Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

Ο ευημερών Παύλος


Αναρωτιέμαι αν εκείνοι που κηρύττουν το σύγχρονο ευαγγέλιο της ευημερίας έχουν διαβάσει την Βίβλο. Αν το είχαν κάνει, θα ήξεραν αυτά τα πράγματα:

 

✔ ο Ιησούς είπε: «Προσέχετε και φυλάττεσθε από της πλεονεξίας· διότι εάν τις έχη περισσά, η ζωή αυτού δεν συνίσταται εκ των υπαρχόντων αυτού..» (Λουκ.ιβ:15).

✔ ο Ιησούς μίλησε επίσης για την ανοησία της αποθήκευσης γήινων θησαυρών αντί να πλουτεί εις Θεόν (Λουκ.ιβ:16-21).

✔ Η Εβρ.ιγ:5 εξηγεί ότι όσοι γνωρίζουν τον Κύριο θα κρατήσουν την ζωή τους μακριά από την αγάπη του χρήματος, ικανοποιημένοι με αυτά που έχουν.

✔ Η Α ́ Τιμ.ς:10-11 διδάσκει ότι «ρίζα πάντων των κακών είναι η φιλαργυρία» και αναγκάζει μερικούς ανθρώπους να εγκαταλείψουν την πίστη τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να ξεφύγουμε από τις κοσμικές αξίες και να επιδιώκουμε «δικαιοσύνην, ευσέβειαν, πίστιν, αγάπην, υπομονήν, πραότητα».

Μερικές φορές σκέφτομαι ότι "αξίζω" κάποια πράγματα στην ζωή. Όταν συμβαίνει αυτό, προσπαθώ να υπενθυμίσω στον εαυτό μου το μυστικό του Παύλου, ένα μυστικό που οι κήρυκες του ευαγγελίου της ευημερίας ποτέ δεν μαθαίνουν:

Φιλ.δ:12,13 Εξεύρω να ταπεινόνωμαι, εξεύρω και να περισσεύωμαι· εν παντί τόπω και κατά πάντα είμαι δεδιδαγμένος και να χορτάζωμαι και να πεινώ, και να περισσεύωμαι και να υστερώμαι· τα πάντα δύναμαι διά του ενδυναμούντός με Χριστού.