Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Σάββατο 17 Απριλίου 2021

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ Υ Γ Ε Ι Α ΣΟΥ!


Πολλές φορές παίρνουμε την καλή μας υγεία σαν δεδομένη – μέχρι κάτι να την κλονίσει! Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι αυτή την στιγμή αντιμετωπίζουν ασθένειες, κάτι που ποτέ δεν ήταν ιδέα του Θεού.

Το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού είναι το σχέδιο υγείας για κάθε έθνος στην γη, και η Αγία Γραφή είναι το εγχειρίδιο με τις οδηγίες.

Η πρώτη σελίδα της Βίβλου λέει, «Και είδεν ο Θεός πάντα όσα εποίησε· και ιδού, ήσαν καλά λίαν» (Γέν.α:31).

Και η τελευταία σελίδα λέει, «και θέλει εξαλείψει ο Θεός παν δάκρυον από των οφθαλμών αυτών, και ο θάνατος δεν θέλει υπάρχει πλέον, ούτε πένθος ούτε κραυγή ούτε πόνος δεν θέλουσιν υπάρχει πλέον· διότι τα πρώτα παρήλθον» (Αποκ.κα:4).

Στην αρχή όλα ήταν πολύ καλά, και το ίδιο καλά θα είναι και στο τέλος.

Το σχέδιο του Κυρίου για σένα, από τότε που άρχισε να μετράει ο χρόνος, είναι «κατά πάντα να ευοδούσαι και να υγιαίνης, καθώς ευοδούται η ψυχή σου» (Γ’ Ιωάν.α:2).

Μέσα  στο καλό έργο του Θεού, οι αρρώστιες είναι σαν τα ζιζάνια που φυτρώνουν ανάμεσα στο σιτάρι. Αλλά μη μπερδεύεσαι – ο Θεός δε σπέρνει ζιζάνια. «Εχθρός άνθρωπος έκαμε τούτο» (Ματθ.ιγ:28).

«ο Θεός έχρισε τον Ιησούν τον από Ναζαρέτ με Πνεύμα Άγιον και με δύναμιν, όστις διήλθεν ευεργετών και θεραπεύων πάντας τους καταδυναστευομένους υπό του διαβόλου, διότι ο Θεός ήτο μετ' αυτού» (Πράξ.ι:38).

Αυτή ήταν η διαμαρτυρία του Δημιουργού ενάντια στο σαμποτάζ που έκανε ο διάβολος στο έργο Του.

«Ο κλέπτης δεν έρχεται, ειμή διά να κλέψη και θύση και απολέση· εγώ ήλθον διά να έχωσι ζωήν και να έχωσιν αυτήν εν αφθονία» (Ιωάν.ι:10).

Ο Θεός τοποθέτησε την θεραπεία μέσα στον φυσικό κόσμο, την οποία η ιατρική επιστήμη διαρκώς ανακαλύπτει στις διάφορες μορφές της. Αλλά ο Θεός που θεραπεύει με φυσικό τρόπο, θεραπεύει επίσης και με υπερφυσικό τρόπο!

Η Αγία Γραφή μας ξεκαθαρίζει ότι η αρρώστια δεν είναι το θέλημα του Θεού, αντίθετα, όλες οι θεραπείες είναι δικό Του έργο. 

Σήμερα, το χέρι Του αγγίζει πολύ περισσότερους ανθρώπους απ’ ότι αντιλαμβάνονται μερικοί. Πολλές υπερφυσικές θεραπείες συμβαίνουν κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο, γεγονός που αποδεικνύει ότι «Ο Ιησούς Χριστός είναι ο αυτός χθές και σήμερον και εις τους αιώνας» (Εβρ.ιγ:8).

Η Βίβλος είναι ο «λόγος» του Θεού - οι μοναδικές υποσχέσεις Του, από την καρδιά Του στη δική μας. Δεν ήταν υποχρεωμένος να κάνει μια γραπτή νόμιμη συμφωνία με την ανθρωπότητα, παρόλα αυτά, όταν μας έδωσε τον «λόγο» Του, κατέγραψε αυτές τις υποσχέσεις για να τις θυμόμαστε.

Είναι ενδιαφέρον ότι η λέξη που χρησιμοποιούμε, τόσο για το παλιό, όσο και για το καινούργιο μέρος της Βίβλου μας, είναι η «διαθήκη».

Είναι ένας νομικός όρος, που σ’ αυτήν την περίπτωση αναφέρεται στην δεσμευτική συμφωνία ανάμεσα στον Βασιλιά των βασιλιάδων, που κυβερνά το σύμπαν, και στην ανθρωπότητα, που είναι η δημιουργία Του.

Είτε δεσμεύεται από τον νόμο, είτε όχι, όταν ο Θεός δίνει τον λόγο Του, μπορείς να βασιστείς σ’ αυτόν, για τον Θεός είναι απαράβατος – ο Θεός εννοεί ό,τι λέει, και λέει ό,τι εννοεί!

Όποια κι αν είναι, λοιπόν, η άποψή σου σχετικά με τη διαθήκη της θεραπείας, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η θεραπεία από τον Θεό είναι μια Βιβλική υπόσχεση, αλλά και μια αποστολή για τον λαό Του.

Ο Θεός, με την σοφία, την αγάπη και την καλοσύνη Του, έρχεται για να θεραπεύσει ολοκληρωτικά τον άνθρωπο – αυτόν που έχει συντριμμένη καρδιά, αλλά κι αυτόν που έχει άρρωστο σώμα.

Πάρε δύναμη! Όταν ο Θεός δίνει τον λόγο Του και δίνει μια υπόσχεση… μπορείς να Τον εμπιστευθείς.

Δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι, γιατί τα σχέδιά Του για σένα είναι καλά!

Ιερ.κθ:11 Διότι εγώ γνωρίζω τας βουλάς τας οποίας βουλεύομαι περί υμών, λέγει Κύριος, βουλάς ειρήνης και ουχί κακού, διά να δώσω εις υμάς το προσδοκώμενον τέλος.