Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

Απαγορεύονται ..τα εξωτικά ονόματα

Δικαστήριο της Ρώμης απαγόρευσε σε ένα ζευγάρι από τη Γένοβα να βαφτίσει το γιο του "Παρασκευά", μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΝSA.
     Σύμφωνα με τους δικαστές το όνομα παραπέμπει στον ιθαγενή υπηρέτη του Ροβινσώνα Κρούσο, στο βιβλίο του Ντάνιελ Νταφόου, μία μορφή που όπως έκριναν "χαρακτηρίζεται από υποταγή και κατωτερότητα" .
    Τέτοιου είδους "γελοία" ονόματα βλάπτουν τους κατόχους τους, οι οποίοι γίνονται "αντικείμενο ειρωνείας και χλεύης", αποφάνθηκαν οι δικαστές και αποφάσισαν το αγόρι να ονομαστεί Γκρεγκόριο, από το όνομα του αγίου που γιόρταζε την ημέρα της γέννησής του.
 Με πρόσχημα δηλαδή την υποτιθέμενη "κατωτερότητα" που θα ένοιωθε το παιδί , περάσαμε στον ρατσισμό των ονομάτων και μάλιστα με δικαστική απόφαση , ώστε τελικά οι γονείς να εξαναγκαστούν σε ονοματοδοσία του καθολικού "εορτολογίου" . (..Μια κωμική εκδοχή θρησκευτικής υπηκοότητας..)