Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Είναι οι Εντολές του Θεού «Πολύ σκληρές»;


Στον Ιωάννη ς:35-71 ο Ιησούς δοκίμασε την αφοσίωση μιας μεγάλης ομάδας οπαδών του, λέγοντάς τους σκληρές αλήθειες. Οι περισσότεροι Τον εγκατέλειψαν.

Πολλοί σύγχρονοι Χριστιανοί εγκαταλείπουν επίσης τον Ιησού, κηρύττοντας έναν «άλλον Ιησού» απ’ Αυτόν των Γραφών (Β ́ Κορ.ια:4).

Ισχυρίζονται ότι ένα άτομο μπορεί να σωθεί και να συνεχίσει να ζει με κοσμικό τρόπο ζωής.

Αλλά αυτή είναι η «σκληρή αλήθεια»:

Α’ Ιωάν.β:4 Όστις λέγει, Εγνώρισα αυτόν, και τας εντολάς αυτού δεν φυλάττει, ψεύστης είναι, και εν τούτω η αλήθεια δεν υπάρχει·

Οι γνήσιοι πιστοί αμαρτάνουν, αλλά δεν μπορούμε να ζούμε μέσα στην αμαρτία. Η συνείδησή μας δεν το επιτρέπει:

Α’ Ιωάν.α:5-7 Και αύτη είναι η επαγγελία, την οποίαν ηκούσαμεν απ' αυτού και αναγγέλλομεν προς εσάς, ότι ο Θεός είναι φως και σκοτία εν αυτώ δεν υπάρχει ουδεμία. Εάν είπωμεν ότι κοινωνίαν έχομεν μετ' αυτού και περιπατώμεν εν τω σκότει, ψευδόμεθα και δεν πράττομεν την αλήθειαν· εάν όμως περιπατώμεν εν τω φωτί, καθώς αυτός είναι εν τω φωτί, έχομεν κοινωνίαν μετ' αλλήλων, και το αίμα του Ιησού Χριστού του Υιού αυτού καθαρίζει ημάς από πάσης αμαρτίας.

Α’ Ιωάν.γ:6 Πας όστις μένει εν αυτώ δεν αμαρτάνει· πας ο αμαρτάνων δεν είδεν αυτόν ουδέ εγνώρισεν αυτόν.

Πιστεύουμε τον Θεό όταν λέει:

Α’ Κορ.ς:9-10 Η δεν εξεύρετε ότι οι άδικοι δεν θέλουσι κληρονομήσει την βασιλείαν του Θεού; Μη πλανάσθε· ούτε πόρνοι ούτε ειδωλολάτραι ούτε μοιχοί ούτε μαλακοί ούτε αρσενοκοίται ούτε κλέπται ούτε πλεονέκται ούτε μέθυσοι ούτε λοίδοροι ούτε άρπαγες θέλουσι κληρονομήσει την βασιλείαν του Θεού.

Όταν διαβεβαιώνουμε τον εαυτό μας ή τους άλλους ότι ένας πιστός μπορεί να ζήσει έναν τρόπο ζωής αντίθετο με τον λόγο του Θεού, εξαπατόμαστε επικίνδυνα.

Αυτή η εξαπάτηση έχει πολιτιστικά κίνητρα.

Κανείς δεν διαφωνεί με τους ισχυρισμούς της Α ́ Κορ.ς:9-10 ότι ένας τρόπος τέτοιας ζωής είναι ασύμβατος με τον Χριστιανισμό.

Υποστηρίζουν πολιτισμικά εγκεκριμένες αμαρτίες: να ζουν μαζί χωρίς να είναι παντρεμένοι ή να ζουν σαν εν ενεργεία ομοφυλόφιλοι.

Εάν ζεις αμαρτωλά, μετανόησε και επίστρεψε στον Θεό:

Πράξ.γ:19 Μετανοήσατε λοιπόν και επιστρέψατε, διά να εξαλειφθώσιν αι αμαρτίαι σας, διά να έλθωσι καιροί αναψυχής από της παρουσίας του Κυρίου,

Αν έχετε φίλους που ισχυρίζονται ότι είναι Χριστιανοί ενώ ζουν μέσα σε αμαρτίες, δείξτε την αγάπη σας προειδοποιώντας τους:

 Ιακ.ε:19,20 Αδελφοί, εάν τις μεταξύ σας αποπλανηθή από της αληθείας, και επιστρέψη τις αυτόν, ας εξεύρη ότι ο επιστρέψας αμαρτωλόν από της πλάνης της οδού αυτού θέλει σώσει ψυχήν εκ θανάτου και θέλει καλύψει πλήθος αμαρτιών.

Α’ Κορ.ε:12 Διότι τι με μέλει να κρίνω και τους έξω; δεν κρίνετε σεις τους έσω;