Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 22 Αυγούστου 2021

ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΔΕΝ ΜΙΚΡΥΝΕ


Φίλε και φίλη μου, δεν έχει σημασία πόσο αποθαρρυντικό φαίνεται το πρόβλημα ή η ανάγκη σου, να είσαι σίγουρος ότι, στην πραγματικότητα, είναι ένα μικρό ζήτημα ελάχιστης σπουδαιότητας.

Γιατί ασχολείται ο παντοδύναμος, πανταχού παρών, παντογνώστης, αιώνιος Θεός, και επεμβαίνει στις τόσο ασήμαντες υποθέσεις μας;

Διότι ο Θεός επιθυμεί να λαμβάνει δοξολογία και λατρεία από την πλατφόρμα της ζωής μας. Από την ημέρα που γεννιόμαστε μέχρι την ημέρα που πεθαίνουμε, οι ζωές μας υπάρχουν για ένα σκοπό – να δοξάσουν τον Θεό.

Πάρε σαν παράδειγμα την φυλάκιση του αποστόλου Πέτρου στις Πράξ.ιβ. Ήταν μια κρίση που θα τελείωνε είτε με μια καταστροφή, είτε με νίκη. Για τους πιστούς που ήταν συγκεντρωμένοι στο σπίτι της Μαρίας και προσεύχονταν για την ελευθερία του, το κύριο μέλημά τους ήταν άμεσο.

Φοβόνταν ότι θα χάσουν τον μεγάλο απόστολο που ήταν ταυτόχρονα φίλος και ηγέτης τους. Σίγουρα υπέφεραν και αυτοί από τα βάσανα του Πέτρου και την άγρια εκτέλεση που θα αντιμετώπιζε. Αλλά διακυβευόταν ένα ακόμη μεγαλύτερο θέμα – η αιώνια δόξα του Θεού.

Οι άνθρωποι αυτοί προσεύχονταν για τον Πέτρο, ίσως χωρίς να συνειδητοποιούν μια μεγάλη αλήθεια: ότι μέσα από τις προσευχές τους, ο Θεός θα απελευθέρωνε την δύναμή Του μ’ έναν υπερφυσικό τρόπο, που θα γινόταν μια ομολογία για πολλές γενεές – μέχρι και τη δική μας.

Πόσες χιλιάδες άνθρωποι εμπνεύστηκαν από αυτήν την θαυμαστή ιστορία της απελευθέρωσης του Πέτρου από τη φυλακή; Κι όμως, θα μπορούσε να είναι μια τραγική ιστορία απώλειας, εάν δεν υπήρχαν αυτοί οι ένθερμοι μαχητές της προσευχής οι οποίοι στάθηκαν στο κενό.

Ο Θεός θέλει να δοξαστεί μέσα απ’ τις ζωές μας. Ίσως αυτές οι δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζεις να είναι απλά η πλατφόρμα απ’ την οποία ο Θεός επιθυμεί να φανερώσει ένα δυνατό θαύμα μπροστά στον κόσμο που δεν πιστεύει!

«οι οφθαλμοί του Κυρίου περιτρέχουσι διά πάσης της γης, διά να δειχθή δυνατός υπέρ των εχόντων την καρδίαν αυτών τελείαν προς αυτόν» (Β' Χρον.ις:9).

Θέλει να δοξαστεί μέσα από την αρρώστια σου. Θέλει να δοξαστεί μέσα από τις δυσκολίες στα οικονομικά σου. Θέλει να δοξαστεί μέσα από το οικογενειακό σου πρόβλημα. Επικαλέσου τον Κύριο! Ρώτησέ Τον. Ζήτησέ Του να σου πει τι σκέφτεται και τι επιθυμεί. Μην στηρίζεσαι σε βραχίονα ανθρώπου. Μην Του στερείς την ευκαιρία να γίνει για σένα η «έτοιμη βοήθεια στην ημέρα της θλίψης». Έλα σ’ Αυτόν και φέρε μπροστά Του την κατάσταση που αντιμετωπίζεις σήμερα, και θα Τον δεις να φανερώνει την δόξα Του μέσα στη ζωή σου!

Είναι η ώρα να προσευχηθείς. Τίποτε δεν είναι δύσκολο για τον πανταχού παρόντα Θεό. 

Στον Ησαΐα νθ:1 λέει, «Ιδού, η χειρ του Κυρίου δεν εσμικρύνθη, ώστε να μη δύναται να σώση, ουδέ το ωτίον αυτού εβάρυνεν, ώστε να μη δύναται να ακούση».

Ο Πέτρος ήταν στην φυλακή στην άλλη άκρη της πόλης, αλλά μέσα από την προσευχή στο όνομα του Ιησού, οι φυσικές αλυσίδες που ήταν στα χέρια του έπεσαν και όλα τα δεσμά αφαιρέθηκαν.

Όταν προσεύχεσαι, έχεις την δύναμη να φέρεις ελευθερία στους καταδυναστευμένους. Μπορείς πραγματικά να επηρεάσεις κάποιον  στην άλλη άκρη της γης, χωρίς καν να φύγεις από το σπίτι σου. Αυτά που δένεις κάτω στη γη, θα είναι δεμένα και στον ουρανό – αυτά που λύνεις κάτω στην γη, θα είναι λυμένα και στον ουρανό. Καμιά πόρτα, καμιά αλυσίδα, κανένας δεσμός και καμιά απόσταση δεν είναι τόσο μεγάλη για τον εξαπλωμένο βραχίονα του Κυρίου!