Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

ΕΧΕΙΣ ΑΝΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑ!


Ο φόβος είναι εργαλείο στα χέρια του διαβόλου. Η αλήθεια είναι, ότι δεν μπορεί να κάνει πραγματική ζημιά, εκτός από το να μας φοβίζει ότι μπορεί. Ο διάβολος είναι ένας επαγγελματίας απατεώνας. Προσπαθεί, με όποιον τρόπο μπορεί, να σταματήσει τον λαό του Θεού με τα άνομα σχέδιά του. Είναι αποτυχημένος για πάντα, γιατί είμαστε για πάντα καλυμμένοι με το αίμα του Αμνού!

Η ιστορία της συνωμοσίας του Βαλάκ για να καταραστεί τον λαό Ισραήλ στο βιβλίο των Αριθμών κβ-κδ μας δίνει το εξής παράδειγμα:

Μέχρι αυτό το σημείο, ο λαός Ισραήλ είναι ανίκητος σε κάθε μάχη. Ο Βαλάκ, ο βασιλιάς του Μωάβ, είναι αποφασισμένος να σταματήσει τη ροή της νίκης τους. Ονειρεύεται ότι θα απαλλάξει την γη από τον λαό του Θεού, και έτσι καταφεύγει σε άλλα μέσα για να στραφεί εναντίον τους.

Καλεί τον Βαλαάμ, τον προφήτη, και του προσφέρει χρήματα για να καταραστεί τον Ισραήλ. Δυστυχώς ο Βαλαάμ δέχεται, γιατί αγαπάει τα χρήματα. Ξέρει ότι ο Κύριος δεν θέλει να καταραστεί τον Ισραήλ, αλλά πηγαίνει και ρωτάει τον Θεό, όπως και να ‘χει. Προσεύχεται στον Κύριο, ελπίζοντας ότι ο Θεός θα του δώσει μια τέτοια κατάρα - προφητεία.

Έπειτα, ο Βαλάκ και ο Βαλαάμ σκαρφαλώνουν πάνω στις βραχώδεις κορυφές των «ψηλών τόπων του Βαάλ» και χτίζουν επτά θυσιαστήρια. Εκεί προσφέρουν επτά βόδια και επτά κριάρια σαν θυσία, ελπίζοντας ότι κάποια σκοτεινή, απόκρυφη δύναμη θα τους απαντήσει και θα εμποδίσει την πρόοδο του λαού του Θεού. Όμως, ο Θεός δεν καταριέται τον λαό Του!

Ο Βαλαάμ και ο Βαλάκ επιμένουν, προσπαθούν πολύ, δοκιμάζουν από κάθε πλευρά, αλλά σύντομα διαπιστώνουν ότι κάθε τους προσπάθεια είναι μάταιη. Στέκονται και κοιτούν από ψηλά τις σκηνές του Ισραήλ  που κατασκηνώνει στους πρόποδες των ψηλών βουνών. Στη μέση του στρατοπέδου είναι στημένη η Σκηνή του Μαρτυρίου, με την νεφέλη της παρουσίας του Θεού, το σύμβολο του Κυρίου, να βρίσκεται συνέχεια εκεί.

Ψαλ.ρκα:4 Ιδού, δεν θέλει νυστάξει ουδέ θέλει αποκοιμηθή, ο φυλάττων τον Ισραήλ.

Είναι νωρίς το πρωί, και ο λαός Ισραήλ ξεκουράζεται, ασφαλής κάτω από τα φτερά του Κυρίου, που κανείς από τους εχθρούς του Ισραήλ δεν μπορεί να δει.

Τελικά, ο Βαλαάμ αναγκάζεται να πει την αλήθεια και να πει ευλογία πάνω στον Ισραήλ. Αυτό μας δείχνει ότι ο λαός του Θεού δεν μπορεί να μπει κάτω από κατάρα. Έχουμε ανοσία στην κατάρα. Είμαστε  λυτρωμένοι, όπως ήταν ο λαός Ισραήλ. Αυτό που ίσχυε για τον λυτρωμένο λαό του Θεού τότε, ισχύει και για τους λυτρωμένους σήμερα!

Ο φόβος ακούει μόνο τον αλαλαγμό του εχθρού, αλλά η πίστη ακούει τη φωνή του Βασιλιά των βασιλιάδων.

Αρ.κγ:23 Βεβαίως ουδεμία γοητεία δεν ισχύει κατά του Ιακώβ, ουδέ μαντεία κατά του Ισραήλ· κατά καιρόν θέλει λαληθή περί του Ιακώβ και περί του Ισραήλ, Τι κατώρθωσεν ο Θεός.

Ψαλμ.λδ:7 Άγγελος Κυρίου στρατοπεδεύει κύκλω των φοβουμένων αυτόν και ελευθερόνει αυτούς.

Εκείνη τη νύχτα που η μανία του θανάτου έπνεε σε όλη την Αίγυπτο, τη νύχτα του Πάσχα, κανένα σπίτι του λαού Ισραήλ δε γνώρισε την κρύα ανάσα του θανάτου. Όταν ο Κύριος διαπέρασε την Αίγυπτο θανατώνοντας όλα τα πρωτότοκα παιδιά της Αιγύπτου, προσπέρασε όλα τα σπίτια στα οποία είδε το αίμα του αμνού.

Έξοδ.ιβ:12,13 Διότι την νύκτα ταύτην θέλω περάσει διά μέσου της γης της Αιγύπτου και θέλω πατάξει παν πρωτότοκον εν τη γη της Αιγύπτου, από ανθρώπου έως κτήνους· και θέλω κάμει κρίσεις εναντίον πάντων των θεών της Αιγύπτου. Εγώ ο Κύριος. Και το αίμα θέλει είσθαι εις εσάς διά σημείον επί των οικιών, εις τας οποίας κατοικείτε· και όταν ίδω το αίμα, θέλω σας παρατρέξει, και η πληγή δεν θέλει είσθαι εις εσάς διά να σας εξολοθρεύση, όταν πατάξω την γην της Αιγύπτου.

Σήμερα, κάθε παιδί του Θεού είναι καλυμμένο και σφραγισμένο με το αίμα του Χριστού. Είμαστε πολύ πιο μακριά από εκεί που μπορούν να φτάσουν οι δυνάμεις της κόλασης, οι μάγισσες, τα ξόρκια, οι κατάρες, τα δαιμόνια, και όλα τα τσιράκια του διαβόλου.

Οι αρχές και οι δυνάμεις του σκότους δε μπορούν να μας αγγίξουν, όταν αναπαυόμαστε κάτω από τη σημαία του πολύτιμου αίματος του Σωτήρα μας, που είναι ο δικός μας Αμνός.

Η προστασία Του που μας περικυκλώνει είναι αδιαπέραστη και άτρωτη.

Ψαλμ.ρκα:5-8 Ο Κύριος είναι ο φύλαξ σου· ο Κύριος είναι η σκέπη σου εκ δεξιών σου. Την ημέραν ο ήλιος δεν θέλει σε βλάψει, ουδέ η σελήνη την νύκτα. Ο Κύριος θέλει σε φυλάττει από παντός κακού· θέλει φυλάττει την ψυχήν σου. Ο Κύριος θέλει φυλάττει την έξοδόν σου και την είσοδόν σου, από του νυν και έως του αιώνος.