Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

..και σεις κρυφό καμάρι

"...Χτύπησες θέμα που πονάει..καλό θα ήταν να δούμε τις διασυνδέσεις της ΟΟΔΕ με τα γνωστά δίκτυα επαγγελματιών πατριωτών -πολλοί εκ των οποίων χρηματοδοτούμενοι από την ΕΥΠ-, που επικεντρώνονται γύρω από κάποια συγκεκριμένα έντυπα(Αντίβαρο,Νέμεcic κτλ).Μερικά από τα ονόματα του ΟΟΔΕ εμφανίζονται σε διαπρεπή θέση και σε αυτά τα έντυπαΦοβάμαι ότι έχουμε να κάνουμε με διαδικτυακό παρακράτος.Και δε μου φαίνεται περίεργο ότι blog με όμοια θεματολογία και copy paste άρχισαν να ξεφυτρώνουν απο τότε που η ΕΥΠ ανέλαβε ρόλο στο Διαδίκτυο..."
               
"...Ποιοί κατευθύνουν τους «απολογητές»;Στο μικρό διάστημα που ασχολούμαι με τα blogs έχω κάνει ορισμένες διαπιστώσεις. Πολλοί προσπαθούν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη στο διαδίκτυο, εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα, ενώ επιφανειακά παρουσιάζονται ως «ανεξάρτητοι» και «σκεπτόμενοι». Το λυπηρό αυτό φαινόμενο συναντάται σχεδόν σε όλους τους τύπους ιστολογίων, από δημοσιογραφικά (όπως τα «ανεξάρτητα» press-gr και τρωκτικό), ιδεολογικά..μέχρι φυσικά θρησκευτικά. Για την τελευταία κατηγορία θα σας μιλήσω εκτενώς σήμερα. Συχνά είχα διαβάσει κατηγορίες οτι πίσω από ιστολόγια και ιστοσελίδες τύπου ΟΟΔΕ, Ανώνυμου Απολογητή και Porta Aurea κρύβονται κύκλοι της αρχιεπισκοπής και προβεβλημένοι ιερείς, όπως ο πατήρ Μεταλληνός. Μου μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά, αλλά μη έχοντας απτές αποδείξεις, θεώρησα της κατηγορίες αυτές υπερβολικές.   Πρόσφατα όμως βρήκα αρκετά στοιχεία στο site των εθνικών, αλλά και του χριστιανού σπορέα. Θα σας παραθέσω μερικά μόνο ενδεικτικά μηνύματα από το παλιό, ανενεργό σήμερα forum των απολογητών (http://groups.yahoo.com/group/apologites/).
Η ανάγνωσή τους οδηγεί εύκολα στο συμπέρασμα οτι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο παραπληροφόρησης και διασποράς προπαγάνδας μέσω του διαδικτύου, ενώ το δίκτυο των πιθανότατα έμμισθων απολογητών οργανώνεται και κατευθύνεται από την επίσημη Εκκλησία... Ακολουθώντας πιστά τους καθολικούς συναδέλφους τους, τους Ιησουίτες, οι σύγχρονοι ορθόδοξοι απολογητές έχουν ως έργο ζωής την κατασυκοφάντηση των ιδεολογικών τους «αντιπάλων», πράξη που γίνεται μεθοδευμένα και με τη χρήση πολλαπλών δοκιμασμένων τεχνικών απάτης και προπαγάνδας..."

(αποσπάσματα από φόρουμ φιλικό με την ορθόδοξη θεολογία)