Αγωνίζησθε δια την πίστιν

Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010

Ο Μεγάλος Αδελφός του Ομπάμα

Να εγκαταστήσουν την απαραίτητη τεχνολογία, που θα επιτρέπει την άμεση ανταπόκριση σε αίτημα για παγίδευση των επικοινωνιών, θα απαιτεί από όλους τους παρόχους υπηρεσιών Ιντερνετ η κυβέρνηση Ομπάμα, με νόμο που θα προωθήσει στο Κογκρέσο τον επόμενο χρόνο.
 
Αντιμέτωποι με τη βεβαιότητα των υπέρμαχων της προστασίας του προσωπικού απορρήτου ότι δεν θα υπάρχει πια τίποτα που να μην ελέγχεται από τον «Μεγάλο Αδελφό», αξιωματούχοι του FBI σπεύδουν να...διευκρινίσουν ότι οφείλουν να διασφαλίσουν άμεση ενεργοποίηση συστήματος υποκλοπών στο όνομα της εθνικής ασφάλειας. 
Εμπειρογνώμονες έχουν προειδοποιήσει ότι η κίνηση αυτή αποτελεί προσπάθεια για την πλήρη υπαγωγή του διαδικτύου σε κυβερνητικό έλεγχο.
 
Ισχυριζόμενες ότι αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο υπονόμευσης της ικανότητάς τους να ερευνούν υποθέσεις, εξαιτίας του γεγονότος ότι οι κακοποιοί εγκαταλείπουν τα τηλέφωνα και καταφεύγουν στο δίκτυο για τις επικοινωνίες τους, οι αμερικανικές αρχές προωθούν ακόμη μία αμφιλεγόμενη νομοθεσία. Σύμφωνα με πληροφορίες των 'The New York Times', αυτή θα υποχρεώνει παρόχους κρυπτογραφημένων e-mails -όπως η καναδική εταιρεία Research in Motion, που φτιάχνει τα BlackBerry- ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, και λογισμικό που επιτρέπει απ'ευθείας επικοινωνία, όπως το Skype, να δημιουργήσουν υποδομή που θα επιτρέπει τις υποκλοπές.
 
Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει διάταξη και για τις εταιρείες που έχουν βάση στο εξωτερικό, αλλά παρέχουν υπηρεσίες στις ΗΠΑ. Αυτές θα πρέπει να διατηρούν παράρτημα στις ΗΠΑ, που θα μπορεί να παγιδεύει και να αποκρυπτογραφεί επικοινωνίες. Ακόμη ένα συντριπτικό πλήγμα στην ελευθερία των επικοινωνιών.
 
Απορρίπτει τέτοιες αιτιάσεις το FBI. Η νομική σύμβουλός του, Βάλερι Καπρόνι, λέει: «Δεν μιλάμε για παράνομες παγιδεύσεις. Ούτε για επέκταση των εξουσιών μας. Μιλάμε για προσπάθεια διασφάλισης της ικανότητάς μας να ασκούμε τις υφιστάμενες εξουσίες μας, προκειμένου να προστατεύσουμε τη δημόσια και εθνική ασφάλεια». 
«Παράδειγμα» η Ελλάδα .
Στο σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο Τζέιμς Μπέμπζι, αντιπρόεδρος του Κέντρου για τη Δημοκρατία και την Τεχνολογία (οργάνωση που ασχολείται με την πολιτική περί το Ιντερνετ), δήλωσε ότι μια τέτοια κίνηση «θα έχει τεράστιες συνέπειες», καθώς αμφισβητεί «θεμελιώδη στοιχεία της επανάστασης του Ιντερνετ» -ανάμεσά τους και αυτό της αποκέντρωσης. Ουσιαστικά, οι εταιρείες θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να εγκαθιστούν σύστημα υποκλοπής κεντρικά. Μια τέτοια αναδιάρθρωση θα σημάνει «καταστροφή», προβλέπει ο καθηγητής της Επιστήμης των Υπολογιστών στο Κολούμπια, Στίβεν Μπέλοβιν, ο οποίος θυμίζει την υπόθεση των υποκλοπών στην Ελλάδα το 2005, όταν οι χάκερ επωφελήθηκαν από το σύστημα των κοριών και παγίδευσαν τηλέφωνα αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργός.
 
Το 2006 η κυβέρνηση Μπους εισήγαγε νέους κανόνες καθιστώντας ευκολότερο για τις αστυνομικές αρχές και τις υπηρεσίες πληροφοριών την υποκλοπή τηλεφωνικών κλήσεων στο Internet. Μετά από αυτό ακολούθησαν οι αποκαλύψεις για το παράνομο κατασκοπευτικό πρόγραμμα επικοινωνιών της NSA.
 
Τον Απρίλιο του 2009, το Υπουργείο Δικαιοσύνης του Ομπάμα κατέθεσε μια πρόταση για να απορρίψει μία από τις αγωγές ορόσημο της Electronic Frontier Foundation κατά της NSA, δείχνοντας έτσι ότι θα συνεχίσει στον ίδιο ακριβώς δρόμο. 
(πηγή ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ)