Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Η αλήθεια δημιουργεί εχθρούς


· Αγαπούσε τον πατέρα της, αλλά δεν μπορούσε να συμφωνήσει με την επιλογή του να συζεί με μια γυναίκα που δεν ήταν γυναίκα του.

    · Αγαπούσε την κόρη του, αλλά δεν μπορούσε να συμφωνήσει με τη στάση της υπέρ των αμβλώσεων.

  · Αγαπούσε την εγγονή της, αλλά δεν μπορούσε να εγκρίνει τον ομοφυλοφιλικό τρόπο ζωής της.

 

Από την εμπειρία μου, οι περισσότεροι Χριστιανοί μπορούν να δείξουν αγάπη και ενδιαφέρον για ανθρώπους που εμπλέκονται σε αμαρτωλούς τρόπους ζωής, αλλά πολλοί τέτοιοι άνθρωποι δυσκολεύονται να δείξουν αγάπη για τους χριστιανούς που πιστεύουν στην Βίβλο.

Αυτό δεν πρέπει να μας εκπλήσσει. Το βλέπουμε στην ιστορία του Κάιν. Τίποτα στις Γραφές δεν μας κάνει να πιστεύουμε ότι ο Άβελ απέρριψε τον Κάιν (Γέν.δ:1-8). Αλλά ο Κάιν δολοφόνησε τον Άβελ «διότι τα έργα αυτού ήσαν πονηρά, τα δε του αδελφού αυτού δίκαια» (Α΄Ιωάν.γ:12).

Οι άνθρωποι μισούσαν τον Ιησού «χωρίς λόγο» και μας προειδοποίησε: «Εάν ο κόσμος σας μισή, εξεύρετε ότι εμέ πρότερον υμών εμίσησεν. Εάν ήσθε εκ του κόσμου, ο κόσμος ήθελεν αγαπά το ιδικόν του· επειδή όμως δεν είσθε εκ του κόσμου, αλλ' εγώ σας εξέλεξα εκ του κόσμου, διά τούτο σας μισεί ο κόσμος» (Ιωάννης 15:18-25).

Β’ Κορ.β:15,16 διότι του Χριστού ευωδία είμεθα προς τον Θεόν εις τους σωζομένους και εις τους απολλυμένους· εις τούτους μεν οσμή θανάτου διά θάνατον, εις εκείνους δε οσμή ζωής διά ζωήν. Και προς ταύτα τις είναι ικανός;

Εάν έχεις απορριφθεί από ένα αγαπημένο σου πρόσωπο, λόγω της πίστης σου, μπορεί να είναι οδυνηρό. Να θυμάσαι, ότι ο Σωτήρας μας καταλαβαίνει, και είναι κοντά στους συντετριμμένους (Ψαλμ.λδ:18, Λουκ.κα:16).