Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Έχεις αναγεννηθεί;

Ιωάν.γ:5 Απεκρίθη ο Ιησούς· Αληθώς, αληθώς σοι λέγω, εάν τις δεν γεννηθή εξ ύδατος και Πνεύματος, δεν δύναται να εισέλθη εις την βασιλείαν του Θεού.

Η αναγέννηση, είναι κάτι που οι άνθρωποι έχουν κατανοήσει πολύ λάθος. Τυφλωμένοι από τον διάβολο, οι κήρυκες πλανώνται εν τη οράσει, προσκόπτουσιν εν τη κρίσει και λένε ότι κάποιος έχει αναγεννηθεί με διάφορες αντιγραφικές δηλώσεις όπως:

   · Δέξου τον Χριστό στην καρδιά σου τώρα, όπως είσαι.
   · Πάρε μια απόφαση για τον Χριστό.
   · Σκύψε το κεφάλι σου και σήκωσε τα χέρια ψηλά. 
   · Έλα στην εκκλησία.
   · Αφού έκλαψες….
   · Επανέλαβε τα λόγια που θα πω…


Όποιος είναι ειλικρινής στην καρδιά και ενδιαφέρεται πραγματικά, θα ζητάει την Βιβλική σωτηρία. Θα θέλει κάτι που μπορεί να πιστοποιηθεί από τις Γραφές. Αναγνώστη μου, με όποιο τρόπο κι αν λες ότι έχεις αναγεννηθεί, αν δεν τον βρίσκεις στη Βίβλο, έχεις εξαπατηθεί από τον διάβολο. Ο Ιησούς Χριστός είναι ο Παντοδύναμος Θεός, γιατί η Αγία Γραφή λέει στο Ιωάν.κ:28, ότι ο Θωμάς είπε στον Ιησού, «Ο Κύριός μου και ο Θεός μου»!

Ο Ιησούς είπε, «Όστις πιστεύει εις εμέ, καθώς είπεν η γραφή». Πρέπει να πιστέψουμε όσα έχει πει η Γραφή, σχετικά με την Αναγέννηση. Ο Ιησούς Χριστός είπε στον Νικόδημο: «Αληθώς, αληθώς σοι λέγω, εάν τις δεν γεννηθή άνωθεν, δεν δύναται να ίδη την βασιλείαν του Θεού» (Ιωάν.γ:3).

Ο Ιησούς δεν είπε στον Νικόδημο να σκύψει το κεφάλι και να σηκώσει τα χέρια, δεν του είπε να πάρει μια απόφαση, να πάει στην συναγωγή, να επαναλάβει μια προσευχή, κ.λπ. Ο Ιησούς δεν είπε τίποτα από αυτές τις αντιγραφικές, ανθρώπινες, ασεβείς δηλώσεις!

Ο Ιησούς διακήρυξε στο Ιωάν.γ:5, «Αληθώς, αληθώς σοι λέγω, εάν τις δεν γεννηθή εξ ύδατος και Πνεύματος, δεν δύναται να εισέλθη εις την βασιλείαν του Θεού».

Ο Ιησούς είπε ότι πρέπει να γεννηθούμε από το νερό και το Πνεύμα. Ο υποκριτής κήρυκας θα σου πει ότι το βάπτισμα είναι η εξωτερίκευση της εσωτερικής χάρης. Αυτό είναι ψέμα. Η Αγία Γραφή δεν λέει κάτι τέτοιο! Άκου τον λόγο του Θεού και όχι το στόμα του. Πρέπει να γεννηθείς εξ ύδατος και Πνεύματος, όπως είπε ο Ιησούς.

Οι άνθρωποι απέτυχαν εντελώς να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στα λόγια του Ιησού Χριστού στο Ματθ.κη:19, και για το λόγο αυτό, λένε ψέματα όσο αφορά στο βάπτισμα στο νερό.

Ο Ιησούς είπε στο Ματθ.κη:19, «Πορευθέντες λοιπόν μαθητεύσατε πάντα τα έθνη, βαπτίζοντες αυτούς εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος». Ο τυφλός κήρυκας, δεν έχει κατανοήσει αυτή την Γραφή. Ο Ιησούς δεν είπε να το κάνουμε σε αυτά τα ξεχωριστά ονόματα! Είπε να το κάνουμε στο όνομα, (ενικός αριθμός). Πριν μπορέσεις να βαφτιστείς στο όνομα του Πατέρα, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, θα πρέπει να ξέρεις το όνομα του Πατέρα, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Από τη στιγμή που κατανοήσεις ποιο είναι αυτό το ένα όνομα, στη συνέχεια, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στο βάπτισμα. Πατέρας, Υιός και Άγιο Πνεύμα είναι τίτλοι. Ο Ιησούς δεν είπε να βαπτιστούμε στους τίτλους, είπε να το κάνουμε στο όνομα! Όχι ονόματα, αλλά όνομα. Το καταλαβαίνεις αυτό;

Όταν ένας άντρας παντρεύεται, γίνεται σύζυγος, αλλά για την μητέρα του είναι γιος. Όταν η γυναίκα του γέννησε το πρώτο της παιδί, έγινε πατέρας. Το όνομα του άντρα δεν είναι σύζυγος, γιος και πατέρας! Το όνομα του άντρα είναι Γιώργος! Αμήν! Ως εκ τούτου, ο κ. Γιώργος είναι γιος, σύζυγος και πατέρας! Τρεις τίτλοι για τον ένα κ. Γιώργο, καταλαβαίνεις;

Η Βίβλος λέει στην Κολ.γ:17, «Και παν ό,τι αν πράττητε εν λόγω ή εν έργω, πάντα εν τω ονόματι του Κυρίου Ιησού πράττετε».

Δεν υπάρχει ούτε μία αναφορά βάπτισης στην Αγία Γραφή, όπου να ειπώθηκε, «σε βαπτίζω στο όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος»!

Άκουσε αυτό που σου λέω και κατάλαβέ το: Δεν είναι γραμμένο στην Αγία Γραφή.

Ο Ιησούς Χριστός είναι ο Πατέρας, ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα. Το όνομα του Πατέρα, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος είναι Ιησούς. Το Ματθ.κη:19 εκπληρώθηκε στο Πράξ.β:38. Ο Ιησούς είπε να το κάνουμε «στο όνομα», και την ημέρα της Πεντηκοστής, στην Ιερουσαλήμ, ο Πέτρος χρησιμοποίησε αυτό το όνομα και είπε στους ανθρώπους: «Μετανοήσατε, και ας βαπτισθή έκαστος υμών εις το όνομα του Ιησού Χριστού εις άφεσιν αμαρτιών, και θέλετε λάβει την δωρεάν του Αγίου Πνεύματος».

Κάτι άλλο που ο διάβολος έχει περάσει στα μυαλά ορισμένων, είναι απ’ ότι λένε, ότι προτιμούν να υπακούσουν τον Ιησού από τον Πέτρο. Δεν ξέρουν την Αγία Γραφή. Χρειάζονται διδασκαλία (Εβρ.ε:12).

Ο Ιησούς είπε τους αποστόλους, «Όστις ακούει εσάς εμέ ακούει, και όστις αθετεί εσάς εμέ αθετεί» Λουκ.ι:16. Δεν μπορείς να υπακούσεις τον Ιησού, χωρίς να υπακούσεις τους αποστόλους, επειδή πήραν όλες τις πληροφορίες τους από τον ίδιο τον Θεό, όταν ήταν εδώ εν σαρκί (Εβρ.β:3, Α’ Τιμ.γ:16). Αναγνώστη, ΑΚΟΥΣΕ ΜΕ! ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ! 

Κάθε φορά που επιτρέπεις σε ένα κήρυκα να σε βαφτίσει χρησιμοποιώντας τις λέξεις: Πατέρας, Υιός και Άγιο Πνεύμα, να ξέρεις ότι σου λέει ψέματα. Σου λέει ότι θα το κάνει στο ΟΝΟΜΑ, αλλά δεν επικαλείται κανένα όνομα, οπότε το βάπτισμα δεν είναι έγκυρο.

Πολλοί νομίζουν ότι είναι σωσμένοι, επειδή έτσι αισθάνονται μέσα στην καρδιά τους και ομολογούν με το στόμα τους. Ούτε νερό, ούτε πνεύμα. Αυτό είναι ένα πνεύμα ψεύδους!

Ο σωστός εργάτης, χρησιμοποιεί το όνομα του Ιησού Χριστού στη βάπτιση:

Πράξ.β:38 Και ο Πέτρος είπε προς αυτούς· Μετανοήσατε, και ας βαπτισθή έκαστος υμών εις το όνομα του Ιησού Χριστού εις άφεσιν αμαρτιών, και θέλετε λάβει την δωρεάν του Αγίου Πνεύματος.

Ο Ιησούς διακήρυξε στο Μάρκ.ις:16, «Όστις πιστεύση και βαπτισθή θέλει σωθή, όστις όμως απιστήση θέλει κατακριθή».

Τώρα, αφού ομολογήσεις ότι πιστεύεις στον Ιησού Χριστό, μετά πρέπει να βαπτιστείς στο όνομά Του.

Αν λες ότι είσαι Χριστιανός ή παιδί του Θεού, αλλά όταν έρθει η στιγμή να μετανοήσεις και να βαφτιστείς στο όνομά Του, απορρίπτεις αυτό το όνομα στο βάπτισμα, είσαι υποκριτής και ψεύτης!

Ο Ιησούς είπε, Ιωάν.ιδ:15 Εάν με αγαπάτε, τας εντολάς μου φυλάξατε.

Ο Παύλος, ο υπηρέτης και απόστολος του Ιησού Χριστού είπε: Τίτ.α:16 Ομολογούσιν ότι γνωρίζουσι τον Θεόν, με τα έργα όμως αρνούνται, βδελυκτοί όντες και απειθείς και εις παν έργον αγαθόν αδόκιμοι.

Όπως ανέφερα πριν, όλοι οι εργάτες του Θεού χρησιμοποιούν το όνομα του Ιησού Χριστού στη βάπτιση. Ο Πέτρος το χρησιμοποίησε στις Πράξ.β:38. Ο Φίλιππος το χρησιμοποίησε στις Πράξ.η:16, «διότι δεν είχεν έτι επιπέσει επ' ουδένα εξ αυτών, αλλά μόνον ήσαν βεβαπτισμένοι εις το όνομα του Κυρίου Ιησού». Ο Πέτρος το χρησιμοποίησε ξανά όταν κήρυττε στους εθνικούς στην Καισάρεια. Ήξερε ότι αφού είχαν λάβει το Άγιο Πνεύμα, δεν μπορούσαν να εμποδίσουν το βάπτισμα στο νερό «προσέταξεν αυτούς να βαπτισθώσιν εις το όνομα του Κυρίου» Πράξ.ι:47-48. Το όνομα του Κυρίου είναι Ιησούς, Πράξ.θ:5.

Ο Παύλος το κήρυξε στους μαθητές του Ιωάννη στις Πράξ.ιθ:1-7:

Ενώ δε ο Απολλώς ήτο εν Κορίνθω, ο Παύλος αφού επέρασε τα ανωτερικά μέρη ήλθεν εις Εφεσον· και ευρών τινάς μαθητάς, είπε προς αυτούς· Ελάβετε Πνεύμα Άγιον αφού επιστεύσατε; οι δε είπον προς αυτόν· Αλλ' ουδέ αν υπάρχη Πνεύμα Άγιον ηκούσαμεν. Και είπε προς αυτούς· Εις τι λοιπόν εβαπτίσθητε; Οι δε είπον· Εις το βάπτισμα του Ιωάννου. Και είπεν ο Παύλος· Ο Ιωάννης μεν εβάπτισε βάπτισμα μετανοίας, λέγων προς τον λαόν να πιστεύσωσιν εις τον ερχόμενον μετ' αυτόν, τουτέστιν εις τον Χριστόν Ιησούν. Ακούσαντες δε εβαπτίσθησαν εις το όνομα του Κυρίου Ιησού. Και αφού ο Παύλος επέθηκεν επ' αυτών τας χείρας, ήλθε το Πνεύμα το Άγιον επ' αυτούς, και ελάλουν γλώσσας και προεφήτευον. Ήσαν δε πάντες ούτοι άνδρες έως δώδεκα.

Υπάρχει μόνο ένα βάπτισμα. Εφες.δ:5:  «εις Κύριος, μία πίστις, εν βάπτισμα».

Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να ξεπλύνεις τις αμαρτίες σου!

Η Βίβλος λέει στις Πράξ.κβ:16: «Και τώρα τι βραδύνεις; σηκωθείς βαπτίσθητι και απολούσθητι από των αμαρτιών σου, επικαλεσθείς το όνομα του Κυρίου». 

Ο Κύριος είναι ο Ιησούς Χριστός, (Πράξ.θ:5, Φιλιπ.β:11).

Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να αναγεννηθείς και αυτός είναι να μετανοήσεις, να βαπτιστείς στο όνομα του Ιησού Χριστού, και να λάβεις το Άγιο Πνεύμα με το σημείο της γλωσσολαλιάς. Αν δεν έχεις μιλήσει ποτέ με άγνωστες γλώσσες, ποτέ δεν έλαβες το Άγιο Πνεύμα! Κάθε φορά που το Άγιο Πνεύμα βάπτιζε ανθρώπους, μιλούσαν σε γλώσσες (Μάρκ.ις:17, Πράξ.β:1-4, ι:46-48, ιθ:6).

Ο απόστολος Παύλος είπε στην Α’ Κορ.ιδ:39, «το λαλείν γλώσσας μη εμποδίζετε». Θυμηθείτε ότι ο Ιησούς είπε «εξ ύδατος και Πνεύματος». Αν δεν μετανοήσατε ποτέ και δεν βαπτιστήκατε ποτέ στο όνομα του Ιησού Χριστού, δεν έχετε σωθεί ποτέ από τις αμαρτίες σας!

Ο Πέτρος διακήρυξε στην Α’ Πέτρ.γ:21, «Του οποίου αντίτυπον ον το βάπτισμα, σώζει και ημάς την σήμερον...». 
Δεν μπορείς να σωθείς χωρίς το βάπτισμα στο νερό. Ο Ιησούς έχυσε το αίμα Του για να ξεπλυθούν οι αμαρτίες μας.
«χωρίς χύσεως αίματος δεν γίνεται άφεσις» (Εβρ.θ:22).

Πρέπει να πάρουμε το αίμα του Ιησού Χριστού, με το να βαπτιστούμε στο νερό στο όνομα του Ιησού Χριστού. Όταν ο Ιησούς τρυπήθηκε στο πλευρό, η Βίβλος λέει «και ευθύς εξήλθεν αίμα και ύδωρ» (Ιωάν.ιθ:34). Για να πάρεις το αίμα του Ιησού θα πρέπει να πάρεις και το νερό, με το βάπτισμα «εις άφεσιν αμαρτιών» Πράξ.β:38.

Άκουσε με!  ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ!

  · ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ  Ή ΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ!

  · ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΑΝΕΛΑΒΕΣ ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ!
  
   · ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΚΥΨΕΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΣΗΚΩΣΕΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΔΕΧΕΣΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ!

Κανένας από αυτούς τους τρόπους των ψευδοπροφητών δεν είναι ο τρόπος να αναγεννηθείς. Αυτοί οι τρόποι έχουν συσταθεί από τον διάβολο για να εξαπατήσει τους ανθρώπους, να σύρει την ψυχή τους στην κόλαση: Σοφον.γ:4, Ης.θ:16.

Μετανοήσατε, και ας βαπτισθή έκαστος υμών εις το όνομα του Ιησού Χριστού εις άφεσιν αμαρτιών, και θέλετε λάβει την δωρεάν του Αγίου Πνεύματος: Πράξ.β:38, Μάρκ.ις:16, Ματθ.κη:19, Ιωάν.γ:3-5,7.

Να έχεις κατά νου, ποτέ δεν έχεις βαπτισθεί αν δεν έχεις βαφτιστεί στο όνομα του Ιησού Χριστού: Κολ.γ:17, Πράξ.β:38.

Δεν είχες ποτέ το Άγιο Πνεύμα αν δεν μίλησες σε γλώσσες: Πράξ.β:1-4, Α’ Κορ.ιδ:39.

Ο Ιησούς είπε, «εξ ύδατος και Πνεύματος» Ιωάν.γ:5. Αν δεν το έχεις κάνει έτσι:

   · ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΣΩΘΕΙ!

   · ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ!
   
   · ΔΕΝ ΛΑΤΡΕΥΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟ!

   · ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ!

Μάρκ.ις:16 Όστις πιστεύση και βαπτισθή θέλει σωθή, όστις όμως απιστήση θέλει κατακριθή.

Σκέψου αυτά που σου λέω και ο Κύριος να σε βοηθήσει να τα καταλάβεις.