Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Ιερατείο με ειδικές ανάγκες

Μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, ο οργανισμός αξιοποίησης της ολυμπιακής περιουσίας παραχώρησε ένα mini bus στο ΚΕΠΕΠ Σιδηροκάστρου, ώστε να διαμορφωθεί κατάλληλα για τις ανάγκες των 60 παιδιών, που φιλοξενεί το ίδρυμα της ακριτικής πόλης.   Το mini bus έφτασε στο Σιδηρόκαστρο, αλλά όχι στο ΚΕΠΕΠ, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί.    Διαβάζουμε στη zougla.gr οτι το mini bus το οποίο το κράτος δώρησε στο Κέντρο Περίθαλψης Παίδων του Σιδηροκάστρου ανταλλάχθηκε από την μητρόπολη των ορθοδόξων της περιοχής , προκειμένου να αποκτηθεί η προσωπική  λιμουζίνα του μητροπολίτη.    Το 2005, ο οργανισμός ενημέρωσε με έγγραφό του το ΚΕΠΕΠ Σιδηροκάστρου για τις διαδικασίες που θα έπρεπε να ακολουθηθούν, ώστε να παραληφθεί το όχημα. Πρόεδρος του ιδρύματος, εκείνη την εποχή, ήταν ο μητροπολίτης , που εντελώς αθόρυβα, το αντάλλαξε προκειμένου να αποκτήσει  ένα SKODA SUPERB, για τις προσωπικές του μετακινήσεις.
 Την ίδια ώρα  60 παιδιά του ΚΕΠΕΠ Σιδηροκάστρου, βαριάς μορφής ατομα με ειδικές ανάγκες , δεν μπορούν να κάνουν μια βόλτα εκτός ιδρύματος, αφού στερήθηκαν ένα ουσιαστικό μέσο για την μετακίνησή τους..!