Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Εμπορευματοποίηση, όχι Χριστιανισμός



Οι έμποροι, έχουν δώσει τέτοια αίγλη στη γιορτή των Χριστούγεννων όσο σε καμία άλλη. Διακοσμούν τα καταστήματά τους τόσο πλούσια, με παραστάσεις, σύμβολα, φωτάκια, χαρακτηριστική μουσική και νοικιάζουν «Άγιους Βασίληδες», για ένα σκοπό: να δελεάσουν τους αγοραστές σε ένα πνεύμα κατανάλωσης. Τόσο σημαντικά είναι τα Χριστούγεννα για την οικονομία, που αν δεν υπήρχαν, κυριολεκτικά θα μπορούσε να πάρει ακόμα χειρότερη τροπή η οικονομία. Έχει προταθεί ότι το 50% των ετήσιων κερδών του εμπορίου παράγεται την περίοδο των Χριστουγέννων.

Ανεξάρτητα από το πώς έχουν πακεταριστεί τα Χριστούγεννα, είναι μια περίοδος αφιερωμένη στον υλισμό τυλιγμένη σε πολύχρωμα χαρτιά, ντυμένη με ένα κόκκινο κοστούμι και σε μαλακά, ανακατεμένα, μαλλιά αγγέλων. Οι άνθρωποι προσπαθούν να πείσουν τους εαυτούς τους ότι με αυτό τον τρόπο λατρεύουν τον Χριστό, αλλά αυτές οι γιορτές είναι καθαρά εμπορικές, υλιστικές, δεν έχουν τίποτα να κάνουν με τον Ιησού Χριστό!