Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Ο λόγος του Θεού

 
Όταν γινόμαστε Χριστιανοί, μπαίνουμε στην πιο υπέροχη, προκλητική, δύσκολη, ικανοποιητική, ενδιαφέρουσα, εμπνευσμένη περιπέτεια που αλλάζει τη ζωή μας.

Είναι ωραίο και αξίζει τον κόπο, αλλά δεν είναι εύκολο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Θεός μας έδωσε έναν υπέροχο οδηγό για να εξηγήσουμε το σχέδιο της δημιουργίας Του, να μιλήσουμε για την εξελισσόμενη ιστορία της σωτηρίας μας, να αποκαλύψουμε την απίστευτη αγάπη Του και να δώσουμε προσεκτικές οδηγίες για την ευημερία των ψυχών μας.

Αναζητούμε συμβουλές, καθοδήγηση, σοφία, χαρά και αγάπη στο λόγο του Θεού επειδή η Αγία Γραφή:

1.     Δεν περιέχει λάθη.

Ψαλμ.ιβ:6 Τα λόγια του Κυρίου είναι λόγια καθαρά· αργύριον δεδοκιμασμένον εν πηλίνω χωνευτηρίω, κεκαθαρισμένον επταπλασίως.

2.     Δεν είναι ξεπερασμένη.

Ψαλμ.ριθ:89 Εις τον αιώνα, Κύριε, διαμένει ο λόγος σου εν τω ουρανώ·

3.     Μας καθοδηγεί τέλεια.

Ψαλμ.ριθ:105 Λύχνος εις τους πόδας μου είναι ο λόγος σου και φως εις τας τρίβους μου.

4.     Εξηγεί τη σωτηρία μας.

Ρωμ.α:16 Διότι δεν αισχύνομαι το ευαγγέλιον του Χριστού· επειδή είναι δύναμις Θεού προς σωτηρίαν εις πάντα τον πιστεύοντα Ιουδαίόν τε, πρώτον και Έλληνα.

5.     Είναι απόλυτα θεόπνευστη και απαραίτητη για την πίστη μας.

Β’ Τιμ.γ:16,17 Όλη η γραφή είναι θεόπνευστος και ωφέλιμος προς διδασκαλίαν, προς έλεγχον, προς επανόρθωσιν, προς εκπαίδευσιν την μετά της δικαιοσύνης, διά να ήναι τέλειος ο άνθρωπος του Θεού, ητοιμασμένος εις παν έργον αγαθόν

6.     Είναι η ζωντανή αλήθεια που κρίνει τα πάντα.

Εβρ.δ:12 Διότι ο λόγος του Θεού είναι ζων και ενεργός και κοπτερώτερος υπέρ πάσαν δίστομον μάχαιραν και διέρχεται μέχρι διαιρέσεως ψυχής τε και πνεύματος, αρμών τε και μυελών, και διερευνά τους διαλογισμούς και τας εννοίας της καρδίας·

Θα μπορούσα να συνεχίσω, εξηγώντας υπέροχα πράγματα για τον λόγο του Θεού, αλλά «θέλει με λείψει ο καιρός».

Γι' αυτό σας παρακαλώ αναλογιστείτε αυτές τις υπέροχες αλήθειες, και θα τα πούμε ξανά!