Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Εκκλησία στα μέτρα των ανθρώπων

Αν δεν ανέχεσαι τα μέτρα του Θεού , μπορείς να φτιάξεις μια εκκλησία στα μέτρα σου ..
 Την "δόξα" των Επισκοπικών φαίνεται οτι ζήλεψαν οι Λουθηρανοί εκλέγοντας ομοφιλόφιλη επίσκοπο στην Σουηδία.  
Οπως διαβάζουμε "...Η Εύα Μπρούνε, 55 χρόνων (φωτο), εξελέγη επίσκοπος της Λουθηρανικής Εκκλησίας της Στοκχόλμης.
Η Μπρούνε είναι λεσβία, συζεί με τη σύντροφό της, την Γκουνίλα Λίντεν, η οποία είναι επίσης ιερέας, νεώτερή της...
Αμέσως μετά την εκλογή της δέχθηκε να δώσει συνεντεύξεις στο μεγαλύτερο περιοδικό των γκέι της χώρας, το «QΧ», και στο γαλλικό αντίστοιχό του, το «Τetu». «Η Γκουνίλα είναι ιερέας όπως εγώ», είπε, «και αυτό, πιστεύω, διευκολύνει τη σχέση μας».
Οι δύο γυναίκες είναι καταγεγραμμένες ως ζευγάρι στην κοινότητα και έχουν ευλογηθεί από τη Λουθηρανική Εκκλησία, ανεπίσημα όμως, αφού η Λουθηρανική Σύνοδος θα αποφανθεί το φθινόπωρο σχετικά με τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων..." 
  Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε εκείνους που χρησιμοποιούν τον λόγο του Θεού για να ισχυριστούν οτι οι ομοφιλόφιλοι ή οποιαδήποτε κατηγορία ανθρώπων θα πρέπει να στερηθούν των δικαιωμάτων τους .
 Το πραγματικό πρόβλημα είναι τα "χριστιανό"μορφα σχήματα που μετατρέπονται σε χώρους εξαγνισμού και εξωραισμού κάθε ανταρσίας απέναντι στις εντολές Του  .
 Στο κοντινό μέλλον  κάθε αδικία εις βάρος Του δεν θα είναι κρυφή ή μυστική , αλλά ευλογημένη (και αργότερα και ενδεδειγμένη) επιλογή.
  Η αμαρτία που πρέπει να παλέψει μέσα του και να διορθώσει ο πιστός θα μετατραπεί σε λόγο να καμαρώνει κανείς και σε ευλογία που πρέπει να επιδεικνύεται !