Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Πιστοποιητικά απο(νηπιο)βαπτισμού

100000 Βρετανοί έχουν κατεβάσει από το διαδίκτυο «πιστοποιητικά απο-βάπτισης» Τα πιστοποιητικά έχει "εφεύρει" εταιρία που ειδικεύεται στο αθειστικό φολκλόρ .
«Πλέον διαθέτουμε πιστοποιητικό σε περγαμηνή και έχουμε πουλήσει περίπου 1.500 τέτοια για τρεις λίρες το καθένα», ανέφερε ο πρόεδρος της εταιρίας , Τέρι Σάντερσον. Ο Τζον Χαντ, 58 ετών σήμερα, είναι από τους πρώτους που αγόρασαν το πιστοποιητικό, θεωρώντας ότι ήταν πολύ μικρός όταν βαπτίστηκε για να γνωρίζει εάν το επιθυμούσε ο ίδιος. Κατόπιν δικής του έρευνας, έμαθε ότι έπρεπε να προχωρήσει σε ανακοίνωση της πρόθεσής του στην εφημερίδα London Gazette προκειμένου να απο-βαπτιστεί, όπως και έκανε. Πολλοί είναι εκείνοι που ακολούθησαν τον Χαντ, όπως ο Μάικλ Έβανς, που παρομοίασε τη βάπτισή του με «μορφή παιδικής κακοποίησης» ενώ ανέφερε ότι όταν έκανε παράπονα στην εκκλησία που βαπτίστηκε, τον παρέπεμψαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Κινήματα απο-βάπτισης ανθούν ήδη σε άλλες χώρες, όπως στην Ισπανία και την Ιταλία, όπου εκδικάστηκαν υποθέσεις τέτοιας φύσης και κατέληξαν στην κατοχύρωση της επιθυμίας όσων επιθυμούσαν να απο-βαπτιστούν».
 Η επίσημη θέση της Αγγλικανικής Εκκλησίας είναι ότι δεν έχει πρόθεση να τροποποιήσει τα αρχεία της. «Η αποκήρυξη της βάπτισης είναι ένα ζήτημα μεταξύ του κάθε ατόμου και του Θεού».
Πολύ σωστά . Γιατί όμως η τέλεση του βαπτίσματος για την ίδια εκκλησία , δεν είναι αποτέλεσμα της σχέσης και των αποφάσεων του κάθε ατόμου με τον Θεό ; Πως εκεί δηλώνει αρμόδια να αποφασίζει βαπτισμούς βρεφών ;