Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Νέα Εποχή (1)

 

Οι εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί. Η Νέα Εποχή ετοιμάζεται με ρυθμούς γρήγορους και κινήσεις στη σκακιέρα των εξελίξεων αποφασιστικές.

Δεν θα αργήσουν να ολοκληρωθούν τα σχέδια της παγκόσμιας αποστασίας. Τα σχέδια του σατανά έχουν αρχίσει από παλιά να ξετυλίγονται.

Όμως στις μέρες μας έχουν ωριμάσει οι συνθήκες, επομένως οι κινήσεις πρέπει να είναι γρήγορες, με ακρίβεια και εύστοχες, ώστε να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Όπως είναι πολύ φυσικό, η Νέα Εποχή έχει το δικό της ξεχωριστό τρόπο ζωής, τις δικές της άθεες αρχές, τους δικούς της νόμους και τους δικούς της στόχους.

Για να εξυπηρετηθούν αυτά τα σχέδια χρειάζεται ένα νέο είδος ανθρώπων, που θα ζει και θα προωθεί ένα νέο μοντέλο ζωής. Οι παλιές γνωστές μας αρχές, η ηθική, η λογική, με τα οποία εμείς μεγαλώσαμε, δεν εξυπηρετούν τα σχέδια και τους στόχους της Νέας Εποχής. Ήδη στις μέρες μας προωθείται συστηματικά αυτός ο νέος τύπος ανθρώπου, που ζει διαφορετικά, έχει άλλους στόχους, άλλες αρχές, άλλα θεμέλια και ζει ένα νέο μοντέλο ζωής.

Η πιο ευαίσθητη και πιο δεκτική ομάδα είναι οι νέοι. Οι νέοι και τα παιδιά πολιορκούνται καθημερινά και βομβαρδίζονται με μηνύματα και ερεθίσματα, που στόχο τους έχουν να τα μετασχηματίσουν σ' αυτό το νέο μοντέλο ανθρώπου, που μόνον αυτός είναι κατάλληλος να ζήσει και να αφομοιώσει τη ζωή της Νέας Εποχής.

Ένας ιδιαίτερος στόχος είναι η εκκλησία του Ιησού Χριστού, όλοι όσοι είναι γνήσιοι και ζουν τη γνήσια χριστιανική ζωή.

Εδώ η πολιορκία του πνεύματος της Νέας Εποχής είναι επίμονη, ασφυκτική και συστηματική. Αυτό το νέο μοντέλο ζωής και ανθρώπου, το εντελώς αντιβιβλικό και άθεο, θα εισβάλει μέσα στην εκκλησία του Χριστού για να μολύνει, να βεβηλώσει, να διαστρεβλώσει την αλήθεια και τη δόξα της αγίας ζωής.

Επειδή ο στόχος του σατανά είναι να πλανήσει όσο μπορεί περισσότερους και όσο γίνεται πιο μακριά από την αλήθεια και το φως του Ιησού Χριστού, το Πνεύμα του Θεού μας καλεί και μας παρακαλεί να: - προσέχουμε - αγρυπνούμε - προσευχόμαστε!

Να μένουμε ενωμένοι με τον Κύριο, με αγάπη και πίστη, γιατί ο σατανάς άλλοτε ως λέων ωρυόμενος (Α΄ Πέτρ.ε:8) ή σαν άγγελος φωτός (Β΄ Κορ.ια:14) στόχο του είχε, έχει και θα έχει να πλανήσει τις ψυχές των ανθρώπων και να τις στρέψει εναντίον του Θεού, κάτι που το βλέπουμε τόσο καθαρά να γίνεται στις μέρες μας. Είναι το νέο είδος χριστιανών και χριστιανικής ζωής, που καλλιεργείται και προωθείται συστηματικά στις μέρες μας ανάμεσα στους πιστούς του Χριστού και στις εκκλησίες που ακόμα στέκουν όρθιες και υγιείς μπροστά στο Θεό και τις αρχές του Ευαγγελίου. Θα μιλήσουμε αναλυτικά γι' αυτήν την παράμετρο πιο κάτω.

 

Ο Άνθρωπος, ο πρώτος και ο μόνος!

Ο κόσμος που χτίζεται στις μέρες μας είναι ο κόσμος της βασιλείας του ανθρώπου, ο κόσμος της άθεης Νέας Εποχής (New Age) με τον παγκοσμιοποιημένο χαρακτήρα της.

Το έχουμε ξανατονίσει ότι μέσα στην οργάνωση αυτή του κόσμου μας κρύβεται ο ίδιος ο σατανάς και τα αντίχριστα, ψευδόχριστα και άθεα σχέδιά του να επικρατήσει αυτός και τα όργανά του στη Γη και να λατρευτεί από τους ανθρώπους σαν θεός, βασιλιάς και σωτήρας.

Η εποχή μας καλλιεργεί συστηματικά και εδραιώνει καθημερινά:

·        την πίστη στον άνθρωπο

·        την αξία του ανθρώπου

·        την ανάδειξη του ανθρώπου

·        τη στροφή στον άνθρωπο

·        την επένδυση στον άνθρωπο.

Καλλιεργείται και υποδαυλίζεται ο εγωισμός, η φιλαυτία και η αλαζονεία του ανθρώπου.

Ο άνθρωπος της Νέας Εποχής είναι: «φίλαυτος, αλαζόνας, υπερήφανος, βλάσφημος» (Β΄ Τιμ.γ:1-5) Ταυτόχρονα προωθείται ο άθεος χαρακτήρας της εποχής μας, με μηνύματα που περνούν και δεσπόζουν καθημερινά με μύριους τρόπους και που εμείς ελάχιστα αντιλαμβανόμαστε ή ελέγχουμε, όμως αυτά εισβάλλουν και εγκαθίστανται στη ζωή μας:

· δεν χρειάζεται ο Θεός, δεν έχεις ανάγκη από κανέναν...

· μόνος σου μπορείς, είσαι ένας μικρός θεός...

· κοίταξε μέσα σου...

· επιστράτευσε τις δυνάμεις σου, αξιοποίησε τον εαυτό σου...

· αυτοί σε χρειάζονται, εσύ όχι...

· δεν έχεις ανάγκη από σωτήρες...

· δεν έχεις κάνει τίποτα κακό... κακό δεν υπάρχει...

· δεν έχεις ανάγκη από σωτηρία....

 

"Χόμο ΝεοΕπόχικους", ο νέος άνθρωπος!

Όσα αναφέραμε μέχρι εδώ είναι η βάση και τα θεμέλια της δόμησης του νέου τύπου ανθρώπου και του νέου μοντέλου ζωής που προωθείται στις μέρες μας και καλλιεργείται για να επικρατήσει. Ο άνθρωπος της Νέας Εποχής, ο άνθρωπος της Νέας Τάξης, δεν μπορεί να είναι ο ίδιος που ξέραμε ούτε η ζωή του θα είναι όπως τη γνωρίσαμε και τη βιώσαμε εμείς.

Πρέπει να είναι κατάλληλος να ζήσει αυτήν την παγκοσμιοποιημένη Νέα Εποχή, εξοπλισμένος και απελευθερωμένος από αναστολές και αρχές, νόμους ηθικής και τάξης, που ανήκουν σε άλλες «παρωχημένες» εποχές και δεν εξυπηρετούν τα σχέδια και τους στόχους της Νέας Εποχής.

Κοιτάζοντας από λίγο πιο κοντά το νέο αυτό τύπο ανθρώπου που προωθείται στις μέρες μας και αφομοιώνεται τόσο πρόθυμα από τους νέους μας, έχει αυτήν την εικόνα και αυτά τα κύρια χαρακτηριστικά:

ü είναι άνετος, με όλους και όλα,

ü δεν έχει αναστολές, δοκιμάζει τα πάντα, έχει την προσωπική του άποψη την οποία και ακολουθεί πιστά,

ü είναι αδιάφορος,

ü είναι απελευθερωμένος, έχει δικές του αρχές, δική του λογική, δική του αντίληψη προσωπική, υποκειμενική για τις έννοιες της αλήθειας, της δικαιοσύνης, του τι είναι καλό, τι είναι όμορφο κλπ... Τρυπάει με 7 τρύπες το αριστερό του αυτί, τρυπάει το δεξί του ρουθούνι, βάφει μια τούφα μαλλιά πορτοκαλί και ούτε υπολογίζει, ούτε λογαριάζει κανέναν.

ü είναι ανατρεπτικός, γκρεμίζει εύκολα και άνετα. Δεν έχει βέβαια να βάλει κάτι στη θέση τους, αλλά όταν θέλει, χωρίς να λογαριάζει κανέναν, χωρίς να σέβεται, γκρεμίζει, ανατρέπει, μα δεν προσφέρει!

ü είναι ισοπεδωτικός, δεν υπάρχει καλό-κακό, δεν υπάρχουν αξίες και αρχές. Όλα επιτρέπονται, αρκεί να προσέχεις... και με μέτρο... και άμα πάθεις ζημιά... ε, ας πρόσεχες!

ü προτιμούν να είναι μοναχικοί, αποχωρισμένοι, αποκομμένοι, όχι σχέσεις, όχι δεσμεύσεις, όχι υποχρεώσεις. Αποφεύγουν την οικογένεια, τους μόνιμους δεσμούς. Προτιμούν να αλλάζουν εύκολα και γρήγορα, να συναλλάσσονται με όλους και με κανέναν ιδιαίτερα... Μοναχικοί τύποι, άνετοι, ελεύθεροι, αμέτοχοι, μοναχικοί καβαλάρηδες.

ü Η ζωή τους κινείται στο γρήγορο, το εύκολο, το επιφανειακό. Όχι στο βάθος, όχι στο κόστος, όχι στη θυσία και βέβαια, κατ' επέκταση, όχι στους «στενούς δρόμους».

Γι' αυτό σπουδάζουν ελάχιστοι και ενδιαφέρονται για το μέλλον ακόμα πιο λίγοι!

Ιδιαίτερα θα ήθελα να τονίσω το χαρακτηριστικό άνετος που αναφέραμε προηγουμένως. Ο σύγχρονος τύπος ανθρώπου είναι άνετος με όλους και όλα και δεν «κολλάει» πουθενά, όπως λένε!

Δεν υπολογίζει, δεν τρομάζει, δεν έχει αναστολές. Άνετος και με την ομοφυλοφιλία, άνετος και με την οικογένεια. Στο ίδιο «καζάνι» βράζουν όλοι και όλα. Γι' αυτό είπαμε ότι είναι και ισοπεδωτικός. Άνετος και με τη μαριχουάνα, άνετος και με τη μοιχεία...

Την ίδια ώρα μπορεί να νιώθουν άνετοι και με τη θρησκεία, να έχουν γνώμη για το Θεό, που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να Τον αναφέρουν, αλλά δίπλα μπορεί να μιλούν για βουντού και τη λατρεία του σατανά. Έχουν γνώμη, τη δική τους γνώμη για όλα.

Αν κοιτάξετε στα σχολεία της Νέας Εποχής, όπως είναι η τέχνη, ο κινηματογράφος, το video, το θέατρο, τα μέσα μαζικής επικοινωνίας (ΜΜΕ), στη διαφήμιση που μας πολιορκεί και μας βομβαρδίζει καθημερινά, αυτός ο τύπος ανθρώπου προβάλλεται και προωθείται ώστε να εγκατασταθεί μέσα μας και ανάμεσά μας: - άνετος - δυνατός - ανεξάρτητος - χωρίς περιορισμούς.

Ειδικά στην περιοχή αυτή χρειάζεται να τονίσουμε τη λυσσαλέα μάχη για την επικράτηση του unisex: «Τι θα πει είμαι άντρας, είσαι γυναίκα; Δώσε μου τα ρούχα σου, πάρε τα δικά μου, δώσε μου τις κινήσεις σου, το ύφος σου, πάρε το δικό μου... ζήσε όπως ζω εγώ, κάνε ό,τι κάνω, πήγαινε όπου πηγαίνω, το ίδιο είμαστε, ίσοι..... ίδιοι.... έλα πιο κοντά.... τι θα πει άντρας, γυναίκα....;» Έτσι σκέφτεται, έτσι ζει, έτσι αντιδρά ο νέος τύπος ανθρώπου, ο άνθρωπος της Νέας Εποχής. Αυτές είναι οι επιλογές του:

ü Δικαίωμα σε όλα

ü Δεν υπάρχει καλό και κακό.

ü Όλα επιτρέπονται με προσοχή και μέτρο... γιατί είναι και το AIDS, και η υπερδοσολογία στα ναρκωτικά...