Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Τα προκαταρκτικά στάδια της «μεγάλης θλίψης»



Ο κορωνοϊός είναι μόνο η αρχή - και μάλιστα μια πολύ μικρή αρχή της Μεγάλης Θλίψης! Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναγνώρισε τη νόσο του κορωναϊού (covid-19) σαν πανδημία, δηλώνοντας ότι, «Πανδημία δεν είναι μια λέξη που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ελαφρά ή απρόσεκτα». Η τελευταία πανδημία ήταν η γρίπη των χοίρων το 2009, η οποία σκότωσε περίπου 200.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, υπάρχουν περίπου 276,462 επιβεβαιωμένα κρούσματα της γρίπης Wuhan, προκαλώντας περίπου 11,417 θανάτους. Στην Ελλάδα έχουν πεθάνει 13 άνθρωποι από κορωναϊό μέχρι στιγμής.


Για μια πιο αντικειμενική εικόνα, από την αρχή αυτού του χρόνου μέχρι αυτή τη στιγμή:

Θάνατοι που προκλήθηκαν από μεταδοτικές ασθένειες
2.857.231
Θάνατοι παιδιών κάτω των 5 ετών
1.672.970
Εκτρώσεις
9.354.496
Θάνατοι μητέρων κατά τη διάρκεια της γέννας
68.030
Θάνατοι που προκλήθηκαν από τον ιό HIV/AIDS
370.000
Θάνατοι που προκλήθηκαν από καρκίνο
1.807.658
Θάνατοι που προκλήθηκαν από ελονοσία   
215.892
Θάνατοι που προκλήθηκαν από το κάπνισμα
1.100.290
Θάνατοι που προκλήθηκαν από το αλκοόλ
550.493
Αυτοκτονίες
236.025
Θύματα τροχαίων ατυχημάτων
297.115
Άνθρωποι που πέθαναν από την πείνα σήμερα  
10.630
  
Έτσι, από τη μία πλευρά, η διαφημιστική εκστρατεία των μέσων ενημέρωσης πάνω από αυτή την πανδημία είναι παραφουσκωμένη, ειδικά όταν το συγκρίνουμε με προηγούμενες πανδημίες και άλλους, πιο σοβαρούς, κινδύνους που αντιμετωπίζουμε σε καθημερινή βάση.

Λέγεται, ότι τα μέτρα που παίρνονται απλά καθυστερούν την μετάδοση της ασθένειας, αλλά δεν την σταματούν. Κάποιοι προσπαθούν να κάνουν ό,τι μπορούν.

Αλλά, το να βλέπεις ξαφνικά ολόκληρο τον κόσμο να ασχολείται με νόμους καραντίνας και υγιεινής και την ίδια στιγμή  να αγνοεί κατάφωρα αυτές τις αρχές είναι πραγματικά ένα θέμα!

Χωρίς τον Θεό και τον λόγο Του, σαν το μόνο στερεό θεμέλιο, η ανθρωπότητα δεν φαίνεται να βρίσκει ποτέ τη σωστή ισορροπία.

Τα ΜΜΕ δεν έχουν σταματήσει να προβάλουν το σλόγκαν «Μένουμε σπίτι». Άσχετα με το πόσο υγιής αισθάνεσαι, μείνε στο σπίτι. Μάλιστα λένε να θεωρούμε ότι είμαστε μολυσμένοι! Το να βάζεις σε καραντίνα υγιείς ανθρώπους για την αποφυγή της εξάπλωσης της νόσου, υπερβαίνει κατά πολύ την αρχή της καραντίνας του νόμου του Θεού. Αλλά ακριβώς αυτό είναι που πολλοί εκπρόσωποι της υγειονομικής περίθαλψης ζητούν τώρα.

Έτσι θα καταπολεμήσουμε την εξάπλωση των λοιμωδών νόσων; - με την υπερβολική αντίδραση; Αλλά φαίνεται ότι επιζητούν την μαζική υστερία, γιατί τους βολεύει. Ο φόβος είναι το πιο αποτελεσματικό εργαλείο χειραγώγησης.

Αυτοί οι κινδυνολόγοι υποστηρίζουν την πλήρη παράδοση στον πανικό, το φόβο και τη μαζική υστερία. Ο φόβος της νόσου προσθέτει περισσότερα προβλήματα στην ίδια την ασθένεια!

Μακάρι να φοβόμασταν τον Θεό και να αναλογιζόμασταν τη συμπεριφορά μας!

Α’ Πέτρ.ε:7 και πάσαν την μέριμναν υμών ρίψατε επ' αυτόν, διότι αυτός φροντίζει περί υμών.

Δυστυχώς, όμως, δεν ακούμε τίποτα για μετάνοια από την αμαρτία και υπακοή στους νόμους του Θεού, είτε πνευματικούς είτε φυσικούς.  Ο λόγος του Θεού λέει:

Α’ Ιωάν.γ:22 και ό,τι αν ζητώμεν λαμβάνομεν παρ' αυτού, διότι φυλάττομεν τας εντολάς αυτού και πράττομεν τα αρεστά ενώπιον αυτού.

Α’ Πέτρ.γ:12 διότι οι οφθαλμοί του Κυρίου είναι επί τους δικαίους και τα ώτα αυτού εις την δέησιν αυτών, το δε πρόσωπον του Κυρίου είναι κατά των πραττόντων κακά.

Ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους τόσες πολλές προσευχές δεν απαντώνται, είναι ότι ο Θεός δεν θα ακούσει ένα πρόσωπο που επαναστατεί και παρακούει επίμονα το λόγο Του.

Ο Θεός προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή των ανυπάκουων ανθρώπων πριν να είναι πολύ αργά.

Βρισκόμαστε, ακόμη και τώρα, στα προκαταρκτικά στάδια αυτού που η Αγία Γραφή αποκαλεί «Μεγάλη Θλίψη»! Με άλλα λόγια, αυτό που βλέπουμε να συμβαίνει στον κόσμο σήμερα, είναι απλά μια μικρή προεπισκόπηση όλων αυτών που σύντομα θα συντρίψουν αυτόν τον πλανήτη! (Διαβάστε Λευιτικό κς και Δευτερονόμιο κη.)

Ο Θεός έχει τον έλεγχο όλων αυτών που συμβαίνουν. Δεν καταστρέφει αδιακρίτως: Τιμωρεί τον κόσμο με αγάπη και με μέτρο - για να βοηθήσει την ανθρωπότητα να στραφεί από τους δρόμους της καταστροφής στον δρόμο της αλήθειας και της ειρήνης!

Αυτό είναι το μάθημα που ο Θεός θέλει να μάθουμε αυτές τις δύσκολες μέρες: Αναλογιστείτε τη συμπεριφορά σας, μετανοήστε μπροστά στον Θεό και στη συνέχεια μπορείτε πραγματικά να ρίψετε πάσαν την μέριμναν εις αυτόν, διότι αυτός φροντίζει περί υμών.

Ο πανικός θα τελειώσει!


Πού οδηγεί αυτό; Βιώνουμε ήδη τα προκαταρκτικά στάδια αυτού που η Βίβλος αποκαλεί «Μεγάλη Θλίψη», στην οποία το ένα τρίτο του πληθυσμού της γης θα πεθάνει!

Οι ιππείς της Αποκάλυψης και οι άμαξες του Ζαχαρία 6 θα φέρουν τον πραγματικό πανικό πάνω στη Γη! Ο Θεός έχει ήδη αρχίσει να στέλνει μια σειρά από προειδοποιήσεις στο δρόμο μας! Ο κορωνοϊός και οι άλλες ασθένειες που ξεσπούν σήμερα είναι μόνο η αρχή. Θα αφήσει τον κόσμο να δει που οδηγούν οι δρόμοι που αποφάσισε να ακολουθήσει.

Συχνά τονίζουμε ότι ο στοργικός Θεός δεν χαίρεται να βλέπει τα παιδιά Του να υποφέρουν. Θέλει οι άνθρωποι να «ευοδούνται και να υγιαίνουν»! (Γ’ Ιωάν.2). Ο Χριστός ήρθε για να «έχωμεν ζωήν και να έχωμεν αυτήν εν αφθονία» (Ιωάν.ι:10). Στην Έξοδ.ιε:26, ο Θεός υποσχέθηκε: «Εάν ακούσης επιμελώς την φωνήν Κυρίου του Θεού σου και πράττης το αρεστόν εις τους οφθαλμούς αυτού και δώσης ακρόασιν εις τας εντολάς αυτού και φυλάξης πάντα τα προστάγματα αυτού, δεν θέλω φέρει επί σε ουδεμίαν εκ των νόσων, τας οποίας έφερα κατά των Αιγυπτίων· διότι εγώ είμαι ο Κύριος ο θεραπεύων σε»!

Το πρόβλημα ήταν ότι ο Ισραήλ δεν υπάκουσε, όπως όλος ο κόσμος σήμερα, δεν υπακούει στον Θεό. Αντίθετα, Τον απορρίπτουν και Τον αγνοούν. Έτσι, αντί να ευημερούν, να έχουν υγεία και πραγματική, άφθονη ζωή, οι άνθρωποι υποφέρουν.

Πονάει ο Θεός, ξέροντας ότι οι δοκιμασίες θα γίνουν πολύ χειρότερες. Λυπάται για τις ασθένειες και τις άλλες φρικαλεότητες που σύντομα θα έρθουν στη Γη. Αλλά είναι όλα μέρος του σχεδίου Του, να διδάξει τον άνθρωπο την απόλυτη ανάγκη να υπακούει στο νόμο Του. Και όλες οι γραφές δείχνουν ότι το σχέδιο του Θεού θα πετύχει!

Αυτός ο κόσμος, με όλες αυτές τις φρικτές ασθένειες και τα αμέτρητα άλλα προβλήματα, σύντομα θα αντικατασταθεί. Κατά τη Δευτέρα Παρουσία του, ο Ιησούς Χριστός θα πετύχει αυτό που οι πιο λαμπροί γιατροί, επιστήμονες και άλλοι ειδικοί έχουν αποτύχει εντελώς να κάνουν: Θα φέρει διαρκή ειρήνη και τέλεια υγεία σε όλους τους ανθρώπους. Θανατηφόρες ασθένειες όπως ο κορωναϊός, ο τύφος, η βουβωνική πανώλη, η φυματίωση και όλες οι άλλες θα εξαφανιστούν και ποτέ δεν θα επιστρέψουν.

Ο Θεός θα πετύχει πολλά με το λαό Του εν μέσω αυτής της έκρηξης του σατανικού χάους! Πρώτα απ’ όλα, θα πάρει την εκκλησία Του μακριά απ' όλα αυτά. Δεν θα την αφήσει να βιώσει το σκοτάδι! Στη συνέχεια, θα προσπαθήσει να σώσει όσο περισσότερους γίνεται – ανθρώπους που θα μετανοήσουν, θα Τον αναγνωρίσουν και θα Τον εκζητήσουν.
Τώρα, βρισκόμαστε στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη Μεγάλη Θλίψη, την Ημέρα του Κυρίου και τη Δευτέρα Παρουσία του Ιησού Χριστού! Προετοιμαζόμαστε γι’ αυτή την κρίση των κρίσεων!