Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Μουσουλμάνοι στην.. ορθόδοξη ελλάδα

Εντονος προβληματισμός των συνήθως ανησυχούντων για την τελευταία μέρα του ραμαζανιού και την ομαδική προσευχή των μουσουλμάνων στην πλατεία Κοτζιά τον Σεπτέμβρη που μας πέρασε.Διαμαρτύρονται σε κάθε ευκαιρία που κάποιοι άλλοι εκτός από τους ίδιους μπορούν να έχουν θρησκευτικές  ελευθερίες «Αυτή είναι η Ορθόδοξη Ελλάδα;» ρωτούν;Την απάντηση δίνει εξ ιδίων ο Παναγιώτης Μιχαλόπουλος :

Πού την είδες..αυτήν την λεγόμενη... «Ορθόδοξη Ελλάδα»; Την ζήτησες μήπως στα «ταρώ» στα χαρτιά, ή σε καφετζού, ή στα άστρα; Και αν ναι, τι σου είπαν; Πού υπάρχει να πάμε να την δούμε κι εμείς;
Όσο για την εκδήλωση στην οποίαν αναφέρεσαι, οι άνθρωποι αυτοί έχουν περισσή την συμπάθεια μας και την αγάπη μας διότι είναι άνθρωποι θρησκευόμενοι! Δεν κάνουν κανένα κακό, δεν προκαλούν, και είναι νόμιμοι!
Και... δεν δαιμονίζονται σαν τους χριστιανούς όταν πατάνε (με τις εικόνες αγκαλιά) στα αναμμένα κάρβουνα, ή όταν καίνε τον Ιούδα, ή όταν παίρνουν μεσημεριάτικα το... γνήσιο «άγιο φως» στα Ιεροσόλυμα, και όταν μετά, τα μεσάνυχτα του Πάσχα, «γιορτάζουν» σαν δαίμονες, σαν βαμπίρ την... Ανάσταση!