Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Η τέλεια καταιγίδα - Πώς ξέρουμε ότι ζούμε στις «τελευταίες μέρες»



Ματθ.ις:1-3 Και προσελθόντες οι Φαρισαίοι και οι Σαδδουκαίοι, πειράζοντες αυτόν εζήτησαν να δείξη εις αυτούς σημείον εκ του ουρανού. Ο δε αποκριθείς είπε προς αυτούς· Όταν γείνη εσπέρα, λέγετε· Καλωσύνη· διότι κοκκινίζει ο ουρανός· και το πρωΐ· Σήμερον χειμών· διότι κοκκινίζει σκυθρωπάζων ο ουρανός. Υποκριταί, το μεν πρόσωπον του ουρανού εξεύρετε να διακρίνητε, τα δε σημεία των καιρών δεν δύνασθε;

Ο Ιησούς επίπληξε τους Φαρισαίους επειδή δεν αναγνώρισαν τα σημάδια της πρώτης Του έλευσης. Οι θρησκευτικοί ηγέτες των ημερών Του είχαν πλήρη γνώση των προφητειών για τον Μεσσία, ωστόσο αγνόησαν τα σημάδια του ερχομού Του, με αποτέλεσμα να Τον απορρίψουν. Η διάκριση των σημείων των καιρών είναι πολύ σημαντική.

Σε αντίθεση με τους θρησκευτικούς ηγέτες του πρώτου αιώνα, αρνούμαστε να αγνοήσουμε τα σημάδια της επιστροφής του Κυρίου!

Ποια είναι τα σημάδια της επιστροφής του Κυρίου; Πώς αυτά τα σημάδια μας δείχνουν ότι η επιστροφή Του είναι πλησίον; 

Ο Ιησούς παρομοιάζει αυτά τα σημάδια με «πόνους γέννας - ωδίνες». Παρακάτω είναι οι «ωδίνες» που ο Ιησούς μας είπε να προσέχουμε:
  • Πόλεμοι και φήμες πολέμων
  • Πείνες
  • Λοιμοί
  • Σεισμοί κατά τόπους
  • Φόβητρα και σημεία μεγάλα από του ουρανού
  • Ψευδοπροφήτες
  • Διωγμοί
Τα σημάδια της επιστροφής του Κυρίου θα είναι σαν «ωδίνες γέννας», θα αυξάνουν σε συχνότητα και ένταση πριν επιστρέψει ο Ιησούς (Ματθ.κδ:8). Ως εκ τούτου, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις «ωδίνες» για να εκτιμήσουμε πόσο κοντά είμαστε στην επιστροφή του Κυρίου. Οι ωδίνες αυτές που συμβαίνουν σε τοπική κλίμακα σήμερα, θα γίνουν παγκόσμιες στη Μ. Θλίψη, όπως περιγράφεται στην Αποκ.ς. Όταν αυτές οι ωδίνες αρχίζουν να έχουν μεγάλης κλίμακας συνέπειες, στα πρόθυρα να γίνουν παγκόσμιες, γνωρίζουμε ότι η επιστροφή του Κυρίου είναι επικείμενη:

Τοπικοί πόνοι γέννας
Παγκόσμια κρίση των σφραγίδων
Πολλοί ψευδόχριστοι
Ματθ.κδ:4-5,11, Μάρκ.ιγ:5-6, Λουκ.κα:8
1η σφραγίδα
Ο απόλυτος ψευδόχριστος, ο Αντίχριστος. Αποκ.ς:1-2
Πόλεμοι και φήμες πολέμων
Ματθ.κδ:6-7, Μάρκ.ιγ:7-8, Λουκ.κα:9
2η σφραγίδα
Παγκόσμιος πόλεμος. Αποκ.ς:3-4
Πείνα, λοιμός και προβλήματα σε διάφορα μέρη
Ματθ.κδ:7-8, Μάρκ.ιγ:8, Λουκ.κα:11
3η & 4η σφραγίδα
Παγκόσμια ελάττωση πληθυσμού. Το ¼ της γης θανατώνεται Αποκ.ς:5-8
Διωγμός και μαρτύρια κάποιων αγίων
Ματθ.κδ:9,13 & Μάρκ.ιγ:9-13
5η σφραγίδα
Ανεξέλεγκτη σφαγή αγίων
Αποκ.ς:9-11
Σεισμοί σε διάφορα μέρη
Ματθ.κδ:7, Μάρκ.ιγ:8, Λουκ.κα:11
6η σφραγίδα
Οργή του Αρνίου παγκόσμιος σεισμός Αποκ.ς:12-17


Το πιο σημαντικό σημάδι που δείχνει ότι είμαστε στο τέλος, είναι ότι το Ισραήλ είναι πάλι κράτος. Ο Εβραϊκός λαός επιστρέφει από την εξορία. Μετά από σχεδόν δύο χιλιετίες απόρριψης, ο Θεός πρόκειται να τους αποκαλέσει και πάλι λαό Του:


Ωσηέ α:9 Και είπε Κύριος, Κάλεσον το όνομα αυτού Λό-αμμί· διότι σεις δεν είσθε λαός μου και εγώ δεν θέλω είσθαι υμών.

Ρωμ.θ:25,26 Καθώς και εν τω Ωσηέ λέγει· Θέλω καλέσει λαόν μου τον ου λαόν μου, και ηγαπημένην την ουκ ηγαπημένην· και εν τω τόπω, όπου ερρέθη προς αυτούς, δεν είσθε λαός μου, εκεί θέλουσι καλεσθή υιοί Θεού ζώντος.
Αλλά πρώτα πρέπει να ασχοληθεί με την παράβαση του νόμου:

Δαν.θ:24 Εβδομήκοντα εβδομάδες διωρίσθησαν επί τον λαόν σου και επί την πόλιν την αγίαν σου, διά να συντελεσθή η παράβασις και να τελειώσωσιν αι αμαρτίαι, και να γείνη εξιλέωσις περί της ανομίας και να εισαχθή δικαιοσύνη αιώνιος και να σφραγισθή όρασις και προφητεία και να χρισθή ο Άγιος των αγίων.

Ο Θεός δεν πρόκειται να περιμένει κάμποσες γενιές για να ασχοληθεί με τον Ισραήλ. Έχει φέρει τους εκλεκτούς Του από την εξορία για να αντιμετωπίσουν την παράβαση τους, καθώς προετοιμάζονται για τη χιλιετία. Πολλοί πιστεύουν ότι το σημείο της συκιάς στο Ματθ.κδ, Μάρκ.ιγ, και Λουκ.κα δείχνει ότι ο Θεός πρόκειται να εκπληρώσει όλα αυτά τα σημεία μέσα στη γενιά που ήταν μάρτυρας της αναγέννησης του Ισραήλ σαν έθνος.

Καθώς πλησιάζουμε στην περίοδο της Μ. Θλίψης, θα πρέπει να δούμε μια αύξηση των ακόλουθων σημείων:

    1. Δαν.ιβ:4 Και συ, Δανιήλ, έγκλεισον τους λόγους και σφράγισον το βιβλίον, έως του εσχάτου καιρού· τότε πολλοί θέλουσι περιτρέχει και η γνώσις θέλει πληθυνθή.

Αύξηση της γνώσης και ταξίδια - Αυτό θα στηρίξει την παγκοσμιοποίηση.
  
   2. Ματθ.κδ:7 Διότι θέλει εγερθή έθνος επί έθνος και βασιλεία επί βασιλείαν, και θέλουσι γείνει πείναι και λοιμοί και σεισμοί κατά τόπους·

Μάρκ.ιγ:8 Διότι θέλει εγερθή έθνος επί έθνος και βασιλεία επί βασιλείαν, και θέλουσι γείνει σεισμοί κατά τόπους και θέλουσι γείνει πείναι και ταραχαί. Ταύτα είναι αρχαί ωδίνων.

Λουκ.κα:11 και θέλουσι γείνει κατά τόπους σεισμοί μεγάλοι και πείναι και λοιμοί, και θέλουσιν είσθαι φόβητρα και σημεία μεγάλα από του ουρανού.

Πείνα και λοιμοί - λόγω της αύξησης των φυσικών καταστροφών και του πολέμου.

     3. Αποκ.ιγ:16,17 Και έκαμνε πάντας, τους μικρούς και τους μεγάλους και τους πλουσίους και τους πτωχούς και τους ελευθέρους και τους δούλους, να λάβωσι χάραγμα επί της χειρός αυτών της δεξιάς ή επί των μετώπων αυτών, και να μη δύναται μηδείς να αγοράση ή να πωλήση, ειμή ο έχων το χάραγμα, ή το όνομα του θηρίου ή τον αριθμόν του ονόματος αυτού.

Τεχνολογία υπολογιστών - Το χάραγμα του θηρίου θα είναι μια κοινωνία χωρίς μετρητά. Παγκόσμιο νόμισμα - όλα τα άλλα νομίσματα θα καταρρεύσουν.

4. Β’ Τιμ.γ:1-8 Γίνωσκε δε τούτο, ότι εν ταις εσχάταις ημέραις θέλουσιν ελθεί καιροί κακοί· διότι θέλουσιν είσθαι οι άνθρωποι φίλαυτοι, φιλάργυροι, αλαζόνες, υπερήφανοι, βλάσφημοι, απειθείς εις τους γονείς, αχάριστοι, ανόσιοι,  άσπλαγχνοι, αδιάλλακτοι, συκοφάνται, ακρατείς, ανήμεροι, αφιλάγαθοι, προδόται, προπετείς, τετυφωμένοι, φιλήδονοι μάλλον παρά φιλόθεοι, έχοντες μεν μορφήν ευσεβείας, ηρνημένοι δε την δύναμιν αυτής. Και τούτους φεύγε. Διότι εκ τούτων είναι εκείνοι, οίτινες εισχωρούσιν εις τας οικίας και αιχμαλωτίζουσι τα γυναικάρια τα πεφορτισμένα αμαρτίας, συρόμενα υπό διαφόρων επιθυμιών, τα οποία πάντοτε μανθάνουσι και ποτέ δεν δύνανται να έλθωσιν εις την γνώσιν της αληθείας. Και καθ' ον τρόπον ο Ιαννής και Ιαμβρής αντέστησαν εις τον Μωϋσήν, ούτω και αυτοί ανθίστανται εις την αλήθειαν, άνθρωποι διεφθαρμένοι τον νούν, αδόκιμοι εις την πίστιν.

Αχαλίνωτη ακολασία και ηδονισμός - αύξηση του εγωισμού και της αντίστασης στην απόλυτη αλήθεια.

Μια «τέλεια καταιγίδα» ετοιμάζεται. Από τότε που το Ισραήλ επέστρεψε στη γη του, έχουμε δει μια έκρηξη στην τεχνολογία και τα ταξίδια, που τώρα ονομάζεται «εποχή της πληροφόρησης». Συνεχώς, υπάρχουν πόλεμοι και φήμες για πολέμους. Υπήρξε επίσης δραστική αύξηση της έντασης των φυσικών καταστροφών. Τα τελευταία χρόνια, οι καταστροφές αυτές αποτέλεσαν απειλή για την παγκόσμια παραγωγή τροφίμων.

Η ακολασία είναι σίγουρα σε άνοδο, με νομιμοποιημένη άμβλωση και γάμο ομοφυλοφίλων, εκτός από την αυξανόμενη πορνεία, μοιχεία και διαζύγια. Ο ηδονισμός έχει βοηθήσει να οδηγήσει τον κόσμο στις πιστωτικές κρίσεις που βρισκόμαστε, που απειλεί να καταρρεύσει τις οικονομίες σε όλο τον κόσμο.

Λόγω της πιστωτικής κρίσης, υπήρξαν προσπάθειες για σχηματισμό ενός νέου παγκόσμιου νομίσματος. Αυτό θα μπορούσε εύκολα να κινηθεί σαν νόμισμα χωρίς μετρητά. Τα μετρητά δεν χρησιμοποιούνται ευρέως πλέον, λόγω των εξελίξεων στην τεχνολογία των υπολογιστών. Η τεχνολογία του χαράγματος του θηρίου είναι εδώ, καθώς τα τσιπ είναι ήδη ενσωματωμένα σε ζώα, και σε ανθρώπους που έχουν ασθένειες, όπως το Αλτσχάιμερ.

Έχοντας δύο παιδιά, που σημαίνει ότι έζησα προσωπικά δύο γέννες, κατά τη γνώμη μου, οι Βιβλικές «ωδίνες» πλησιάζουν το σημείο μετάβασης, όπου οι τοπικές «ωδίνες», με τοπικές συνέπειες, θα «μεταβούν» σε παγκόσμιες κρίσεις, με παγκόσμιες επιπτώσεις κατά την περίοδο της Μ. Θλίψης. Επίσης, η κάλμα μεταξύ αυτών των «ωδίνων» γίνεται πιο σύντομη, αντανακλώντας την αυξανόμενη συχνότητα μεταξύ τους, ακριβώς όπως στις ανθρώπινες γεννήσεις.

Όσοι δεν νομίζουν ότι είμαστε στις έσχατες μέρες, πιστεύω ότι έχουν πάθει τύφλωση. Πιστεύω ότι η αρπαγή της εκκλησίας θα είναι ο καταλύτης για τη «Μετάβαση» αυτών των σημαδιών από τοπική, σε παγκόσμια κλίμακα:

Λουκ.κα:34-36 Προσέχετε δε εις εαυτούς μήποτε βαρυνθώσιν αι καρδίαι σας από κραιπάλης και μέθης και μεριμνών βιωτικών, και επέλθη αιφνίδιος εφ' υμάς η ημέρα εκείνη· διότι ως παγίς θέλει επέλθει επί πάντας τους καθημένους επί πρόσωπον πάσης της γης. Αγρυπνείτε λοιπόν δεόμενοι εν παντί καιρώ, διά να καταξιωθήτε να εκφύγητε πάντα ταύτα τα μέλλοντα να γείνωσι και να σταθήτε έμπροσθεν του Υιού του ανθρώπου.

Όσο περισσότερο παρακολουθώ, τόσο περισσότερο αισθάνομαι ότι δεν μπορώ να βλέπω όλα αυτά. Αν αυτό έχει νόημα. Μια τέλεια καταιγίδα ετοιμάζεται, και τα σημάδια όλα δείχνουν την όλο και πιο επικείμενη επιστροφή του Ιησού Χριστού.

Οι «ωδίνες» στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και στα δελτία ειδήσεων της τηλεόρασης.

Λουκ.κα:25-28 Και θέλουσιν είσθαι σημεία εν τω ηλίω και τη σελήνη και τοις άστροις, και επί της γης στενοχωρία εθνών εν απορία, και θέλει ηχεί η θάλασσα και τα κύματα, οι άνθρωποι θέλουσιν αποψυχεί εκ του φόβου και προσδοκίας των επερχομένων δεινών εις την οικουμένην· διότι αι δυνάμεις των ουρανών θέλουσι σαλευθή. Και τότε θέλουσιν ιδεί τον Υιόν του ανθρώπου ερχόμενον εν νεφέλη μετά δυνάμεως και δόξης πολλής. Όταν δε ταύτα αρχίσωσι να γίνωνται, ανακύψατε και σηκώσατε τας κεφαλάς σας, διότι πλησιάζει η απολύτρωσίς σας.

Ο Ιησούς μας είπε να παρατηρούμε συγκεκριμένα σημεία που οδηγούν στην επιστροφή Του. Αυτά τα σημάδια είναι οι «ωδίνες» που συζητήθηκαν παραπάνω. Όταν αυτά τα σημάδια «αρχίζουν» να συμβαίνουν, ξέρουμε ότι η απολύτρωσή μας είναι κοντά. Ενώ αυτή η λύτρωση αναφέρεται στον Ισραήλ στη 2η Έλευση του Ιησού, οι «ωδίνες» έχουν ήδη αρχίσει. Με άλλα λόγια, καθώς οι «ωδίνες» αυξάνουν σε συχνότητα και ένταση μπροστά στα μάτια μας, γνωρίζουμε ότι η λύτρωση της εκκλησίας στην αρπαγή είναι πολύ πιο κοντά.