Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Πότε έρχεται ξανά ο Ιησούς;


Η Αγία Γραφή καθιστά απόλυτα σαφές ότι απλά δεν μπορούμε να ξέρουμε την ημερομηνία.

Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί ειλικρινείς άνθρωποι που ορίζουν ημερομηνίες. Δεν αμφιβάλλω για την ειλικρίνειά τους, αλλά είναι ειλικρινά εξαπατημένοι.

Μία από τις πιο σημαντικές περικοπές της Γραφής που αποδεικνύει ότι μπορούμε να γνωρίζουμε την εποχή της επιστροφής του Κυρίου είναι στην Α ́ Θες.ε:1-2, «Περί δε των χρόνων και των καιρών, αδελφοί, δεν έχετε χρείαν να σας γράφη τις· διότι σεις εξεύρετε ακριβώς ότι η ημέρα του Κυρίου ως κλέπτης εν νυκτί ούτως έρχεται».

Παρατηρήστε ότι για τους περισσότερους ανθρώπους, ο ερχομός του Ιησού θα είναι «ως κλέπτης εν νυκτί

Το εδάφιο 3 λέει ότι θα συμβεί ενώ οι άνθρωποι λένε, «Ειρήνη και ασφάλεια!» «Τότε», λέει ο Παύλος, «επέρχεται επ' αυτούς αιφνίδιος όλεθρος, καθώς αι ωδίνες εις την εγκυμονούσαν, και δεν θέλουσιν εκφύγει».

Αλλά πάρα πολλοί Χριστιανοί σταματούν να διαβάζουν στο εδάφιο 3 και ποτέ δεν φτάνουν στο θεμελιώδες σημείο που βρίσκεται στο εδάφιο 4.

Υπογραμμίστε αυτό το κρίσιμο εδάφιο στη Βίβλο σας. Μην το ξεχνάτε ποτέ. Αποδεικνύει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι εσείς και εγώ μπορούμε να γνωρίζουμε τον καιρό της επιστροφής του Κυρίου.

Η Α ́ Θες.ε:4-6 λέει, «Αλλά σεις, αδελφοί, δεν είσθε εν σκότει, ώστε η ημέρα να σας καταφθάση ως κλέπτης· πάντες σεις είσθε υιοί φωτός και υιοί ημέρας. Δεν είμεθα νυκτός ουδέ σκότους. Άρα λοιπόν ας μη κοιμώμεθα ως και οι λοιποί, αλλ' ας αγρυπνώμεν και ας εγκρατευώμεθα».

Τώρα, τι μας λέει αυτό το εδάφιο; Ο Παύλος λέει ότι ο Ιησούς έρχεται σαν κλέφτης μέσα στη νύχτα. Αλλά όχι για τους αδελφούς, όχι για τους Χριστιανούς. Έρχεται σαν κλέφτης μέσα στη νύχτα για τον κόσμο. Έρχεται σαν κλέφτης μέσα στη νύχτα για τους άπιστους. Έρχεται σαν κλέφτης μέσα στη νύχτα για εκείνους τους καθ' ομολογία Χριστιανούς που δεν έχουν καμία προσωπική σχέση μαζί Του, που δεν έχουν ποτέ πραγματικά αναγεννηθεί και που αρνούνται να πιστέψουν και να μελετήσουν το λόγο του Θεού.

Τι νομίζετε ότι εννοεί ο Παύλος όταν λέει, «Δεν είμεθα νυκτός ουδέ σκότους»; Νομίζω ότι αυτό στο οποίο αναφέρεται είναι το γεγονός ότι αν είσαι πραγματικά ένα αναγεννημένο παιδί του Θεού, έχεις το Άγιο Πνεύμα να κατοικεί μέσα σου.

Το Άγιο Πνεύμα ενέπνευσε την Αγία Γραφή. Έτσι, αν στηριχτείς στο Άγιο Πνεύμα, Εκείνο θα φωτίσει το νου και την καρδιά σου, ανοίγοντας τα πνευματικά σου μάτια για να κατανοήσεις τα μυστήρια του λόγου του Θεού – συμπεριλαμβανομένης της εποχής της επιστροφής του Κυρίου.

Και έτσι η Αγία Γραφή λέει κατηγορηματικά, ο Ιησούς δεν έρχεται σαν «κλέφτης μέσα στη νύχτα» για εκείνους που Τον γνωρίζουν και Τον αγαπούν.

Υπάρχει μια παρόμοια περικοπή στην Εβρ.ι:25: «μη αφίνοντες το να συνερχώμεθα ομού, καθώς είναι συνήθεια εις τινάς, αλλά προτρέποντες αλλήλους, και τοσούτω μάλλον, όσον βλέπετε πλησιάζουσαν την ημέραν».

Ποια μέρα; Την ημέρα της κρίσης που αναφέρεται στο εδάφιο 27 - την ημέρα που ο Κύριος θα επιστρέψει.

Είναι η ημέρα που αναφέρεται στο εδάφιο 31 που μας προειδοποιεί: «Φοβερόν είναι το να πέση τις εις χείρας Θεού ζώντος».

Προσέξτε ξανά το εδάφιο 25 όπου λέει ότι πρέπει να ενθαρρύνουμε ο ένας τον άλλον «καθώς βλέπουμε την ημέρα να πλησιάζει».

Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να πούμε κάτι για τους καιρούς που ζούμε. Σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να έχουμε πλήρη άγνοια σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής του Κυρίου.

Το θέμα και πάλι είναι ότι, όχι, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την ημερομηνία, αλλά με την πνευματική διάκριση που ο λόγος του Θεού μας δίνει, τότε, ναι, μπορούμε να γνωρίζουμε την εποχή.

Φίλοι μου, ο Ιησούς έρχεται σύντομα, "Μαράνα θα!" Έλα γρήγορα, Κύριε Ιησού!