Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

..Θαύμα και εποπτικά μέσα

"ΑΙΤΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟ ΕΞΗΣ:

Διαβάζουμε αίτημα του "Σπορέα" προς το πατριαρχείο Ιεροσολύμων:
Να μου επιτρέψετε αξιαγάπητε και Σεβαστέ Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλε Γ', κατά την ημέρα του Μεγάλου Σαββάτου του ερχομένου έτους 2009, να εγκαταστήσω τηλεοπτικό δέκτη (Βιντεοκάμερα) μέσα στον Πανάγιο Τάφο, και να κάνω ζωντανή λήψη της αφής του «Αγίου Φωτός» -όπου ταυτόχρονα θα μεταδίδεται στα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας μας- για να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι κατά πόσον ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός δίδει μόνον στους Ορθοδόξους αυτό το «φως» Του, που αρκετοί το ταυτίζουν με την ειδωλολατρική αφή της Ολυμπιακής φλόγας, βλάπτοντας (βλασφημώντας) με αυτόν τον τρόπο την φήμη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
Σας υπενθυμίζω δε, ότι, υπάρχει τρόπος για τοποθέτηση «κρυφής κάμερας» όμως δεν επιθυμώ πλέον αυτή την τακτική. Λέγω πλέον, διότι επρότεινα την χρήση «κρυφής κάμερας» σε πασίγνωστο δημοσιογράφο της χώρας μας. Βλέπετε, είμαι ειλικρινής.
Τα έξοδα για την αποστολή ειδικών ανδρών στον Πανάγιο Τάφο (συμπεριλαμβανομένου και εμού, ως επαγγελματίας εικονολήπτης) και η τεχνική πλευρά της ζωντανής λήψεως και μετάδοσης δεν θα επιβαρύνουν το Πατριαρχείο σας, αλλά θα επιβαρύνουν εξ' ολοκλήρου τον «sporeas.gr».
Αναμένω αξιοσέβαστε Γέροντα την έγκριση σας -δι' όποιας οδού επιθυμείτε- στο αίτημα μου αυτό (που είναι και αίτημα -αν όχι απαίτηση- εκατομμυρίων Χριστιανών), διότι έτσι θα συμβάλετε στην επικράτηση της αλήθειας και θα διαλύσετε τα όποια μαύρα σύννεφα υπάρχουν στην εν λόγω τελετή.."
Είμαστε υποχρεωμένοι να παρατηρήσουμε  οτι  :
1) Η ανωτέρω "πρόκληση" παρόλο που έχει καλές προθέσεις συμβάλλει ακόμα περισσότερο στην δημιουργία εντυπώσεων γύρω από το συγκεκριμένο "υπερ"θέαμα.
2) Η αρνητική απάντηση εκ μέρους του πατριάρχη , θα δικαιολογηθεί σαν σεβασμός στον υποτιθέμενο "άγιο" τάφο , και επομένως δεν θα βοηθήσει στο ξεσκέπασμα της απάτης .
3) Η θετική απάντηση από την άλλη δεν εξασφαλίζει την "καθαρότητα" του εγχειρήματος εφόσον τα σύγχρονα τεχνικά μέσα εξαπάτησης είναι πολλά και ποικίλα .
4) Ακόμα και να μην υπήρχαν τα ανωτέρω , τι αποδεικνύει το συγκεκριμένο πείραμα ;  Yπάρχει Γραφική υποστήριξη σε τέτοιου είδους χάπενινγκ ;  Δηλαδή άν η λαμπάδα δεν ανάβει με τεχνικά μέσα , αυτό θα σημαίνει οτι το φως είναι εκ Θεού;  Ξεχνάμε ότι ο Λόγος λέει για τον υιό της απωλείας οτι θα κατεβάζει φωτιά από τον ουρανό για να πείσει για τις "θείες" δυνάμεις του ;