Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Σημεία των καιρών

Τα βιβλία, που κάποτε φρόντιζαν να εξάπτουν τη φαντασία των παιδιών, τώρα τα προετοιμάζουν να αποδεχτούν τις χειρουργικές αισθητικές επεμβάσεις των γονιών τους.
Κάποτε την ευθύνη των μεταμορφώσεων στα παιδικά παραμύθια την είχαν οι νεράιδες. Τώρα που το ασχημόπαπο γίνεται κύκνος με λίγη βοήθεια από το χειρουργικό νυστέρι, κάπως πρέπει να ενημερωθούν για τις εξελίξεις οι λιλιπούτειοι αναγνώστες.


To «My Beauti­ful Mommy» («Η όμορφη μαμά μου») είναι ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε πολύ πρόσφατα στην Αμερική και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από τεσσάρων ως επτά ετών.
Έχει σκοπό να τα εξοικειώσει με την ιδέα των αισθητικών επεμβάσεων και να βοηθήσει τους γονείς να εξηγήσουν τις αλλαγές που μπορεί να υποστεί το σώμα τους, σε περίπτωση που αποφασίσουν να ανανεώσουν δραστικά την εμφάνιση τους. Συγγραφέας είναι ο Μάικλ Σαλτσχάουερ, διάσημος πλαστικός χειρουργός με έδρα τη Φλόριδα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Βασικοί ήρωες της ιστορίας είναι ένας γιατρός, ο οποίος εντελώς τυχαία ονομάζεται Μάικλ και έχει σωματότυπο υπερήρωα, ένα κοριτσάκι και η μητέρα του, η οποία ετοιμάζεται να κάνει λιποαναρρόφηση στην κοιλιά, πλαστική στη μύτη και να μεγεθύνει και να ανορθώσει το στήθος της. Πριν από τις εγχειρήσεις η μητέρα εξηγεί στην κόρη της ότι «μεγάλωσα και μαζί μου και η κοιλιά μου, με αποτέλεσμα να μην χωράω στα ρούχα μου. Ο δόκτωρ Μάικλ με βοήθησε να διορθώσω το πρόβλημα και να νιώσω καλύτερα με τον εαυτό μου».
Η μαμά λοιπόν γυρίζει μια ημέρα στο σπίτι ως ελαφρώς μπανταρισμένη Μπάρμπι και η κόρη της ανησυχεί. Τα παραμύθια όμως πρέπει να έχουν ευτυχισμένο τέλος: Όταν οι επίδεσμοι αφαιρούνται, η μανούλα είναι πιο όμορφη από ποτέ και το βλαστάρι της ευτυχισμένο. Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα-αν και αυτούς τους αναγνωρίζεις τώρα πια κάπως δυσκολότερα.