Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Τι λέει η Βίβλος για το χάραγμα



1. Ποιο είναι αυτό το θηρίο που απαιτεί το χάραγμα;

Το βιβλίο του Δανιήλ μας μιλάει για διάφορα θηρία. Αλλά ο άγγελος που είδε ο Δανιήλ, προλόγισε όλες αυτές τις πληροφορίες με ένα απλό σχόλιο:

Δαν.η:19 Και είπεν, Ιδού, εγώ θέλω σε κάμει να γνωρίσης τι θέλει συμβή εν τοις εσχάτοις της οργής· διότι εν τω ωρισμένω καιρώ θέλει είσθαι το τέλος.

Δαν.η:23-25 Και εν τοις εσχάτοις καιροίς της βασιλείας αυτών, όταν αι ανομίαι φθάσωσιν εις το πλήρες, θέλει εγερθή βασιλεύς σκληροπρόσωπος και συνετός εις πανουργίας. Και η δύναμις αυτού θέλει είσθαι ισχυρά, ουχί όμως εξ ιδίας αυτού δυνάμεως· και θέλει αφανίζει εξαισίως και θέλει ευοδούσθαι και κατορθόνει και θέλει αφανίζει τους ισχυρούς και τον λαόν τον άγιον. Και διά της πανουργίας αυτού θέλει κάμει να ευοδούται η απάτη εν τη χειρί αυτού· και θέλει μεγαλυνθή εν τη καρδία αυτού και εν ειρήνη θέλει αφανίσει πολλούς· και θέλει σηκωθή κατά του Άρχοντος των αρχόντων· πλην θέλει συντριφθή άνευ χειρός.

Το θηρίο του Δανιήλ, σύμφωνα με την Αποκ.ιγ:1-3, είναι το πρώτο θηρίο, ο αντίχριστος. Το δεύτερο θηρίο προσδιορίζεται στην Αποκ.ιγ:11 σαν ο ψευδοπροφήτης - ένας θρησκευτικός ηγέτης που έχει όλη τη δύναμη του πρώτου θηρίου όσο είναι στην παρουσία του πρώτου θηρίου.

 

2. Από πού έρχεται;

Ο Θεός άφησε ένα μήνυμα στο Δαν.ζ, ώστε να γνωρίζουμε ότι ένα τέταρτο θηρίο/Βασίλειο θα συντρίψει και θα καταβροχθίσει ολόκληρη τη γη. Έξω από αυτό το βασίλειο, κάποιος θα αυξηθεί ο οποίος είναι διαφορετικός από όλους τους υπόλοιπους και θα υποτάξει τρεις βασιλιάδες. Βάλτε ένα σελιδοδείκτη στο 7ο, 8ο και 9ο κεφάλαιο του Δανιήλ και πάμε στην Αποκάλυψη κεφάλαια ιγ-κ.

Δαν.ζ:23-25 Και εκείνος είπε, το θηρίον το τέταρτον θέλει είσθαι η τετάρτη βασιλεία επί της γης, ήτις θέλει διαφέρει από πασών των βασιλειών, και θέλει καταφάγει πάσαν την γην και θέλει καταπατήσει αυτήν και κατασυντρίψει αυτήν. Και τα δέκα κέρατα είναι δέκα βασιλείς, οίτινες θέλουσιν εγερθή εκ της βασιλείας ταύτης· και κατόπιν αυτών άλλος θέλει εγερθή· και αυτός θέλει διαφέρει των πρώτων και θέλει υποτάξει τρεις βασιλείς. Και θέλει λαλήσει λόγους εναντίον του Υψίστου, και θέλει κατατρέχει τους αγίους του Υψίστου, και θέλει διανοηθή να μεταβάλλη καιρούς και νόμους· και θέλουσι δοθή εις την χείρα αυτού μέχρι καιρού και καιρών και ημίσεος καιρού.

Από πού προέρχεται λοιπόν το θηρίο του Δανιήλ; Από τους έσχατους καιρούς, τότε που θα υπάρχει μια παγκόσμια κυβέρνηση, όπου υψώνεται πάνω από πολλούς βασιλιάδες, αλλά τελικά υποτάσσει τους τρεις τελευταίους. Το βιβλίο της Αποκάλυψης μας δίνει μια τελική προεπισκόπηση του τι έρχεται, όχι για να μας τρομάξει, αλλά για να μας βοηθήσει να συνδέσουμε τα γεγονότα... και να είμαστε έτοιμοι. Όταν ο Ιησούς μιλάει στις εκκλησίες στα κεφάλαια 2-4 της Αποκάλυψης, επαναλαμβάνει επτά φορές, «Όστις έχει ωτίον ας ακούση τι λέγει το Πνεύμα προς τας εκκλησίας..». Αυτό ισχύει και για μας και καλά θα κάνουμε να ακούσουμε!

 

3. Πότε εμφανίζεται το θηρίο #1;

Ο άγγελος Γαβριήλ έδωσε στον Δανιήλ το μήνυμα αυτού που ονομάζομαι «70 εβδομάδες του Δανιήλ». Μια αντίστροφη μέτρηση για το ρολόι του Θεού, που άρχισε να χτυπά με το διάταγμα για την αποκατάσταση και την ανοικοδόμηση της Ιερουσαλήμ. Αυτό το διάταγμα εκδόθηκε από τον Κύρο το 538 π.Χ.

Δαν.θ:26,27 …..· και ο λαός του ηγουμένου, όστις θέλει ελθεί, θέλει αφανίσει την πόλιν και το αγιαστήριον· (η πόλη είναι η Ιερουσαλήμ και το αγιαστήριο είναι ο ναός…. Μήπως αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει ένας νέος Ιουδαϊκός ναός κατά την περίοδο του θηρίου; Ας συνεχίσουμε το διάβασμα) Και (ο ηγούμενος, όστις θέλει ελθεί) θέλει στερεώσει την διαθήκην εις πολλούς εν μιά εβδομάδι (7 χρόνια)· και εν τω ημίσει της εβδομάδος (3 ½  χρόνια) θέλει παύσει η θυσία και η προσφορά, και επί το πτερύγιον του Ιερού θέλει είσθαι το βδέλυγμα της ερημώσεως, και έως της συντελείας του καιρού θέλει δοθή διορία επί την ερήμωσιν.

Το Αποκ.ιγ μας δίνει μια πιο λεπτομερή περιγραφή. Αλλά ξέρουμε ότι αυτό το θηρίο είναι ο αντίχριστος και ο Θεός του δίνει δύναμη να κυβερνά όλη τη γη για 42 μήνες. Και φέρνει κι άλλο ένα θηρίο μαζί του.

 

4. Ποιον φέρνει μαζί του το θηρίο #1;

Το θηρίο #2, φυσικά. Μοιάζει με αρνί, αλλά μιλάει σαν δράκος. Αυτό το θηρίο προσδιορίζεται σαν ο ψευδοπροφήτης - ο θρησκευτικός ηγέτης των εσχάτων ημερών. Δεν έχει δική του δύναμη, αλλά παίρνει όλη τη δύναμή του από το θηρίο #1. Και διατάζει όλη τη γη να προσκυνήσει το θηρίο #1. Εκτελεί σημεία... ακόμα και φωτιά φαίνεται να κατεβαίνει από τον ουρανό. Είναι ένας πλάνος που χτίζει μια εικόνα την οποία όλοι όσοι είναι ζωντανοί σ’ αυτή τη γη, πρέπει να την προσκυνήσουν. Του έχει δοθεί ακόμη η δύναμη να κάνει αυτή την εικόνα να αναπνέει και να μιλάει. Και αν οι άνθρωποι δεν πέσουν κάτω για να την λατρεύσουν, αποκεφαλίζονται (Αποκ.κ:4).

Αποκ.ιγ:8,9 Και θέλουσι προσκυνήσει αυτό πάντες οι κατοικούντες επί της γης, των οποίων τα ονόματα δεν εγράφησαν εν τω βιβλίω της ζωής του Αρνίου του εσφαγμένου από καταβολής κόσμου. Όστις έχει ωτίον, ας ακούση.

 

5. Ποιος δίνει τη δύναμη στο θηρίο;

Το Αποκ.ις:13 προσθέτει πληροφορίες σχετικά με αυτά τα δύο θηρία, φανερώνοντας ότι αφού αρχίσουν οι κρίσεις με την έκχυση των φιαλών του Θεού, η πηγή της δύναμης που είναι πίσω από τα δύο θηρία, τα ενώνει σε μια απελπισμένη προσπάθεια να νικήσουν τον κυρίαρχο Θεό ολόκληρης της δημιουργίας. Και αυτό το τρίτο δεν είναι άλλο από τον δράκοντα, τον όφι τον αρχαίο – τον Σατανά. Βλέπουμε την εικόνα των τριών ακάθαρτων πνευμάτων - όμοια με βατράχους – να βγαίνουν από το στόμα του δράκοντος και του θηρίου και του ψευδοπροφήτη  για να συγκεντρώσουν τους βασιλείς της γης στον πόλεμο της μεγάλης ημέρας του Θεού.

 

6. Τι είναι το «χάραγμα του θηρίου»;

Κατά τη διάρκεια αυτών των 42 μηνών, όποιος δεν έχει το όνομα του θηρίου ή τον αριθμό του ονόματός του, δεν θα μπορεί να αγοράσει ή να πουλήσει.

Αποκ.ιγ:18 Εδώ είναι η σοφία· όστις έχει τον νούν, ας λογαριάση τον αριθμόν του θηρίου, διότι είναι αριθμός ανθρώπου· και ο αριθμός αυτού είναι χξς'.

Σκεφτείτε για μια στιγμή τι σημαίνει αυτό. Μάλλον μια αχρήματη κοινωνία. Όσοι αρνούνται το χάραγμα δεν θα μπορούν να αγοράσουν τίποτα, να βάλουν βενζίνη στο αμάξι τους, να έχουν ιατρική περίθαλψη - τίποτα. Δεν θα έχουν κανέναν τρόπο να κερδίσουν τα προς το ζην, επειδή χωρίς το χάραγμα του θηρίου, δεν θα μπορούν να μπαίνει ο μισθός τους σε κάποια τράπεζα.

Και με την τεχνολογία των ημερών μας, τι σημαίνει αυτό για μας; Επείγουσα και άμεση ανάγκη να μοιραστούμε την αλήθεια του Ευαγγελίου του Ιησού Χριστού με όλους μέσα στη σφαίρα της επιρροής μας.

 

7. Γιατί το χάραγμα;

Από την αρχή, ο όφις - ο Σατανάς - ήθελε να είναι σαν τον Θεό. Ο λόγος του Θεού μας λέει: Α’ Πέτρ.ε:8 «Εγκρατεύθητε, αγρυπνήσατε· διότι ο αντίδικός σας διάβολος ως λέων ωρυόμενος περιέρχεται ζητών τίνα να καταπίη».

Πηγαίνοντας πίσω στο Λευιτ.ιθ:28, διαβάζουμε: «Δεν θέλετε κάμει εντομίδας εις το σώμα σας διά νεκρόν, ουδέ γράμματα στικτά θέλετε εγχαράξει επάνω σας. Εγώ είμαι ο Κύριος». Αλλά ο Θεός δίνει σε όλους την επιλογή - να Τον εμπιστευτούν ή όχι. Αλλά η λήψη του χαράγματος τελειώνει κάθε επιλογή.

«Όστις προσκυνεί το θηρίον και την εικόνα αυτού και λαμβάνει χάραγμα επί του μετώπου αυτού ή επί της χειρός αυτού, και αυτός θέλει πίει εκ του οίνου του θυμού του Θεού του κεκερασμένου ακράτου εν τω ποτηρίω της οργής αυτού, και θέλει βασανισθή με πυρ και θείον ενώπιον των αγίων αγγέλων και ενώπιον του Αρνίου. Και ο καπνός του βασανισμού αυτών αναβαίνει εις αιώνας αιώνων, και δεν έχουσιν ανάπαυσιν ημέραν και νύκτα όσοι προσκυνούσι το θηρίον και την εικόνα αυτού και όστις λαμβάνει το χάραγμα του ονόματος αυτού» (Αποκ.ιδ:9-11).

 

8. Τι θα γίνει σε όσους αρνηθούν το χάραγμα;

Πολλοί θα πιστέψουν στον κύριο Ιησού Χριστό κατά τη διάρκεια αυτών των ετών της θλίψης, αλλά το κόστος αυτής της επιλογής θα είναι η ζωή τους.

Η Αποκ.ς:9-10 μας δίνει μια γεύση αυτών που έχουν μαρτυρήσει εξαιτίας της πίστης τους στον Ιησού. Ο Θεός τους έχει φυλάξει με ασφάλεια κάτω από το θυσιαστήριο, όπου Τον ρωτούν, «Έως πότε, ω Δέσποτα άγιε και αληθινέ, δεν κρίνεις και εκδικείς το αίμα ημών από των κατοικούντων επί της γης;».

Αποκ.ς:11 Και εδόθησαν εις έκαστον στολαί λευκαί, και ερρέθη προς αυτούς να αναπαυθώσιν έτι ολίγον καιρόν, εωσού συμπληρωθώσι και οι σύνδουλοι αυτών και οι αδελφοί αυτών οι μέλλοντες να φονευθώσιν ως και αυτοί.

Αποκ.ζ:15-17 Διά τούτο είναι ενώπιον του θρόνου του Θεού και λατρεύουσιν αυτόν ημέραν και νύκτα εν τω ναώ αυτού, και ο καθήμενος επί του θρόνου θέλει κατασκηνώσει επ' αυτούς. Δεν θέλουσι πεινάσει πλέον ουδέ θέλουσι διψήσει πλέον, ουδέ θέλει πέσει επ' αυτούς ο ήλιος ουδέ κανέν καύμα, διότι το Αρνίον το αναμέσον του θρόνου θέλει ποιμάνει αυτούς και οδηγήσει αυτούς εις ζώσας πηγάς υδάτων, και θέλει εξαλείψει ο Θεός παν δάκρυον από των οφθαλμών αυτών.

 

9. Τι θα συμβεί στα θηρία;

Και τώρα τα καλά νέα! Τα κεφάλαια ιθ & κ περιγράφουν τις τελευταίες ώρες αυτής της οικονομίας. Σας καλώ να διαβάσετε αυτά τα τελευταία κεφάλαια για να σχηματίσετε μια εικόνα της μεγάλης νίκης του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Τα δύο θηρία συλλαμβάνονται από τους δυνατούς αγγέλους και ρίχνονται ζωντανά στη λίμνη του πυρός και του θείου.

Στη συνέχεια, ένας άλλος άγγελος κατεβαίνει από τον ουρανό, κρατώντας τα κλειδιά της μεγάλης αβύσσου. Αρπάζει και δένει τον Σατανά και τον πετάει στην άβυσσο. Αυτός ο άγγελος κλείνει και σφραγίζει αυτόν τον απύθμενο λάκκο πάνω από τον Σατανά, όπου δένεται για 1.000 χρόνια, ώστε να μην μπορεί πλέον να εξαπατήσει τα έθνη της γης.

Αλλά μετά από 1.000 χρόνια, αυτός ο αρχαίος όφις πρέπει να ελευθερωθεί για ένα μικρό χρονικό διάστημα... και δεν θα σας πω την υπόλοιπη ιστορία. Αξίζει να διαβάσετε μόνοι σας  την Αποκ.κ-κβ! Αυτά τα κεφάλαια είναι εύκολο να τα καταλάβουμε, και ο Θεός υπόσχεται ευλογία σε όλους όσους θα διαβάσουν, θα ακούσουν, και θα λάβουν σοβαρά υπόψη τα λόγια της προφητείας της Αποκάλυψης. Ο Ιησούς προειδοποιεί: «ο καιρός είναι πλησίον» (Αποκ.α:3).

 

10. Ποιο είναι το μήνυμα του Θεού για εσένα κι εμένα σχετικά με το χάραγμα;

Β’ Τιμ.β:19 Το στερεόν όμως θεμέλιον του Θεού μένει, έχον την σφραγίδα ταύτην· Γνωρίζει ο Κύριος τους όντας αυτού, καί· Ας απομακρυνθή από της αδικίας πας όστις ονομάζει το όνομα του Κυρίου.

Ξέρω ότι τα μηνύματα της Αποκάλυψης και του Δανιήλ κάνουν τα μάτια των απίστων να στριφογυρίζουν και μας κόβουν με ένα συγκρατημένο γέλιο. Αλλά εκείνοι που επιλέγουν να απομακρυνθούν από τον Θεό, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποδυναμώνουν τις οδηγίες Του προς εμάς, να πάμε και να κάνουμε μαθητές. Πρέπει να μοιραστούμε αυτό που ο Κύριος έχει κάνει και κάνει στη ζωή μας.

Η μελέτη της Αποκάλυψης του Ιησού Χριστού θα γίνει σαφέστερη καθώς πλησιάζει η ημέρα. Στη διάρκεια της ζωής μου, έχω δει την ανάπτυξη της τεχνολογίας που μας επιτρέπει να δούμε τι συμβαίνει σε όλη την γη σε πραγματικό χρόνο. Παρακολουθούν ήδη τις συνήθειες των αγορών σας, τις online συναλλαγές σας...

Ο χρόνος είναι λίγος! Ο Θεός είναι φιλεύσπλαχνος. Η μετάνοια είναι επείγουσα. Η κρίση επίκειται. Ο Ιησούς είναι κοντά - στην πόρτα.