Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

Βιβλικά σωστές εκκλησίες εξαφανίζονται γρήγορα, τι γίνεται;

 


Θέλω να ξεκινήσω σήμερα, με την αναγνώριση και αποδοχή, ότι είμαστε μια μικρή εκκλησία. Μια πολύ μικρή εκκλησία.

Εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς, γιατί, τι κάνετε;

Η αλήθεια είναι ότι κάνουμε ό,τι μπορούμε!

Μιλάμε στους ανθρώπους, μοιράζουμε φυλλάδια, χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο, αλλά….

Κάποτε ήμασταν περισσότεροι, αλλά στην πορεία πολλοί δεν άντεξαν.

Μας έχουν επισκεφθεί πολλά άτομα, αλλά δεν έμειναν. Γιατί;

Μήπως ο χώρος δεν είναι ευχάριστος, μήπως οι συγκοινωνίες είναι δύσκολες, μήπως δεν βρίσκουν να σταθμεύσουν, μήπως κάνει ζέστη ή κρύο, μήπως οι καρέκλες δεν είναι βολικές;

Όχι βέβαια, τίποτα απ’ όλα αυτά.

Το ίδιο ισχύει και στις τηλεσυναντήσεις μας που ξεκίνησαν με το πρόβλημα του covid.

Αρκετά άτομα που κάποτε έμπαιναν, σταμάτησαν να μας ακολουθούν.

Γιατί;

Ο Ιησούς, μιλώντας στην εκκλησία της Φιλαδέλφειας, τους είπε: «Επειδή εφύλαξας τον λόγον της υπομονής μου, και εγώ θέλω σε φυλάξει εκ της ώρας του πειρασμού, ήτις μέλλει να έλθη επί της οικουμένης όλης, διά να δοκιμάση τους κατοικούντας επί της γης».

Τους είπε ακόμα ότι: «Εξεύρω τα έργα σου…. έχεις μικράν δύναμιν και εφύλαξας τον λόγον μου και δεν ηρνήθης το όνομά μου».

Η φύλαξη του λόγου και η μη άρνηση του ονόματος, είναι οι μόνοι λόγοι για τους οποίους θα φυλαχτούν έστω κι αν έχουν μικρή δύναμη!

Ο απόστολος Παύλος προειδοποίησε ότι «θέλει ελθεί καιρός ότε δεν θέλουσιν υποφέρει την υγιαίνουσαν διδασκαλίαν, αλλά θέλουσιν επισωρεύσει εις εαυτούς διδασκάλους κατά τας ιδίας αυτών επιθυμίας, γαργαλιζόμενοι την ακοήν» (Β ́ Τιμ.δ:3).

Γι' αυτό ο Παύλος αισθάνεται την ανάγκη να πει στον Τιμόθεο:

«Κράτει το υπόδειγμα των υγιαινόντων λόγων, τους οποίους ήκουσας παρ' εμού, μετά πίστεως και αγάπης της εν Χριστώ Ιησού» (Β ́ Τιμ.α:13).

Αυτά τα λόγια του Παύλου σίγουρα περιλάμβαναν και το ευαγγέλιο της σωτηρίας και του λέει:

«όσα ήκουσας παρ' εμού διά πολλών μαρτύρων, ταύτα παράδος εις πιστούς ανθρώπους, οίτινες θέλουσιν είσθαι ικανοί και άλλους να διδάξωσι» (Β ́ Τιμ.β:2).

Με άλλα λόγια, μείνε προσκολλημένος στις Γραφές. Προσκολλήσου στο ευαγγέλιο και μην παρεκκλίνεις ποτέ. Κράτησε γερά την αλήθεια.

Και εμείς πρέπει να κάνουμε αυτό που διατάχθηκε ο Τιμόθεος:

«Ταύτα υπενθύμιζε, διαμαρτυρόμενος ενώπιον του Κυρίου….» (Β ́ Τιμ.β:14).

Ο Ιησούς, «διά του σώματος της σαρκός αυτού διά του θανάτου», σας παρέστησε ενώπιον αυτού «αγίους και αμώμους και ανεγκλήτους, εάν επιμένητε εις την πίστιν, τεθεμελιωμένοι και στερεοί και μη μετακινούμενοι από της ελπίδος του ευαγγελίου, το οποίον ηκούσατε, του κηρυχθέντος εις πάσαν την κτίσιν την υπό τον ουρανόν» (Κολ.α:22,23).

Δεν μπορώ να καταλάβω, πως μπορεί κανείς να διαλέγει εκκλησία με κριτήριο το πλήθος, τις ευκαιρίες αποκατάστασης, το στυλ, τη μουσική, την ελευθερία κινήσεων, τη διασκέδαση, κτλ., κτλ.

Α' Κορ.ιε:1-4 Σας φανερόνω δε, αδελφοί, το ευαγγέλιον, το οποίον εκήρυξα προς εσάς, το οποίον και παρελάβετε, εις το οποίον και ίστασθε, διά του οποίου και σώζεσθε, τίνι τρόπω σας εκήρυξα αυτό, αν φυλάττητε αυτό, εκτός εάν επιστεύσατε ματαίως. Διότι παρέδωκα εις εσάς εν πρώτοις εκείνο, το οποίον και παρέλαβον, ότι ο Χριστός απέθανε διά τας αμαρτίας ημών κατά τας γραφάς, και ότι ετάφη, και ότι ανέστη την τρίτην ημέραν κατά τας γραφάς,

Πράξ.β:38 Και ο Πέτρος είπε προς αυτούς· Μετανοήσατε, και ας βαπτισθή έκαστος υμών εις το όνομα του Ιησού Χριστού εις άφεσιν αμαρτιών, και θέλετε λάβει την δωρεάν του Αγίου Πνεύματος.

 

Ένα άλλο «Ευαγγέλιο»

Αν κάποιος κηρύττει άλλο ευαγγέλιο εκτός από αυτό που διαβάσαμε στην Α’ Κορ.ιε:1-4, ας ήναι ανάθεμα.

Ο απόστολος Παύλος λέει ότι είναι ένα άλλο ευαγγέλιο, αλλά την ίδια στιγμή, δεν είναι καθόλου ευαγγέλιο (το οποίον δεν είναι άλλο).

Ο Παύλος είπε «Θαυμάζω ότι τόσον ταχέως μεταφέρεσθε από εκείνου, όστις σας εκάλεσε διά της χάριτος του Χριστού, εις άλλο ευαγγέλιον» (Γαλ.α:6).

Αυτό που θλίβει τον Παύλο ήταν ότι «υπάρχουσί τινές, οι οποίοι σας ταράττουσι και θέλουσι να μετατρέψωσι το ευαγγέλιον του Χριστού» (Γαλ.α:7), όπως και σήμερα.

Εμένα, αυτά τα λόγια με προβληματίζουν πάρα πολύ. Εσένα;

Σε μια από τις δυνατές προειδοποιήσεις από τον Παύλο και γενικά από τις Γραφές, ο Παύλος προειδοποιεί ότι:

«Εάν τις σας κηρύττη άλλο ευαγγέλιον παρά εκείνο, το οποίον παρελάβετε, ας ήναι ανάθεμα» (Γαλ.α:9).

Εάν η εκκλησία σου κηρύττει ένα άλλο ευαγγέλιο, φύγε όσο πιο γρήγορα μπορείς. Μην περπατάς... τρέχε!

 

Η σημερινή πραγματικότητα

Οι εκκλησίες φοβούνται τόσο πολύ να προσβάλλουν τους ανθρώπους σήμερα που αποφεύγουν θέματα όπως η ομοφυλοφιλία ή η μοιχεία, ο αγιασμός, οι ρόλοι των δύο φύλων, η μακαρία ελπίδα…

Θέλουν να ευχαριστήσουν τους ανθρώπους ή να γαργαλήσουν τα αυτιά τους, για να γεμίσουν τις καρέκλες, αλλά δυστυχώς, δεν γεμίζουν τον ουρανό.

Νομίζουν ότι επειδή λειτουργεί στους περισσότερους ανθρώπους τις περισσότερες φορές, πρέπει να είναι σωστό.

Αυτό είναι πραγματικά συμβιβασμός με τον κόσμο. Πρέπει να βγούμε από τον κόσμο, όχι να συμβιβαστούμε ή να βάλουμε τον κόσμο μέσα στην εκκλησία χωρίς να αλλάξει.

Ο Ιησούς είπε «μετανοείτε και πιστεύετε εις το ευαγγέλιον» (Μάρκ.α:15), αλλά λίγοι αναφέρουν την μετάνοια, την αμαρτία ή τον αγιασμό. Τονίζουν τη σκέψη «τώρα έχεις μια καλύτερη ζωή».

 

Εκκλησίες και εργάτες του Σατανά

Εφόσον ο Σατανάς έχει τους δικούς του εργάτες, πρέπει να υποθέσουμε ότι πρέπει να έχει τις δικές του εκκλησίες, ακόμη και τα δικά του δόγματα, σήμερα.

Ο Ιησούς, κάποιους τους ονόμασε εργάτες της ανομίας (Ματθ.ζ:23) και ο αντίχριστος που διοικείται από τον Σατανά, είναι ο άνομος (Β΄Θες.β:8).

Φυσικά, ο εργάτης του Σατανά δεν έχει την εμφάνιση του Σατανά, αλλά είναι συχνά ένας επιδέξιος ομιλητής, καλοντυμένος και με πολλά χαρίσματα, αλλά ένα ξεκάθαρο σημάδι του, είναι η απομάκρυνσή από τις βασικές αλήθειες όπως διδάσκονται στις Γραφές.

Αυτές οι αλήθειες έχουν αντικατασταθεί από φτηνή τροφή που δεν μπορεί να περάσει σαν διδασκαλία.

Κι όχι μόνο αυτό, τα πρόβατα σε αυτές τις «εκκλησίες» κυριολεκτικά λιμοκτονούν, ενώ την ίδια στιγμή, σπαράσσονται από λύκους με ενδύματα προβάτων.

Δεν πρέπει να αιφνιδιαστούμε επειδή υπάρχουν τόσες πολλές ψεύτικες εκκλησίες και αποστάτες ποιμένες, «διότι αυτός ο Σατανάς μετασχηματίζεται εις άγγελον φωτός» (Β ́Κορ.ια:14).

Εφόσον ο Σατανάς μπορεί να παρουσιαστεί σήμερα σαν κήρυκας δικαιοσύνης, «Δεν είναι λοιπόν μέγα αν και οι διάκονοι αυτού μετασχηματίζωνται εις διακόνους δικαιοσύνης, των οποίων το τέλος θέλει είσθαι κατά τα έργα αυτών» (Β ́ Κορ.ια:15).

Αν δείτε συμβιβασμό στην εκκλησία σας, φύγετε! Αυτή δεν είναι η εκκλησία του Ιησού.

Ο Ιησούς είναι η κεφαλή της εκκλησίας Του που δεν διδάσκει διδασκαλίες δαιμονίων και δεν συμβιβάζεται με την ανοχή της αμαρτίας, (γάμοι ομοφυλοφίλων, γυναίκες να ποιμαίνουν και να διδάσκουν τον λαό του Θεού).

 

Η ανήθικη πλειοψηφία

Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι όταν οι άνθρωποι ψήφιζαν ή επέλεγαν στην Αγία Γραφή, η πλειοψηφία ήταν σχεδόν πάντα λάθος!

·        Οι δέκα κατάσκοποι που έδωσαν κακή αναφορά για τη Γη της Επαγγελίας σε σύγκριση με τους δύο πιστούς που έδωσαν μια καλή αναφορά και ήθελαν να μπουν αμέσως.

·        Οι άνθρωποι ήθελαν έναν βασιλιά (τον Σαούλ), παρόλο που απέρριπτε τον Θεό σαν βασιλιά τους.

Αυτό που θέλουμε συχνά δεν είναι το καλύτερο για εμάς, και σήμερα στην κοινωνία, μπορεί να παρατηρήσετε ότι η πλειοψηφία είναι σχεδόν πάντα λάθος.

Οι περισσότεροι άνθρωποι υποστηρίζουν το δικαίωμα στην άμβλωση, αλλά γνωρίζουμε ότι αυτό είναι λάθος και είναι δολοφονία, επομένως η πλειοψηφία κάνει λάθος και σ’ αυτή την περίπτωση.

Ακριβώς επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι κάτι είναι σωστό, δεν σημαίνει ότι είναι. Αυτό που σκεφτόμαστε δεν αλλάζει αυτό που είναι αλήθεια.

Μπορεί να νομίζουμε ότι κάτι είναι καλό, αλλά αν η Γραφή λέει ότι είναι αμαρτία, τότε δεν είναι καλό και πρέπει να μετανοήσουμε.

 

Να είστε προετοιμασμένοι

Αδελφέ και αδελφή εν Χριστώ, «Γίνωσκε δε τούτο, ότι εν ταις εσχάταις ημέραις θέλουσιν ελθεί καιροί κακοί» (Β ́ Τιμ.γ:1).

Η αγάπη των ανθρώπων θα κρυώσει. Η βία θα κλιμακωθεί και οι άνθρωποι που αγαπούσαν την αλήθεια θα την απορρίψουν και θα δεχτούν το ψέμα.

Ο Ιησούς Χριστός και η Αγία Γραφή θα απορρίπτονται όλο και περισσότερο καθώς οι καιροί γίνονται όλο και πιο κακοί.

Ο κόσμος δεν γίνεται καλύτερος... Γίνεται όλο και χειρότερος, ακριβώς όπως στις ημέρες του Νώε (Λουκ.ιζ:26-27).

 

Συμπέρασμα

Έχεις υπακούσει στο ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού; Αν όχι, είσαι σε άμεσο κίνδυνο, όντας μόνο μια ανάσα, ένα καρδιακό παλμό... ή ένα ατύχημα μακριά από την αιωνιότητα, όταν θα είναι πολύ αργά για να μετανοήσεις.

Αποφάσισε σήμερα (Β ́ Κορ.ς:2), αφού το αύριο δεν είναι εγγυημένο σε κανέναν.

Προσεύχομαι να μετανοήσεις σήμερα και να εμπιστευθείς τη σωτηρία σου στον Ιησού Χριστό.