Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Κεφάλαιο ιγ (2)

 

Αποκ.ιγ:2 Και το θηρίον, το οποίον, ήτο όμοιον με πάρδαλιν, και οι πόδες αυτού ως άρκτου και το στόμα αυτού ως στόμα λέοντος και έδωκεν εις αυτό ο δράκων την δύναμιν αυτού, τον θρόνον αυτού και εξουσίαν μεγάλην

Εδώ αναφέρει τρία θηρία, την πάρδαλη την άρκτο και τον λέοντα. Είδαμε στον Δαν.ζ:2-8 τα ίδια θηρία, αλλά αναφέρονται με την αντίθετη σειρά.

Θα δούμε ότι υπάρχουν πολλές ομοιότητες του συστήματος του Αντίχριστου με τις προηγούμενες παγκόσμιες αυτοκρατορίες.

Δαν.ζ:6 Εδώ η Ελλάδα παρομοιάζεται με λεοπάρδαλη. Και είχε 4 πτέρυγες και 4 κεφαλές, οι οποίες αναφέρονται στους διαδόχους του Μ. Αλέξανδρου, στους 4 στρατηγούς του, που μοίρασαν την αυτοκρατορία του σε 4 μερίδια.

Δαν.η:5 Αυτό το εδάφιο είναι παράλληλο με το προηγούμενο, κεφ.ζ:6. Εδώ η Ελλάδα παρομοιάζεται με τράγο που έρχεται από την Δύση. Το γεγονός ότι δεν άγγιζε το έδαφος, δείχνει την μεγάλη ταχύτητα με την οποία πήγαινε.

Το περίβλεπτο κέρας μεταξύ των οφθαλμών του είναι ο Αλέξανδρος.

Η λεοπάρδαλη λοιπόν συμβολίζει την Ελλάδα. Και ο τράγος που ερχόταν από την Δύση και δεν άγγιζε το έδαφος δείχνει την καταπληκτική ταχύτητα με την οποία ο Μ. Αλέξανδρος κατέκτησε τον κόσμο. Μέσα σε 11 μόνο χρόνια κατέκτησε όλο τον τότε γνωστό κόσμο, από την Ελλάδα μέχρι τα σύνορα της  Ινδίας.

Αυτό επίσης δείχνει ότι το σύστημα του Αντίχριστου στις τελευταίες μέρες θα κινηθεί  με μεγάλη ταχύτητα.

Το θηρίο αυτό στην Αποκάλυψη λέει ότι είχε πόδια ως άρκτου. Το σώμα του ήταν όμοιο με λεοπάρδαλη και οι πόδες του ως άρκτου.

Δαν.ζ:5 Η άρκτος συμβολίζει τη Μηδοπερσική αυτοκρατορία.

Δαν.η:6 Εδώ η Μηδοπερσική αυτοκρατορία παρομοιάζεται με κριό ο οποίος είχε δύο κέρατα και στεκόταν μπροστά στον ποταμό. Τα δύο κέρατα αναφέρονται στη Μηδία και την Περσία αντίστοιχα. Όπως η Μηδοπερσία υπέταξε με ορμή τον τότε γνωστό κόσμο, κατά τον ίδιο τρόπο και το σύστημα του Αντίχριστου πρόκειται να κινηθεί με μεγάλη ορμή και θα καταφάει σάρκες πολλές. Όχι μόνο την ζωή των ανθρώπων πάνω στη γη, αλλά και τις ψυχές τους.

Ακόμα, το θηρίο της Αποκάλυψης είχε στόμα ως στόμα λέοντος.

Δαν.ζ:4 Ο λέων συμβολίζει την Βαβυλώνα.

Στην Αποκάλυψη το θηρίο είχε στόμα λέοντος. Αυτό αναφέρεται στην εξουσία του που θα είναι κατά κάποιο τρόπο όμοια με της Βαβυλώνας.

Και τα δύο λατρεύουν τον άνθρωπο σαν θεό. Ο Α/Χ θα αξιώσει προσκύνηση σαν θεός. Ακριβώς όπως ο Ναβουχοδονόσορ διέταξε να προσκυνήσουν την εικόνα του και ανάγκα­σε όλους τους υπηκόους του να το κάνουν.

Λέει επίσης στο εδ.2 ότι ο δράκων έδωσε στο θηρίο την δύναμη του, τον θρόνο του, και εξουσία μεγάλη. Το θηρίο παραδίδει εντελώς τον εαυτό του στον δράκοντα, και ο δράκων το χρησιμοποιεί για να πετύχει τον σκοπό του.

 

Αποκ.ιγ:3 Και είδον μίαν των κεφαλών αυτού ως πεπληγωμένην θανατηφόρως και η θανατηφόρος πληγή αυτού εθεραπεύθει και εθαύμασεν όλη η γη οπίσω του θηρίου.

Ο Ιωάννης είδε όλα αυτά τα γεγονότα ταυτόχρονα. Στάθηκε πάνω στην άμμο της θαλάσ­σης και είδε ένα θηρίο, το οποίο είχε 7 κεφάλια και 10 κέρατα. Πάνω στα 10 κέρατα είχε 10 διαδήματα. Και πάνω στα κεφάλια του ήσαν ονόματα βλασφημίας. Το θηρίο αυτό ήταν όμοιο με πάρδαλη, άρκτο και λέοντα. Και μια από τις κεφαλές του ήταν πεπληγωμένη θανατηφόρα.

Δεν είδε ο Ιωάννης κάποιον να έρχεται και να καταφέρει θανατηφόρο πλήγμα στο θηρίο. Είδε μόνο ότι αυτό το γεγονός έλαβε χώρα. Το βλέπει μετά που έγινε. Παρατήρησε ότι ένα από τα κεφάλια του ήταν πληγωμένο θανατηφόρα.

Η πληγή του θηρίου ήταν θανάσιμη. Αυτό σημαίνει ότι το κτύπημα ήταν τόσο ισχυ­ρό, που το πλήγμα μπορούσε να επιφέρει τον θάνατο. Αυτό συμβαίνει στο 7ο κεφά­λι του θηρίου, στην 7η αυτοκρατορία του Α/Χ γιατί στο κεφ. ιβ:3 ο Ιωάννης είδε και τα 7 κεφάλια και κανένα δεν είχε θανατηφόρο πλήγμα.

Γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται για την Βαβυλώνα, την Ασσυρία, την Ρώμη, ή την Ελλάδα. Αυτές ήδη είχαν παρέλθει. Όλες όμως μαζί ενσαρκώνουν τις ιδέες τους, τις αντιλήψεις τους, το πνεύμα τους, τη φιλοσοφία τους, στο παγκόσμιο σύσ­τημα του Α/Χ στις έσχατες ημέρες.

Δεν πληγώνονται θανάσιμα, αλλά έχουν ήδη πέσει προ πολλού και έχουν περάσει στην ιστορία. Πρόκειται για την 7η κεφαλή, το σύστημα του Α/Χ, και αυτή λαμβάνει το θανατηφόρο πλήγμα.

Και όταν η θανατηφόρος πληγή θεραπεύτηκε, όλη η γη θαύμασε για το θηρίο.

Θαυμάζουν για πράγματα που συμβαίνουν μπροστά στα μάτια τους. Πρόκειται για το παγκόσμιο σύστημα των εσχάτων ημερών, που αναβιώνει.

Όταν ο Ιωάννης βλέπει αυτό το θηρίο να παίρνει την εξουσία, ήδη το ένα από τα κεφάλια του είναι πληγωμένο θανάσιμα.

Αυτό το θανατηφόρο πλήγμα λοιπόν συνέβη πριν αποκαλυφθεί ο Α/Χ στον ορισμένο καιρό του σαν παγκόσμιος ηγέτης.

Πρέπει να συνέβη κάπου μεταξύ της όρασης που είδε ο Ιωάννης στο κεφ.ιβ:3 πριν την γέννηση του Υιού του άρσενος και της Αρπαγής, γιατί τότε ο Σατανάς ρίπτε­ται κάτω στη γη και ο Α/Χ γίνεται η ενσάρκωση του Σατανά, και κάνει αυτή την παγκόσμια κυβέρνηση να αναβιώσει.

Όμως ο Ιωάννης δεν είδε μόνο ότι το θηρίο πληγώθηκε θανατηφόρα, αλλά και ότι αυτή η θανατηφόρος πληγή θεραπεύθηκε.

Η θεραπεία αυτή έγινε όταν το θηρίο αναβιώνει, όταν η παγκόσμια κυβέρνηση του Α/Χ αναλαμβάνει την εξουσία στην αρχή της περιόδου της Θλίψης. Και όλη η γη θαύμασε οπίσω του θηρίου.

Αυτή η θανατηφόρος πληγή αναφέρεται στην πνευματική επίδραση πάνω στο σύστημα του θηρίου από την διακονία του Υιού του άρσενος.

Το θανατηφόρο αυτό πλήγμα συμβαίνει τον καιρό μεταξύ της γέννησης του Υιού του άρσενος και της Αρπαγής των αγίων. Και είναι ο Υιός ο άρσεν που καταφέρει το πλήγμα ενάντια στο θηρίο με την διακονία του.

Ένα παράδειγμα, η Αγγλία το 1700 μ.Χ. επαναστάτησε ενάντια στο καθεστώς ακριβώς όπως έγινε και στη Γαλλία με τη γαλλική επανάσταση. Αυτό το κίνημα φούντωσε και απλώθηκε σε ολόκληρη την Αγγλία, με αποτέλεσμα να επέλθει μεγάλη τρομοκρα­τία και να βρεθεί σε μεγάλο κίνδυνο. Όμως ακριβώς τότε, ο Τζών Γουέσλεϋ φάνηκε στο προσκήνιο, και ιππεύοντας το άλογό του πήγαινε από πόλη σε πόλη, και κήρυτ­τε σε χιλιάδες άτομα. Το αποτέλεσμα ήταν ότι υπήρξε μεγάλη αναζωπύρωση παντού όπου πήγε. Και εντελώς ξαφνικά η κατάσταση άλλαξε και σταμάτησε αυτή η επανάσ­ταση. Αυτό συνέβη γιατί με την διακονία του Γουέσλεϋ, χιλιάδες άνθρωποι πήραν την απόφαση να ακολουθήσουν τον Θεό. Όλη η επαναστατική κίνηση σταμάτησε εξ αι­τίας αυτής της μεγάλης αναζωπύρωσης στην Αγγλία, και της τεράστιας πνευματικής επίδρασης που είχε πάνω στους ανθρώπους.

Β' Θεσ.β:6-7 Το μυστήριο της ανομίας ήδη ενεργείται μόνον έως να εκβληθή εκ μέσου ο κωλύων τώρα

Γνωρίζουμε ότι ο Υιός ο άρσεν, η εκκλησία της Αρπαγής, είναι εκείνος που εμποδίζει να φανεί στο πλήρες το μυστήριο της ανομίας και να αποκαλυφθεί ο Α/Χ. Αυτό δείχνει την τεράστια επίδραση του Υιού του άρσενος πάνω στο σύστημα του Α/Χ μετά την γέννηση του.

Μετά το τέλος της διακονίας του Υιού του άρσενος και την Αρπαγή, θα αναβιώσει και πάλι η παγκόσμια κυβέρνηση του Α/Χ, που τώρα κωλύεται να αποκαλυφθεί.

Το θανατηφόρο πλήγμα προκλήθηκε από μάχαιρα, και γνωρίζουμε ότι η μάχαιρα συμβο­λίζει τον λόγο του Θεού. Πάλι βλέπουμε ότι πρόκειται για τον Υιό άρσεν, ο οποίος με την διακονία του προξενεί αυτή την πληγή στο θηρίο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι όλοι οι χριστιανοί θα ενωθούν μαζί και θα επαναστατήσουν εναντίον του συστήματος του Α/Χ. Αναφέρεται στην τεράστια πνευματική επίδραση που θα ασ­κήσει ο Υιός άρσεν με την διακονία του.

Αμέσως μετά την Αρπαγή του Υιού του άρσενος, ο Α/Χ αναλαμβάνει πλέον πλήρη εξουσία και έλεγχο πάνω στην παγκόσμια κυβέρνηση. Τώρα πλέον αυτός κρατά τα ηνία και γι' αυτό το θηρίο αναφέρεται και στο σύστημα και σ' αυτόν. Αποκαλείται ο όγδοος. Υπάρχουν 7 κεφάλια, και όταν ο Α/Χ, που είναι το 7ο κεφάλι, λαμβάνει πλήρη εξουσία στον ορισμένο καιρό του, αποκαλείται ο όγδοος. Αυτό διαβάζουμε στο κεφ.ιζ:11. Το θηρίο που ήταν και δεν είναι, αναφέρεται σε όλο το σύστημα του Α/Χ που κτυπήθηκε θανατηφόρα από τον Υιό άρσεν. Αποκαλείται ο όγδοος, γιατί το σύστημα αυτό αναβιώνει και πάλι με τον Α/Χ σαν ηγέτη. Είναι ο όγδοος και είναι εκ των επτά, και υπάγει στην απώλεια. Μόλις λοιπόν αναβιώνει το σύστημα αυτό, ονομάζεται ο όγδοος, και ιδιαίτερα ο άνθρωπος που έχει πλήρη εξουσία, ο ίδιος ο Α/Χ.

Όταν θεραπεύτηκε η θανατηφόρος πληγή, όλη η γη θαύμασε πίσω του θηρίου. Και θαύμασαν εξ αιτίας της ξαφνικής του αναβίωσης και απόκτησης τεράστιας δύναμης και εξουσίας, ενώ φαινόταν ότι είχε θανατωθεί.

Πρόκειται για κάτι το καταπληκτικό, γιατί ενώ ήταν πληγωμένο θανατηφόρα, ξαφνικά αποκτά περισσότερη δύναμη και ισχύ από πριν, και ασκεί πλέον πλήρη έλεγχο και εξουσία. Γι' αυτό όλος ο κόσμος θαύμασε για το θηρίο.

Συνεχίζεται