Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023

Γιατί πρέπει να θυμόμαστε ότι γεννηθήκαμε για μια τέτοια εποχή όπως αυτή


Ζούμε σε μια κρίσιμη στιγμή στην ιστορία της εκκλησίας. Πρέπει να ενθαρρύνουμε ο ένας τον άλλον να παραμείνει σταθερός και να μιλάει χωρίς ντροπή για τον λόγο του Θεού.

Υπάρχουν πολλά προβλήματα στον κόσμο μας, αλλά μερικά είναι ιδιαίτερα καταστροφικά στα μάτια του Θεού. Η άμβλωση, η διεστραμμένη σεξουαλικότητα (τρανσέξουαλ και ομοφυλοφιλία) βλάπτουν το σώμα, την ψυχή και το πνεύμα των ανθρώπων. Το βιβλίο της Εσθήρ έχει ένα μήνυμα για όλους μας.

Στο τέταρτο κεφάλαιο, οι Ιουδαίοι κινδύνευαν να σφαγιαστούν. Ο Μαροδοχαίος είπε στη βασίλισσα Εσθήρ να το μεταφέρει στο βασιλιά, αλλά εκείνη φοβήθηκε. Αν πλησίαζε τον βασιλιά χωρίς πρόσκληση, θα μπορούσε να θανατωθεί.

Ο Μαροδοχαίος την προειδοποίησε να μην υποχωρήσει, λέγοντας: «και τις εξεύρει εάν συ ήλθες εις την βασιλείαν διά τοιούτον καιρόν οποίος ούτος

Αυτό ήταν το κίνητρο που χρειαζόταν η Εσθήρ για να κάνει αυτό που ο Θεός την είχε καλέσει να κάνει. Δεν ήταν τυχαίο ότι βρισκόταν στη βασιλική αυλή σε εκείνο το σημείο της ιστορίας.

Αυτή είναι και η δική μας κατάσταση. Δεν είναι τυχαίο ότι εσείς και εγώ είμαστε ζωντανοί κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσιμης περιόδου στην ιστορία της εκκλησίας (Πράξ.ιζ:24-28). Ο Θεός μας τοποθέτησε εδώ «για μια τέτοια στιγμή». 

Όταν μιλάμε, μπορεί να μας απορρίψουν και να μας γελοιοποιήσουν. Αλλά γνωρίζουμε ότι «αυτού ποίημα είμεθα, κτισθέντες εν Χριστώ Ιησού προς έργα καλά, τα οποία προητοίμασεν ο Θεός διά να περιπατήσωμεν εν αυτοίς» (Εφες.β:10).

Δεν θα υποχωρήσουμε. Θα μιλήσουμε για την απελευθέρωση του Θεού από αυτές τις αμαρτίες που βλάπτουν την καρδιά, το μυαλό και την ψυχή των ανθρώπων.