Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Είναι σωστό, οι χριστιανοί να γιορτάζουν τα Χριστούγεννα;

Είναι αναμφισβήτητο, ότι τα Χριστούγεννα είναι η πιο αναμενόμενη στιγμή του χρόνου για εκατομμύρια «Χριστιανών» και μη Χριστιανών. 

Είναι αυτές οι μέρες με τις όμορφες μουσικές, τα νόστιμα φαγητά και γλυκά, τα φωτεινά χρώματα και φωτάκια, τις οικογενειακές συναντήσεις. Ωστόσο, υπάρχει κάτι που δεν είναι τα Χριστούγεννα, ούτε ήταν ποτέ: χριστιανικά!!!

Όσο αθώες και ελκυστικές μπορεί να φαίνονται αυτές οι μέρες, οι ρίζες τους είναι πολύ σκοτεινές και δεν έχουν καμία σχέση με τον Θεό.

Είναι απόλυτα απαραίτητο να καταλάβουμε ότι ο Θεός μισεί το ψέμα, οποιαδήποτε μορφή κι αν έχει.

Ο Σατανάς χαρακτηρίστηκε σαν ο πατέρας του ψεύδους (Ιωάν.η:44) και «ο πλανών την οικουμένην όλην» (Αποκ.ιβ:9).

Οι Γραφές αποκαλύπτουν επίσης ότι ο Σατανάς εμφανίζεται σαν άγγελος φωτός. Δεν είναι λοιπόν παράξενο, οι γιορτές που είναι προς τιμήν του να είναι τόσο πολύ όμορφες και ελκυστικές!

Ορισμένοι θα υποστηρίξουν ότι αν και τα σύμβολα είναι ειδωλολατρικά, αυτοί δεν τα προσφέρουν στα είδωλα, αλλά το κάνουν για το Θεό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται κάτι τέτοιο. Δεκαπέντε αιώνες πριν από τη γέννηση του Χριστού, οι Ισραηλίτες οδηγήθηκαν να φύγουν  από την Αίγυπτο διά χειρός κραταιάς.

Δεν πέρασε πολύς καιρός, όταν αυτοί θέλησαν να επιστρέψουν στις ειδωλολατρικές πρακτικές που μόλις είχαν αφήσει. Ενώ ο Μωυσής ήταν στο όρος για να πάρει τις δέκα εντολές από τον Θεό, οι υιοί Ισραήλ ζήτησαν από τον Ααρών να τους φτιάξει ένα χρυσό μόσχο, ακριβώς όπως τα είδωλα της Αιγύπτου.

Έξοδ.λβ:1 Και ιδών ο λαός ότι εβράδυνεν ο Μωϋσής να καταβή εκ του όρους, συνήχθη ο λαός επί τον Ααρών και έλεγον προς αυτόν, Σηκώθητι, κάμε εις ημάς θεούς, οίτινες να προπορεύωνται ημών· διότι ούτος ο Μωϋσής, ο άνθρωπος όστις εξήγαγεν ημάς εκ γης Αιγύπτου, δεν εξεύρομεν τι απέγεινεν αυτός.

Ο Ααρών συναίνεσε στο αίτημά τους και είπε στους υιούς Ισραήλ να συγκεντρώσουν τα κοσμήματά τους, με τα οποία θα διαμόρφωνε το είδωλο.

Έξοδ.λβ:4 Και λαβών εκ των χειρών αυτών, διεμόρφωσεν αυτό με εργαλείον εγχαρακτικόν, και έκαμεν αυτό μόσχον χωνευτόν· οι δε είπον, Ούτοι είναι οι θεοί σου, Ισραήλ, οίτινες σε ανεβίβασαν εκ γης Αιγύπτου.

Στη συνέχεια, ο Ααρών έκανε μια διακήρυξη που φαίνεται αδιανόητη -λαμβάνοντας υπόψη τα μεγάλα θαύματα στα οποία οι Ισραηλίτες ήταν μάρτυρες  κατά την απολύτρωση τους.

Αφού έφτιαξε το είδωλο, ο Ααρών κήρυξε ότι «είναι εορτή εις τον Κύριον». Ο Θεός ήταν τόσο θυμωμένος με τη συμπεριφορά αυτή, που είπε στον Μωυσή ότι θέλει να τους εξολοθρεύσει!!

Έξοδ.λβ:10 τώρα λοιπόν, άφες με, και θέλει εξαφθή η οργή μου εναντίον αυτών και θέλω εξολοθρεύσει αυτούς·

Είναι σαφές ότι ο Θεός ήταν έξω φρενών με τους Ισραηλίτες για την προσπάθεια να «οικειοποιηθούν» τις παγανιστικές θρησκευτικές πρακτικές της Αιγύπτου για να Τον δοξάσουν. Όπως αποδεικνύουν επανειλημμένα οι Γραφές, ο Θεός περιφρονεί τις διεστραμμένες θρησκείες των ανθρώπων.

Η προέλευση των Χριστουγέννων

Ο εορτασμός των Χριστουγέννων είναι ένα μίγμα του «μυστήριου» της ειδωλολατρικής Βαβυλώνας στην πιο αγνή της μορφή, που μπήκε μέσω της Περγάμου (Αποκ.β:13) στη Ρώμη, όπου και ενσωματώθηκε στο παγανιστικό θρησκευτικό τελετουργικό της, και από εκεί πέρασε στον κόσμο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, σαν ανάμνηση της γέννησης του Χριστού. Σήμερα, υπάρχουν πάρα πολλά επιχειρήματα που μπορούν εύκολα να αμφισβητήσουν αυτό το γεγονός.

Είναι γενικά παραδεκτό ότι δεν μπορούμε να ξέρουμε ακριβώς την ημερομηνία της γέννησης του Χριστού. Πώς, λοιπόν, η Ορθόδοξη και Καθολική εκκλησία όρισαν σαν ημέρα που γεννήθηκε ο Χριστός την 25η Δεκεμβρίου;

Αρχικά, πρέπει να θυμόμαστε ότι κύριος σκοπός του Σατανά ήταν πάντα να διεκδικήσει την τιμή και τη λατρεία που ανήκει στον ύψιστο Θεό. Γι’ αυτό γράφει ο Ησαΐας:

πως έπεσες εκ του ουρανού, Εωσφόρε, υιέ της αυγής· συνετρίφθης κατά γης, συ ο καταπατών τα έθνη. Συ δε έλεγες εν τη καρδία σου, Θέλω αναβή εις τον ουρανόν, θέλω υψώσει τον θρόνον μου υπεράνω των άστρων του Θεού· και θέλω καθήσει επί το όρος της συνάξεως, προς τα μέρη του βορρά· θέλω αναβή επί τα ύψη των νεφελών· θέλω είσθαι όμοιος του Υψίστου. (Ησ.ιδ:12-14).

Σύμφωνα με τα λόγια αυτά του Ησαΐα, αιώνες πριν την εποχή του Χριστού, ο Σατανάς στην προσπάθειά του να οικειοποιηθεί τη λατρεία που οφείλεται μόνο στο Θεό, διοργάνωσε μια μεγάλη ειδωλολατρική γιορτή που γιορταζόταν ακριβώς εκείνη την εποχή του χρόνου στη Χαλδαϊκή πόλη της Βαβυλώνας. 

Αυτή η ειδωλολατρική γιορτή ήταν προς τιμή της γέννησης του Ταμμούζ ή Μπελ ή Βάκχος, που ήταν γιος της Σεμίραμις, ή Κυβέλη ή Ρέα, η Χαλδαία βασίλισσα του ουρανού.

Στη Βαβυλώνα λάτρευαν τον ήλιο, όχι απλά σαν θεότητα που δίνει φως, αλλά σαν τον ενσαρκωμένο Θεό. Κάτι βασικό σ’ αυτή τη Χαλδαϊκή λατρεία, ήταν ότι ο Βάαλ ήταν ο ίδιος θεός. Έτσι όταν ο Ταμμούζ λατρευόταν σαν ο ενσαρκωμένος θεός, η σημασία ήταν ότι ήταν η ενσάρκωση του ήλιου, ή του Βάαλ.

Όταν ο Βαλτάσαρ σκοτώθηκε (Δαν.ε:30) και οι Χαλδαίοι ηττήθηκαν από το Δαρείο το Μήδο.

Όσοι είχαν εξουσία και δύναμη να συνεχίσουν την ειδωλολατρική «μυστηριώδη λατρεία» της Βαβυλώνας, κατέφυγαν στην πόλη της Περγάμου, όπου αργότερα μια χριστιανική Εκκλησία ιδρύθηκε (Αποκ.β:13). 

Εκεί, για πολλούς αιώνες ο ίδιος ο σατανάς επέφερε τη λατρεία του Ασκληπιού, το παιδί του «ενσαρκωμένου ήλιου». Αυτή η λατρεία γιορταζόταν με ξέφρενες υπερβολές του κακού όπως οι Βαβυλωνιακές μυστικιστικές ειδωλολατρίες, διαιωνίζοντάς τις στην εξορία τους. 

Στη συνέχεια, στο πέρασμα του χρόνου, κατά το θάνατο του Αττάλου III, όταν η Φρυγία δόθηκε στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία το 133 π.Χ., η ειδωλολατρική λατρεία της Βαβυλώνας μετακινήθηκε από την Πέργαμο και η αμαρτωλή πορεία της ανανεώθηκε στη Ρώμη.

Τώρα, σχεδόν κάθε καταγεγραμμένη μορφή ειδωλολατρικής λατρείας που προέρχεται  από το Βαβυλωνιακά «μυστήρια», εστιάζει την προσοχή των εξαπατημένων πιστών της σε μια θεά μητέρα και τη γέννηση του παιδιού της. 

Στην Αίγυπτο, η μητέρα και το παιδί ήταν η Ίσις και ο Όσιρις. Στην Ινδία ήταν η Ίσι και ο Ισβάρα. Στην Ασία η μητέρα ήταν η Κυβέλη και γιος ο Δίας. Στην Ελλάδα βρίσκουμε τη Δήμητρα και το γιο της Πλούτωνα. Ακόμα και στο Θιβέτ και την Κίνα η μητέρα ήταν η Σινγκ Μο, και ο γιος της λατρευόταν ευλαβικά μαζί της. Τέλος, έχουμε πολλές αναφορές της μητέρας Φορτούνα και του γιου της Δία, στην ειδωλολατρική Ρώμη. 

Στη λατρεία όλων αυτών των ψεύτικων θεών υπήρξε περισσότερο ή λιγότερο απομάκρυνση από την αρχική Βαβυλωνιακή μορφή. Μόνο στην Ρωμαιοκαθολική και Ορθόδοξη Εκκλησία μπορούμε να βρούμε σήμερα την καθαρή ειδωλολατρία των αρχαίων Χαλδαϊκών «μυστηρίων». 

Από την εν λόγω πηγή έχει προέλθει το μεγαλύτερο ειδωλολατρικό «μυστήριο» όλων των εποχών. Η Ρώμη έδωσε στον κόσμο τη λατρεία της μητέρας με το παιδί, αυτή την ασέβεια της παλιάς Βαβυλώνας, κρύβοντάς την πίσω από τη σατανική μεταμφίεση του εορτασμού της γέννησης του Ιησού Χριστού.

Πως έγινε αυτό; Στον 3ο αιώνα, όταν η αποστολική Εκκλησία ήταν στο ξεκίνημά της, λύκοι βαρείς μπήκαν ανάμεσα στο ποίμνιο του Θεού μιλώντας διεστραμμένα, σπέρνοντας ψευδοδιδασκαλίες. 

Αργά και προσεκτικά αρχικά (Πράξ.κ:29), άρχισαν να φέρνουν την ειδωλολατρία της Ρώμης ανάμεσα στους πιστούς. Η δήθεν μεταστροφή του Κωνσταντίνου και το διάταγμα που κατέστησε το Χριστιανισμό επίσημη θρησκεία της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, συνέβαλαν ώστε να αναπτυχθεί ραγδαία ο εισαγόμενος παγανισμός στη λατρεία της ταχέως καταρέουσας Εκκλησίας της Ρώμης.

Τώρα, ο τρόπος της Ρώμης να κερδίσει τους ειδωλολάτρες στον δικό της τρόπο λατρείας ήταν να μην τους πιέζει, αλλά να τους απορροφήσει σταδιακά, μαζί με τις ειδωλολατρικές συνήθειες τους. 

Έτσι, τον 4ο αιώνα, η Ρωμαϊκή Εκκλησία φέρνει τη λατρεία της Σεμίραμις, της Βαβυλώνιας βασίλισσας των ουρανών και του γιου της Ταμούζ στο τελετουργικό της, μεταμφιεσμένη σαν λατρεία της Παναγίας και του γιου της Ιησού. Στη συνέχεια ακολούθησε η 25η Δεκεμβρίου σαν επέτειος της γέννησης του Χριστού, και έτσι ξεκίνησε η ανομία των Χριστουγέννων! 

Οι ειδωλολάτρες, στην αποστατημένη πλέον Εκκλησία, μπορούσαν να λατρεύσουν τη βασίλισσα των ουρανών και να γιορτάσουν τη γέννηση του γιου της Ταμούζ, ενώ οι αδίδακτοι ανυποψίαστοι πιστοί νόμιζαν ότι ήταν προς τιμήν του Χριστού με το ίδιο τελετουργικό. Αυτή είναι η διαδρομή της σατανικής γιορτής των Χριστουγέννων! 

Απ’ τη Βαβυλώνα στον Ευφράτη, μετά στην Πέργαμο, την κάποτε πρωτεύουσα της Ασίας και τέλος στη Ρώμη στον Τίβερη, από εκεί στην αποστατημένη εκεί Εκκλησία και τέλος, μέσω της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, πλημμύρισε όλη τη γη με τα ψεύτικα παγανιστικά έθιμα!

Πιστοί άντρες του Θεού που γνώριζαν και αγαπούσαν την αλήθεια της Αγίας Γραφής, πολέμησαν την ανάμειξη του παγανισμού με το όνομα του Χριστού. Διαφώνησαν με γενναιότητα με την είσοδο των Χριστουγεννιάτικων γιορτασμών ανάμεσα στους πιστούς. 

Αλλά παρά τις προσπάθειές τους, η χλιαρή και γρήγορα σαπιζόμενη εκκλησία, με εξαίρεση μερικούς πιστούς χριστιανούς, υπερίσχυσε και τελικά επέβαλε τη λατρεία της Βαβυλώνιας μητέρας με το παιδί.

Θλιβερά και σοβαρότατα ήταν τα πνευματικά και ηθικά συντρίμμια που προκάλεσε αυτή η Ρωμαϊκή ανάμειξη σε όλη την ανθρωπότητα.

Παρά τις απλές αλήθειες του λόγου του Θεού, που αποκαλύπτουν το άγιο μίσος Του για την ειδωλολατρία, σχεδόν όλες οι Προτεσταντικές Εκκλησίες και οι συναθροίσεις των χριστιανών πιστών ακολούθησαν τη Ρώμη στη σατανική της τήρηση και ανίερους εορτασμούς των χριστουγένων.

Τώρα, δεδομένου ότι η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία είναι πραγματικά το «Μυστήριο, η Βαβυλώνα η Μεγάλη» (Αποκ.ιζ), και η παρθένος, κατά βάθος, είναι η σύγχρονη Χαλδαϊκή βασίλισσα του ουρανού. Η βλάσφημη αναπαράσταση της γέννησης του Χριστού, είναι στην πραγματικότητα, μια μορφή λατρείας του διαβόλου.

Πρέπει να αποφύγουμε να έχουμε οποιαδήποτε συμμετοχή στον παράδεισό της, αψηφώντας την κακία. Γιατί αν και μερικοί μπορεί να θεωρούν την αμαρτία της ειδωλολατρίας σαν κάτι όχι τόσο σοβαρό, ο Θεός μας δεν το κάνει, γιατί ο Παντοδύναμος έχει εξαγγείλει τη μεγαλύτερη απειλή στην εντολή που απαγορεύει την ειδωλολατρία.

Έξοδ.κ:4,5 Μη κάμης εις σεαυτόν είδωλον, μηδέ ομοίωμά τινός, όσα είναι εν τω ουρανώ άνω, ή όσα εν τη γη κάτω, όσα εν τοις ύδασιν υποκάτω της γής· μη προσκυνήσης αυτά μηδέ λατρεύσης αυτά· διότι εγώ Κύριος ο Θεός σου είμαι Θεός ζηλότυπος, ανταποδίδων τας αμαρτίας των πατέρων επί τα τέκνα, έως τρίτης και τετάρτης γενεάς των μισούντων με·

Και εμείς, που έχουμε σωθεί με τη μεγάλη χάρη του Θεού μέσω του εξιλεωτικού αίματος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, και που απολαμβάνουμε τις ελευθερίες ενός καθεστώτος που μας παραδόθηκε από τους αδελφούς μας, που διέφυγαν από τους ρωμαιοκαθολικούς διωγμούς, θα ενώσουμε τα χέρια με την ίδια ψεύτικη και αιμοσταγή Ρώμη που προσθέτει καθημερινά στον τρομακτικό κατάλογο των πάνω από 50 εκατομμύρια μαρτύρων του Ιησού;

Θα αγκαλιάσουμε, θα αγαπήσουμε και θα γιορτάσουμε με τη Βαβυλώνα τη Μεγάλη, τις γιορτές της ανομίας, και θα το κάνουμε πια με τα μάτια μας ορθάνοιχτα, γνωρίζοντας ότι τα Χριστούγεννα είναι, τελικά, απλά η ειδωλολατρική κοροϊδία του Σατανά για τη γέννηση του μοναδικού Σωτήρα και Κυρίου μας Ιησού Χριστού;

Και αν δυστυχώς πολύ αργά, ξυπνήσουμε ξαφνικά και δούμε τις αδυσώπητες κρίσεις του Θεού να πέφτουν πάνω στο λαό μας, δεν μπορούμε παρά να αναγνωρίσουμε το χέρι Του στην εκπλήρωση του λόγου Του για την αμαρτία μας να ακολουθήσουμε τη Ρώμη στο λαμπρό αλλά ειδωλολατρικό εορτασμό των Χριστουγέννων και του Πάσχα;

 

Μια τελευταία σκέψη

Είναι τα Χριστούγεννα χριστιανικά; Η απλή απάντηση είναι ένα δυνατό «όχι»! Τα Χριστούγεννα δεν είναι χριστιανικά, στη βάση τους είναι ειδωλολατρικά. Οι εικόνες και τα σύμβολα προέρχονται από ειδωλολατρικές πρακτικές και πρέπει να εγκαταλειφθούν από όλους τους αληθινούς πιστούς. Μιλώντας στους Ισραηλίτες, ο Θεός έδωσε μια δυνατή νουθεσία σχετικά με την αφομοίωση ψεύτικων θρησκειών στην λατρεία Του.

Δευτ.ιβ:30-32 πρόσεχε εις σεαυτόν, μήποτε παγιδευθής και ακολουθήσης αυτούς, αφού εξολοθρευθώσιν απ' έμπροσθέν σου· και μήποτε εξετάσης περί των θεών αυτών, λέγων, Πως ελάτρευον τα έθνη ταύτα τους θεούς αυτών; ούτω θέλω κάμει και εγώ. Δεν θέλεις κάμει ούτως εις Κύριον τον Θεόν σου· διότι παν βδέλυγμα, το οποίον ο Κύριος μισεί, έκαμον εις τους θεούς αυτών· επειδή και τους υιούς αυτών και τας θυγατέρας αυτών καίουσιν εν πυρί προς τους θεούς αυτών. Παν ό,τι προστάζω εγώ εις εσάς, τούτο προσέχετε να κάμνητε· δεν θέλεις προσθέσει εις αυτό ουδέ θέλεις αφαιρέσει απ' αυτού.   

Η Αγία Γραφή αποκαλύπτει ότι ο Ιησούς Χριστός θα επιστρέψει για να πάρει την εκκλησία Του. Όταν έρθει, θα βρει τα παιδιά Του να έχουν επιστρέψει στην Αίγυπτο;

Τι γίνεται με σένα; Θα δεχτείς τις διδασκαλίες ενός κόσμου που αγκαλιάζει τις ειδωλολατρικές πρακτικές και τις ντύνει σαν χριστιανικές, ή θα Τον λατρέψεις εν πνεύματι και αληθεία;