Σατανάς εργάζεται με τους υπηρέτες του και τα όργανα του. Αφού τους χρησιμοποιεί για να πετύχει τους σκοπούς του, τους καταστρέφει. Ο Σατανάς μισεί ακόμη και τους δικούς του που τον ακολουθούν.

Το ότι υπάρχει το σύστημα της πόρνης εκκλησίας είναι έξω από τα σχέδια του Σατανά, γιατί θέλει να λάβει όλη τη δόξα για τον εαυτό του, χωρίς την ύπαρξη καμιάς ψευδοθρησκείας που θα του την κλέβει.

 

Αποκ.ιζ:17 Διότι ο Θεός έδωκεν εις τας καρδίας αυτών να κάμωσι την γνώμην αυτού, και να γείνωσι της αυτής γνώμης και να δώσωσι την βασιλείαν αυτών εις το θηρίον, εωσού εκτελεσθώσιν οι λόγοι του Θεού.

 

Ενώνονται λοιπόν σε μια παγκόσμια κυβέρνηση και ο τελικός τους σκοπός είναι να καταστρέψουν κάθε είδος θρησκείας. Το αποτέλεσμα θα είναι βέβαια μια ολοκληρωτική και τέλεια Σατανική κοινωνία. Ο Θεός εδώ χρησιμοποιεί το Σατανά και τα σχέδια του σαν μέσο για να κρίνει την πόρνη ψευδοεκκλησία.

 

Αποκ.ιζ:18 Και η γυνή, την οποίαν είδες, είναι η πόλις η μεγάλη, η έχουσα βασιλείαν επί των βασιλέων.

 


η έχουσα βασιλείαν επί των βασιλέων της γης

Αυτό τώρα δεν σημαίνει ότι έχει πλήρη έλεγχο πάνω σε κάθε βασιλιά, ο οποίος υπήρξε πάνω σε όλο το πρόσωπο της γης, αλλά ότι έχει βασιλεία πάνω στους βασιλιάδες της γης.

Βλέπουμε ότι αντλεί τη δύναμή της από το παγκόσμιο σύστημα και από τους βασιλείς της γης. Έχει βασιλεία που βασίζεται πάνω σ’ αυτούς και  γι’ αυτό την βλέπει ο Ιωάννης να κάθεται πάνω στο θηρίο. Αντλεί την εξουσία της και την δύναμή της από το θηρίο.

Επίσης σημαίνει ότι έχει βασιλεία και βασιλεύει πάνω απ’ όλους τους βασιλείς και τις αυτοκρατορίες από Νεμβρώδ και έπειτα μέχρι στις μέρες μας.

Είναι η πηγή κάθε ψευδοθρησκείας και εξουσίας και ασκεί επιρροή και έλεγχο πάνω στα έθνη και στους ηγέτες των λαών.

Εξουσιάζει πάνω στους βασιλείς της γης, όπως βλέπουμε στην ιστορία: κατά τη διάρκεια της κυριαρχίας του παπισμού, μέσα στο σκοτεινό Μεσαίωνα, ο πάπας Ινοκέντιος ο Γ' είπε: «Είμαι πάνω στους βασιλείς και τους εξουσιάζω όπως ο ήλιος είναι πάνω από το φεγγάρι». Πράγματι άσκησε φοβερή επιρροή και ολοκληρωτική εξουσία πάνω στους βασιλείς της Ευρώπης. Έτρεμαν σε περίπτωση που δεν υπάκουαν στη θέλησή του. Μπορούσε να ανακαλέσει το ιερατείο, να παύσει τις θυσίες και να οδηγήσει το λαό σε μια φανατική υστερία, διδάσκοντας ότι δεν μπορούσαν να πάνε στον ουρανό παρά μόνο δια μέσου της εκκλησίας και των θυσιών, που αυτός είχε θεσπίσει. Εκμεταλλευόμενος αυτή την προκατάληψη του λαού εξουσίαζε πάνω τους αυταρχικά. Οι βασιλείς υπάκουαν τυφλά στην θέλησή του.

Η πόλη η μεγάλη αναφέρεται σ’ αυτό το ψευδοθρησκευτικό σύστημα, την ψευδοθρησκεία της Βαβυλώνας. Είναι ψευδής και απατηλή πόλη σε αντίθεση με την πόλη του Θεού, τη Νέα Ιερουσαλήμ, που είναι αληθινή και φωτεινή.