Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Οι πρώτες τέσσερις σφραγίδες

  


(Αφιερωμένο σ’ αυτούς που θέλουν να ζήσουν τα πρώτα 3 ½  χρόνια της Θλίψης, εδώ στην γη)!!!

 

Μόνο και μόνο το γεγονός της Αρπαγής, θα δημιουργήσει στον κόσμο μεγάλη αναταραχή και σοκ σ’ αυτούς που νόμιζαν, αλλά...!

Ένα γεγονός που σίγουρα θα προκαλέσει μια αλλαγή στον κόσμο είναι η αρπαγή πριν από τη Θλίψη. 

Φαντάσου έναν κόσμο μια μέρα όπου αυτοί που πραγματικά γνωρίζουν τον Κύριο εξαφανίζονται από τον τόπο του εγκλήματος. 

Ο τεχνολογικά τέλειος κόσμος μας, ο άρτια εξοπλισμένος κόσμος μας θα εξακολουθεί να υπάρχει, αλλά χωρίς ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού του που έβλεπε τα πράγματα από την σκοπιά του ουρανού. Χωρίς τους Χριστιανούς!

Η αρπαγή θα προκαλέσει επίσης οικονομική καταστροφή σε όλο τον κόσμο.

Η ιδέα ότι πρέπει να εξαγνιστούμε στη Θλίψη – (Πράξ.ιδ:22, «διά πολλών θλίψεων πρέπει να εισέλθωμεν εις την βασιλείαν του Θεού») – περιγράφει τις δοκιμασίες που προέρχονται από τον κόσμο, όχι από την Θλίψη που προέρχεται από τον Ιησού και ονομάζεται «η οργή του Αρνίου».

Υπάρχει μια τεράστια διαφορά μεταξύ της θλίψης του κόσμου και της Θλίψης από το Θεό

Υπάρχουν συνολικά επτά σφραγίδες, που περιγράφουν σημαντικές πτυχές και γεγονότα της περιόδου της Θλίψης.

Οι πρώτες τέσσερις απεικονίζονται σαν αναβάτες σε τέσσερα άλογα διαφορετικών χρωμάτων.

 

Η Πρώτη Σφραγίδα - Ο Άνθρωπος της Αμαρτίας αποκαλύπτεται

 

Αποκ.ς:1-2 Και είδον, ότε ήνοιξε το Αρνίον μίαν εκ των σφραγίδων, και ήκουσα εν εκ των τεσσάρων ζώων λέγον ως φωνήν βροντής· Έρχου και βλέπε. Και είδον, και ιδού, ίππος λευκός· και ο καθήμενος επ' αυτόν είχε τόξον· και εδόθη εις αυτόν στέφανος, και εξήλθε νικών και διά να νικήση.

Το πρώτο σημαντικό γεγονός της μελλοντικής Θλίψης θα είναι η εμφάνιση του Αντίχριστου, που συμβολίζεται εδώ σαν αναβάτης σε ένα λευκό άλογο. Στη Βίβλο, υπάρχει ένας άλλος αναβάτης σε ένα λευκό άλογο στο αντίθετο άκρο, στο τέλος της Θλίψης.

Στη δεύτερη περίπτωση, (Αποκ.ιθ:11-21), ο Ιησούς Χριστός είναι σαφώς ο κατακτητής ήρωας στο λευκό άλογο. Αλλά σ’ αυτή την πρώτη περίπτωση, ένας άνθρωπος που ενεργοποιείται από το Σατανά ξεκινά την εκστρατεία του για παγκόσμια κατάκτηση.

Δεν εμφανίζεται σαν ένα φρικτό ή κακό τέρας, αλλά σαν καλοκάγαθος δικτάτορας. Θεωρείται μεσσίας, ο οποίος έχει έρθει για να λύσει τα μεγάλα προβλήματα του κόσμου.

Είναι πιθανό, η εξουσία του να ελέγχει τον κόσμο να τεθεί σε ισχύ σιωπηλά χωρίς ανοιχτό πόλεμο.

Του δίδεται τόξο, αλλά δεν γίνεται καμία αναφορά σε βέλη. Αυτή που εξαπολύει, φαίνεται να είναι μια αναίμακτη κατάκτηση.

Όταν ρωτάς, "Τι σημαίνει αυτό;" Νομίζω ότι είναι σαφές ότι υποδηλώνει κάποιο είδος καταστολής του μυαλού και της θέλησης των ανθρώπων, χωρίς φυσική καταστροφή. Πώς γίνεται αυτό; Η απάντηση είναι: με κάποια μορφή εξαπάτησης, λέγοντας ψέματα που παραπλανούν και εξαπατούν τους ανθρώπους και έτσι τους ξεπερνούν χωρίς να χυθεί αίμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ματθ.κδ, τα πρώτα λόγια που είπε ο Ιησούς στους μαθητές του είναι: «Βλέπετε μη σας πλανήση τις». Θα βρείτε αναφορές στην πιθανότητα εξαπάτησης σε όλο αυτό το κεφάλαιο.

Σήμερα, διασκεδάζουμε με τις παραισθήσεις. Μας εξαπατούν συνεχόμενα χωρίς να παίρνουμε χαμπάρι! Ανοίξτε την τηλεόραση και τα δόλια ψέματα, μαζί με ένα μείγμα αλήθειας, χύνονται αμέσως στον εγκέφαλό σας.

Πάρτε ένα περιοδικό ή διαβάστε μια εφημερίδα και θα διαπιστώσετε ότι ισχυρίζονται ψευδώς ότι αν αγοράσεις συγκεκριμένα προϊόντα, θα ευτυχήσεις και θα απελευθερωθείς. Αλλά αν το κάνεις, σύντομα θα ανακαλύψεις ότι είναι ψέμα. Δεν λειτουργούν. Μας δίδονται συνεχώς πολλές υποσχέσεις, οι οποίες είναι εντελώς ανίκανες να μας ελευθερώσουν....

Αυτό που μας λέει αυτός ο αναβάτης στο λευκό άλογο, ωστόσο, είναι ότι το χειρότερο δεν έχει έρθει ακόμα. Ζούμε μέσα σε μια μεγάλη εξαπάτηση, είναι αλήθεια, αλλά δεν είναι τόσο κακό όσο πρόκειται να είναι. Έρχεται ένα ακόμα μεγαλύτερο ψέμα."

 

Η Δεύτερη Σφραγίδα - Πόλεμος

 

Αποκ.ς:3-4 Και ότε ήνοιξε την δευτέραν σφραγίδα, ήκουσα το δεύτερον ζώον λέγον· Έρχου και βλέπε. Και εξήλθεν άλλος ίππος κόκκινος, και εις τον καθήμενον επ' αυτόν εδόθη να σηκώση την ειρήνην από της γης, και να σφάξωσιν αλλήλους, και εδόθη εις αυτόν μάχαιρα μεγάλη.

Ο δεύτερος συμβολικός αναβάτης έρχεται με ένα κόκκινο άλογο. Αυτό μιλάει για τις καταστροφές ενός μεγάλου παγκόσμιου πολέμου. Δεν είναι πιθανό αυτός ο πόλεμος να ξεκινά από τον Αντίχριστο, αφού, όπως δείχνουν οι προηγούμενοι στίχοι, θεωρείται μεσσιανικός ήρωας.

Μια άλλη πιθανότητα είναι ότι αυτός είναι ο πόλεμος που περιγράφει ο Ιεζεκιήλ λη και λθ και έχει σαν αποτέλεσμα την πύρινη καταστροφή των επιτιθέμενων από το βορρά στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν το Ισραήλ. Αυτό θα μπορούσε πολύ πιθανόν να κλιμακωθεί σε πυρηνικό πόλεμο στον οποίο συμμετέχουν περισσότερες από μία από τις σημερινές πυρηνικές δυνάμεις.

Ο Αντίχριστος θα μπορούσε να πάρει τα εύσημα για την καταστροφή των εισβολέων κατά του Ισραήλ, ή τουλάχιστον να εκμεταλλευτεί την κατάσταση, για να επιφέρει την επταετή συνθήκη ειρήνης μεταξύ του ιδίου και του Ισραήλ, την οποία προφήτεψε ο Δανιήλ. Σ’ αυτή την περίπτωση, αυτός ο πόλεμος θα γινόταν στην αρχή των επτά χρόνων της Θλίψης.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών έχουν υποστεί τη φρίκη του πολέμου, αλλά στη γενιά μας είχαμε μια σχεδόν συνεχή έγνοια πολέμων ή «φήμες πολέμου» - όπως ο Ψυχρός Πόλεμος με την πρώην Σοβιετική Ένωση. Υπάρχουν συνήθως αρκετοί πόλεμοι που συμβαίνουν σε διάφορα μέρη του κόσμου ταυτόχρονα. Υπήρξαν σαράντα ταυτόχρονα στη ζωή μας.

Ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος ονομαζόταν «Ο Πόλεμος που θα τελειώσει όλους τους πολέμους». Δεν τελείωσε τον πόλεμο, μας δίδαξε μόνο περισσότερα για το πώς να πολεμήσουμε με πιο θανατηφόρο τρόπο, χρησιμοποιώντας τον αέρα για να φέρουμε τον θάνατο από τον ουρανό.

Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος έφερε τον κόσμο στο χείλος της πυρηνικής καταστροφής, εισάγοντας την πρώτη χρήση της ατομικής βόμβας. Ο πόλεμος της Κορέας και ο πόλεμος του Βιετνάμ ήταν πολύ αποκαρδιωτικοί λόγω της μεγάλης απώλειας ζωών χωρίς να κερδίσουν μια σαφή νίκη.

Ο Ψυχρός Πόλεμος ήταν επίσης μια θλιβερή πραγματικότητα στη γενιά μας. Το 1985 μια ολοσέλιδη διαφήμιση στις εφημερίδες συνέκρινε όλες τις βόμβες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, (συνολικά 3 μεγατόνους) με την πυρηνική δύναμη πυρός που είχαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Σοβιετική Ένωση. Τα δύο έθνη, αναφέρθηκε το 1985, μέχρι τότε είχαν αρκετά πυρηνικά όπλα για να καταστρέψουν τον κόσμο 56 φορές!

Ο πόλεμος του Περσικού Κόλπου μας έδωσε την ικανότητα να «είμαστε εκεί» σαν ακροατήριο στο επίκεντρο της μάχης από την τηλεόραση - ακόμη και όταν έπεφταν οι βόμβες. Αυτός ο πόλεμος μας εισήγαγε επίσης σε «έξυπνα όπλα» που μπορούσαν να βρουν ακριβώς τον στόχο τους σε κτίρια, σε μεγάλες αποστάσεις, μακριά από εκεί που προγραμματίστηκαν.

Ακόμη και τώρα υπάρχουν πόλεμοι και αψιμαχίες σε πολλά μέρη του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στη Βοσνία, το Ισραήλ, την Αϊτή, την Ιρλανδία, την Σομαλία την Ουκρανία και το Σουδάν.

Η αστάθεια αυξάνεται στη Μέση Ανατολή από συνεχείς τρομοκρατικές ενέργειες, ιδίως από τη Χαμάς, τη μαχητική μουσουλμανική ομάδα που προσπαθεί να καταστρέψει προσπάθειες ειρήνης που έχουν γίνει στην περιοχή.

"Η Νορβηγική Ακαδημία Επιστημών έχει αποφασίσει ότι από το 3600 π.Χ. έχουν υπάρξει 14.531 πόλεμοι και μόνο 292 χρόνια ειρήνης.

Πρόκειται για περίπου 2,6 πολέμους ετησίως και ένα έτος «ειρήνης» κάθε δύο δεκαετίες, ή λίγο περισσότερο από 36 ώρες ειρήνης το μήνα, ή περίπου ένα λεπτό ειρήνης κάθε τέσσερις ώρες.

Όταν ανοίξουν οι σφραγίδες, ο Θεός θα σηκώσει τους τελευταίους περιορισμούς που συγκρατούν το κακό που υπάρχει ήδη στις καρδιές των ανθρώπων. Ακόμα και τώρα στην βίαιη εποχή μας οι άδικοι, καθώς και οι δίκαιοι, απολαμβάνουν την χάρη του Θεού από κοινού.

Θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες κάθε μέρα για το περιοριστικό χέρι του Θεού που μας επιτρέπει να ζούμε με άνεση τις περισσότερες φορές. Αλλά στους έσχατους καιρούς το κακό θα είναι ανεξέλεγκτο και ανεμπόδιστο - εκτός από την τελική παρέμβαση του Θεού.

 

Η Τρίτη Σφραγίδα - Λιμός

 

Αποκ.ς:5,6 Και ότε ήνοιξε την τρίτην σφραγίδα, ήκουσα το τρίτον ζώον λέγον· Έρχου και βλέπε. Και είδον, και ιδού, ίππος μέλας, και ο καθήμενος επ' αυτόν είχε ζυγαρίαν εν τη χειρί αυτού. Και ήκουσα φωνήν εν μέσω των τεσσάρων ζώων λέγουσαν· Μία χοίνιξ σίτου δι' εν δηνάριον και τρεις χοίνικες κριθής δι' εν δηνάριον, και το έλαιον και τον οίνον μη βλάψης.

Η τρίτη σφραγίδα και ο τρίτος αναβάτης εμφανίζονται σε ένα μαύρο άλογο που συμβολίζει τον τρομερό λιμό, πιθανώς σαν αποτέλεσμα του προηγούμενου παγκόσμιου πολέμου. Ο λιμός προκύπτει από τον πόλεμο άμεσα όταν οι καλλιέργειες καταστρέφονται από τον πόλεμο, και έμμεσα όταν η διαδικασία καλλιέργειας και διανομής τροφίμων διαταράσσεται από τους αποκλεισμούς και την εκτροπή του εργατικού δυναμικού και των πόρων για την πολεμική προσπάθεια.

Το αποτέλεσμα είναι ένας εκτεταμένος και καταστροφικός λιμός. Η τιμή των τροφίμων θα είναι απαγορευτική. Ο οικονομικός αντίκτυπος αυτού του λιμού θα προετοιμάσει αναμφίβολα τον κόσμο να αποδεχτεί έναν καλοσυνάτο δικτάτορα.

Ματθ.κδ:7, Μάρκ.ιγ:8 και Λουκ.κα:11 αναφέρουν τους λιμούς και τις πανούκλες σαν παράγοντες που χαρακτηρίζουν τους έσχατους καιρούς.

Ο λιμός είναι συνήθως το αποτέλεσμα αλλαγών στα καιρικά φαινόμενα ή στον πόλεμο. Και τα δύο είναι χαρακτηριστικά της εποχής μας. Για το μεγαλύτερο μέρος της γενιάς μας υπήρξαν μεγάλοι αριθμοί θανάτων, ειδικά νέων, λόγω της πείνας. Μερικές φορές αυτό το πρόβλημα φτάνει σε συγκλονιστικές διαστάσεις: 40.000 μωρά λιμοκτονούν μέχρι θανάτου κάθε μέρα.

Ακόμα, ένα άλλο είδος έλλειψης, προέρχεται από τον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό.

Οι περισσότεροι μελετητές το παίρνουν αυτό σαν αναφορά σε εκτεταμένη πείνα στη γη. Λένε ότι οι ζυγαριές συμβολίζουν το γεγονός ότι τα τρόφιμα ζυγίζονται προσεκτικά. Είναι τόσο λίγα που πρέπει να μοιράζονται. Ακόμη και τότε κανείς δεν μπορεί να πάρει πάρα πολλά επειδή θα χρειάζεται ένα μεροκάματο για να πάρεις λίγο στάρι ή, επειδή είναι φθηνότερο, λίγο περισσότερο κριθάρι.

Αυτό θα ήταν αρκετό φαγητό μόνο για ένα άτομο για μια μέρα. Θα δουλεύεις όλη την ημέρα και το μόνο που θα μπορείς να κερδίσεις στην καλύτερη περίπτωση θα ήταν αρκετό για τις δικές σου σωματικές ανάγκες. Δεν θα υπήρχε τίποτα για την οικογένειά σου ή για κανέναν άλλο. Οι πολυτέλειες, το λάδι και το κρασί, μένουν ανέγγιχτες.

Αλλά ίσως αυτό να μην αναφέρεται στην πείνα, διότι στην επόμενη σφραγίδα, όπως θα δούμε, ο λιμός αναφέρεται συγκεκριμένα σαν μέρος αυτής της κρίσης. Τι άλλο προκαλεί τρομερές ελλείψεις και δημιουργεί υψηλές τιμές, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μην μπορούν να αγοράσουν επαρκείς ποσότητες τροφίμων; Είναι ο πληθωρισμός: οικονομικά εκτός ελέγχου. Αυτό κάνει ο ανεξέλεγκτος πληθωρισμός. Κάνει τα χρήματα άχρηστα. Αυτό με τη σειρά του γίνεται δικαιολογία για τους άκαμπτους ελέγχους στις αγορές και τις πωλήσεις που βρίσκουμε στο Αποκ.ιγ όταν, υπό την εξουσία του Αντίχριστου, ολόκληρος ο κόσμος υπόκειται σε εξαιρετικά περιοριστικούς ελέγχους, έτσι ώστε «να μη δύναται μηδείς να αγοράση ή να πωλήση, ειμή ο έχων το χάραγμα, ή το όνομα του θηρίου ή τον αριθμόν του ονόματος αυτού».

 

Η Τέταρτη Σφραγίδα - Πανούκλα και Θάνατος

 

Αποκ.ς:7,8 Και ότε ήνοιξε την σφραγίδα την τετάρτην, ήκουσα φωνήν του τετάρτου ζώου λέγουσαν· Έρχου και βλέπε. Και είδον, και ιδού, ίππος ωχρός, και ο καθήμενος επάνω αυτού ωνομάζετο θάνατος, και ο Άδης ηκολούθει μετ' αυτού· και εδόθη εις αυτούς εξουσία επί το τέταρτον της γης, να θανατώσωσι με ρομφαίαν και με πείναν και με θάνατον και με τα θηρία της γης.

Το χρώμα του τέταρτου αλόγου στο κριτικό κείμενο είναι «χλωρός» και ο Βάμβας το μεταφράζει «ωχρός».



Αυτός ο αναβάτης ονομάζεται "Θάνατος" και ακολουθείται από τον Άδη!

Ο θάνατος παίρνει το σώμα και ο Άδης παίρνει την ψυχή. Όπως το έθεσε κάποιος, «Ο θάνατος καβαλάει το άλογο, αλλά ο Άδης ακολουθεί με την νεκροφόρα».

Υπάρχουν τέσσερις μορφές θανάτου που σχετίζονται με αυτή την επίθεση. Πρώτον, το σπαθί, το οποίο εδώ δεν είναι πόλεμος αλλά φόνος, ατομική επίθεση ο ένας στον άλλο. Είναι άνθρωποι που παίρνουν το νόμο στα χέρια τους και δολοφονούν άλλους ανθρώπους χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την δικαιοσύνη ή το νόμο.

Πολλοί φοβούνται για το παράλογο βίαιο έγκλημα των ημερών μας. Ο πόλεμος συμμοριών, οι ταραχές, οι ληστείες αυτοκινήτων, οι ληστείες σε σπίτια, οι ληστείες σε ΑΤΜ και οι πυροβολισμοί από αυτοκίνητο έχουν γίνει σύνηθες φαινόμενο. Φαντάσου τις κακόβουλες λεηλασίες και σκοτωμούς που θα μπορούσαν να συμβούν σε έναν κόσμο που έχει ήδη αποδεκατιστεί από τα γεγονότα των τριών πρώτων σφραγίδων!

Πάντα υπήρχαν πανούκλες, αλλά φαίνεται να αυξάνονται στην εποχή μας. Ο καρκίνος είναι μια συνεχώς αυξανόμενη απειλή, το AIDS είναι μια νέα ασθένεια με απογοητευτικές αναλογίες. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει θεραπεία γι’ αυτή την πανούκλα. Το Αλτσχάιμερ είναι μια νέα, ανίατη νόσος των ηλικιωμένων. Ακούμε συνεχώς για σοβαρές εξάρσεις τέτοιων ασθενειών όπως ο ιός Έμπολα που μπορεί να καταστρέψει ολόκληρες πόλεις.

Υπήρξαν πρόσφατες εστίες μιας σπάνιας σαρκοφάγου νόσου Στρεπτόκοκκου που παραμορφώνει ή ακόμη και σκοτώνει τα θύματά της μέσα σε λίγες ώρες.

Εμφανίζονται τώρα ανθεκτικά στελέχη "νικημένων ασθενειών", όπως η φυματίωση. Μερικοί άνθρωποι αναρωτιούνται ακόμη και αν μερικά από αυτά τα προβλήματα είναι αποτέλεσμα γενετικής μηχανικής.

Οι πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με την αχαλίνωτη παραγωγή χημικών και βιολογικών όπλων μαζικής καταστροφής μας βοηθούν επίσης να φαντασιωθούμε τις καταστροφικές συνέπειες αυτών των πανούκλων.

Coronavirus!!!