Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Η ψεύτρα σύζυγος


Πουλήθηκε για σκλάβος από τους σκληρούς αδελφούς του, ξένος σε μια άλλη χώρα, ο Ιωσήφ είχε περισσότερα από αρκετά να αντιμετωπίσει. Αλλά πάνω απ' όλα, η γυναίκα του Πετεφρή τον πέταξε στην φυλακή για αμαρτίες που δεν διέπραξε (Γένεση λθ-μ).

Η γυναίκα του Πετεφρή αντιπροσωπεύει ένα είδος ανθρώπου που ο Σατανάς μερικές φορές φυτεύει στην ζωή μας, ελπίζοντας να ανατρέψει τους σκοπούς του Θεού. Αυτοί οι άνθρωποι καλύπτουν τις αμαρτίες τους κατηγορώντας ψευδώς τους άλλους.

Ο Σατανάς επικεντρώνεται στις ψεύτικες κατηγορίες εναντίον των χριστιανών, επειδή ξέρει ότι μπορεί να είναι ιδιαίτερα οδυνηρές και διασπαστικές για την ζωή μας (Αποκ.ιβ:10).

Το έχω ζήσει. Αντιμετώπιζα κάποια από τις μεγαλύτερες θλίψεις στην ζωή μου, όταν ένας «φίλος» με κατηγόρησε ψευδώς και μπέρδεψε την ήδη πιεσμένη ζωή μου.

Τότε γιατί ο Θεός επέτρεψε στη γυναίκα του Πετεφρή να φερθεί έτσι στον Ιωσήφ όταν βρισκόταν σ’ αυτή την κατάσταση; Και γιατί επέτρεψε στον «φίλο» μου να με κλωτσήσει όταν περνούσα αυτή την θλίψη;

Στην ιστορία του Ιωσήφ, η γυναίκα του Πετεφρή του επέτρεψε να καταλήξει στην αυλή του Φαραώ, ακριβώς εκεί που τον ήθελε ο Θεός.

Και μπορώ να πω με σιγουριά ότι ο Θεός χρησιμοποίησε τον κατήγορό μου με τον ίδιο τρόπο, κλείνοντας κάποιες πόρτες στη ζωή μου και προετοιμάζοντας με για νέες πόρτες που άνοιγε.

 

Μήπως έχεις κάποια «γυναίκα του Πετεφρή» στη ζωή σου αυτή τη στιγμή; Κουράγιο! Οι σκοποί του Θεού δεν θα ματαιωθούν:

Ιώβ μβ:2 Εξεύρω ότι δύνασαι τα πάντα, και ουδείς στοχασμός σου δύναται να εμποδισθή.

Ακριβώς όπως ο Ιωσήφ υπέφερε αρκετά χρόνια στην φυλακή πριν από την πραγματοποίηση των σκοπών του Θεού, μπορεί να χρειαστούν αρκετά χρόνια μέχρι να συνειδητοποιήσουμε πλήρως τους σκοπούς του Θεού και στη δική μας ζωή.

Ιακ.α:2-4 Πάσαν χαράν νομίσατε, αδελφοί μου, όταν περιπέσητε εις διαφόρους πειρασμούς, γνωρίζοντες ότι η δοκιμασία της πίστεώς σας εργάζεται υπομονήν. Η δε υπομονή ας έχη έργον τέλειον, διά να ήσθε τέλειοι και ολόκληροι, μη όντες εις μηδέν ελλιπείς.

Σε ενθαρρύνω να σκάψεις λίγο βαθύτερα και να μελετήσεις κάποιες άλλες πτυχές της ζωής του Ιωσήφ. Θα σε ενθαρρύνει να είσαι σταθερός και να εμπιστεύεσαι τους σκοπούς του Θεού ακόμα και όταν τα πράγματα είναι δύσκολα.

Ρωμ.η:28 Εξεύρομεν δε ότι πάντα συνεργούσι προς το αγαθόν εις τους αγαπώντας τον Θεόν, εις τους κεκλημένους κατά τον προορισμόν αυτού·