Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Εμπόριο ελπίδας

Απάτη - μαμούθ με διαμερίσματα στο Βόλο από μάρτυρες του ιεχωβά
  Ολόκληρο κύκλωμα εξαπάτησης ανυποψίαστων Βολιωτών είχε στήσει τον τελευταίο χρόνο Αθηναίος κτηματομεσίτης, γιος παλιού ποδοσφαιριστή της Νίκης Βόλου, μαζί με δύο ακόμα Βολιώτες. Οι τρεις «συνεργάτες», εκμεταλλευόμενοι την οικονομική κρίση, φαίνεται ότι άνοιξαν..; εμπόριο ελπίδας για δεκάδες θύματά τους στο Βόλο, πείθοντάς τους ότι έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υψηλές αποταμιεύσεις τους. Με την υπόσχεση ότι θα εξασφάλιζαν φθηνά ακίνητα-φιλέτα, τα οποία είχαν περιέλθει στην κατοχή τραπεζών από πλειστηριασμούς, φέρεται ότι κατόρθωσαν να βάλουν στο χέρι σαράντα Βολιώτες και το ποσό των πέντε εκατομμυρίων ευρώ περίπου! Ο Αθηναίος κτηματομεσίτης -μάρτυρας του Ιεχωβά καθώς και ο συνεργάτης του στο Βόλο, όπως και γνωστός Βολιώτης τραπεζικός που εμφανίζεται να παίζει σημαντικό ρόλο, είχαν στήσει τη μηχανή με τρόπο απολύτως πειστικό..; Πιο συγκεκριμένα, υποσχόμενοι ακίνητα μεγάλης αξίας κυρίως στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, αποσπούσαν τεράστια ποσά από επιφανείς Βολιώτες, αλλά και από εύπορους μάρτυρες του Ιεχωβά, αφού τα δύο από τα τρία μέλη της ομάδας ανήκουν στο συγκεκριμένο θρήσκευμα, γεγονός που τους προσφέρει νομική θωράκιση σε σχέση με τους ομόθρησκούς τους.
   Το χαρακτηριστικό της απάτης είναι ότι για τα τεράστια ποσά που ενθυλάκωνε η ομάδα ως αντίκρισμα παρείχε συναλλαγματικές μεγαλύτερης αξίας από τα ποσά, ως περίσσια εξασφάλιση, με το επιχείρημα ότι τα προς αγορά ακίνητα αποτελούσαν μεγάλη επενδυτική ευκαιρία και άφηναν τεράστιο περιθώριο κέρδους και έτσι είτε τα αγόραζαν τελικά οι υποψήφιοι πελάτες είτε παρέμεναν στους «εγκεφάλους», κανείς δεν θα έχανε, αφού οι πελάτες αν δεν τους άρεσε το ακίνητο θα εξαργύρωναν τις κερδοφόρες συναλλαγματικές που είχαν στα χέρια τους. Τελικά ούτε τα ακίνητα αγοράστηκαν ούτε οι συναλλαγματικές πληρώθηκαν, παρά το γεγονός ότι έληξαν!
   Οι δύο πρώτες μηνύσεις έχουν κιόλας κατατεθεί και τι θα ακολουθήσουν και άλλες, αφού τα ποσά που χάθηκαν είναι τεράστια, με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση γνωστού Βολιώτη φυσιοθεραπευτή, που ακόμα περιμένει το ξενοδοχείο στην Αράχοβα, του οποίου υποτίθεται ότι θα γινόταν ιδιοκτήτης έναντι του ποσού των 700.000 ευρώ, τα οποία παρέδωσε στους..; χρυσοφόρους επενδυτές!
     Τεράστια ποσά έχουν «κάνει φτερά». Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι τουλάχιστον 17 μάρτυρες του Ιεχωβά έχουν πέσει θύματα της απάτης και έχουν εμπιστευτεί από 50.000 έως 100.000 ευρώ κατά περίπτωση.
    Υπάρχουν όμως και άλλες περιπτώσεις επαγγελματιών. Όπως γιατρός του Βόλου, που εμπιστεύτηκε 170.000 ευρώ, εμπόρος γυψοσανίδων, ο οποίος μετρά απώλεια 1.400.000 ευρώ, εμπόρος αξεσουάρ αυτοκινήτων που έδωσε 300.000 ευρώ, τραπεζικός που διέθεσε 1.300.000 ευρώ, μηχανικός της Νομαρχίας, η οποία έχασε 95.000 ευρώ, μηχανικός που διέθεσε ποσό 40.000 ευρώ.
    Γιατί προτίμησαν τους Μάρτυρες ; Δεν μοιάζει καθόλου τυχαίο ότι οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα αγοραπωλησίας ακινήτων επέλεξαν σε πολλές περιπτώσεις να προσεγγίσουν και να αποσπάσουν χρηματικά ποσά Μάρτυρες του Ιεχωβά. Εκ του θρησκεύματός τους οι Μάρτυρες δεν στρέφονται δικαστικά κατά «αδερφών» τους και φαίνεται ότι έλαβαν σοβαρά υπόψη τους αυτή την παράμετρο, σε μια προσπάθεια να κρατήσουν μακριά από τη Δικαιοσύνη ορισμένα από τα θύματά τους. (πηγη http://www.epikairo.gr )

   ΣΧΟΛΙΟ  Το ρεπορτάζ δεν ασχολείται καθόλου με τους εξαπατημένους "θεοσεβείς" που δεν είχαν κανένα πρόβλημα να αγοράσουν σε τιμή ευκαιρίας τις περιουσίες που είχαν χάσει συνάνθρωποί τους .Απληστία πάνω σε αγρό δυστυχίας συμφοράς και θλίψης ..