Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Η Μεγάλη Επαναφορά


Αποκ.ιζ:12
Και τα δέκα κέρατα, τα οποία είδες, είναι δέκα βασιλείς, οίτινες βασιλείαν δεν έλαβον έτι, αλλά μίαν ώραν λαμβάνουσιν εξουσίαν ως βασιλείς μετά του θηρίου.

Αποκ.ιζ:13 Ούτοι έχουσι μίαν γνώμην και θέλουσι παραδώσει εις το θηρίον την δύναμιν και την εξουσίαν εαυτών.

Αυτά τα δέκα κέρατα δεν υπάρχουν τον καιρό του Ιωάννη. Βρίσκονται όλα πάνω στο έβδομο κεφάλι. Δεν έχουν λάβει ακόμη βασιλεία, αλλά μια ώρα λαμβάνουν εξουσία ως βασιλείς μετά του θηρίου. Αυτό σημαίνει ότι λαμβάνουν εξουσία όταν το έβδομο κεφάλι, το σύστημα του Α/Χ κυριαρχεί πάνω στην Γη.

Αυτοί οι 10 βασιλείς είναι 10 οικονομικά πανίσχυροι άνδρες.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πάντοτε, αλλά ιδιαίτερα στις τελευταίες ημέρες η πραγματική πηγή δύναμης και ισχύος είναι το χρήμα, το οικονομικό σύστημα. 

Όπως είπε ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ: «Δώσε μου την οικονομία ενός έθνους, και δεν με ενδιαφέρει ποιος κάθεται στον θρόνο». Το είπε γιατί γνώριζε ποια είναι η πραγματική εξουσία. Ήξερε ότι στην πραγματικότητα κυβερνά το χρήμα και όχι αυτός που βρίσκεται στην εξουσία. 

Η εξουσία δεν βρίσκεται στα χέρια των ηγετών του κόσμου, αλλά στα χέρια των ανθρώπων που δρουν στα παρασκήνια. Γι’ αυτό και ονομάζεται μυστήριο της ανομίας. Όλα γίνονται πίσω, στα παρασκήνια. Οι άνθρωποι δεν ξέρουν τί ακριβώς συμβαίνει και είναι πράγματι μυστήριο γι’ αυτούς. Έχει γίνει πραγματική πλύση εγκεφάλου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι ειδήσεις είναι πάντα κατευθυνόμενες.

Πρόκειται λοιπόν για 10 οικονομικά πανίσχυρους άνδρες που κρατούν την οικονομία του κόσμου στα χέρια τους. Αυτοί είναι που πράγματι εξουσιάζουν και ασκούν έλεγχο πάνω στα έθνη.

Αυτοί οι 10 άνδρες θα βασιλεύσουν ως Βασιλείς μαζί με το θηρίο στην ορισμένη ώρα. Στην Β’ Θεσ,β:6 λέει ότι ο Α/Χ κωλύεται ώστε να αποκαλυφθεί στον καιρό του. Υπάρχει λοιπόν κάποιος ορισμένος καιρός, κατά τον οποίο ο Α/Χ θα βασιλεύσει και θα ασκήσει πλήρη έλεγχο, και αυτός είναι η 7ετής Θλίψη.

Είναι εντελώς ενωμένοι, έχουν μια γνώμη, κοινό σκοπό, κοινούς τρόπους ενέργειας, γιατί σκοπός τους είναι να ασκούν έλεγχο πάνω στην οικονομία του κόσμου, πάνω στους ανθρώπους και πάνω στα έθνη. Είναι πρόθυμοι να συνενώσουν τα κεφάλαιά τους για να επιτύχουν τον στόχο τους. 

Αν ένας από αυτούς τους βασιλείς του πλούτου κατάφερνε να επιτύχει μόνος του τον σκοπό αυτό, δεν θα ήταν ανάγκη να ενωθεί με κανένα άλλο, και θα ασκούσε μόνος του την κυριαρχία πάνω σ’ όλο τον κόσμο.

Επειδή όμως δεν μπορεί κανείς μόνος του, βλέπουν ότι ο μόνος τρόπος για να επιτύχουν τον στόχο τους και να ασκήσουν πλήρη έλεγχο είναι να συνενώσουν την δύναμή τους και την εξουσία τους, την οποία παραδίδουν στο θηρίο.

94,166,923 άτομα σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό. Από αυτούς, 67,548,417 έχουν αναρρώσει. Αυτά τα στοιχεία είναι από το νοσοκομείο Johns Hopkins.

Με άλλα λόγια, η πλειοψηφία των ασθενών με covid19 αναρρώνουν πλήρως, χωρίς να συνυπολογιστούν τα εκατομμύρια που το είχαν, ανάρρωσαν και δεν το κατάλαβαν.

Το covid19 δεν είναι πλάκα. Σε ολόκληρο τον κόσμο περίπου 2.015.630 – οι περισσότεροι ηλικιωμένοι – έχουν υποκύψει.

Ακόμα και με τις ψεύτικες αναφορές θανάτων από covid – που όλοι το ξέρουν – και συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο, αυτός είναι ένας πολύ σοβαρός ιός, αλλά έτσι ήταν και η γρίπη Η1Ν1, η γρίπη των χοίρων του 2009, που κόστισε την ζωή 500,000 ανθρώπων.

Το ίδιο έγινε με την γρίπη του Χόνγκ Κόνγκ το 1968, που στοίχισε την ζωή 4,000,000 ανθρώπων. Η γρίπη είναι μια άσχημη επιδημία. Πόσοι όμως θυμούνται αυτές τις επιδημίες;

Ίσως λίγοι. Γιατί; Επειδή τα μέσα ενημέρωσης τότε δεν μας έκαναν πλύση εγκεφάλου γι’ αυτές.

Η χώρα δεν έκλεισε, τα υγιή άτομα δεν ήταν σε καραντίνα, τα σχολεία δεν έκλεισαν, οι εκκλησίες παρέμειναν ανοικτές Γιατί;

Επειδή ο covid είναι ένας καλά πολιτικοποιημένος ιός!

 

Μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την ελευθερία και τη χριστιανική πίστη που θα προκύψει από την κρίση του κορωνοϊού,  είναι η «Μεγάλη Επαναφορά», μια πρωτοβουλία για να «αναδιοργανωθούν όλες οι πτυχές των κοινωνιών και των οικονομιών μας».

Η Μεγάλη Επαναφορά είναι η αιχμή του δόρατος από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ή WEF, το οποίο είναι γνωστό για τις ετήσιες συνόδους κορυφής στο Νταβός της Ελβετίας, όπου συγκαλεί την παγκόσμια ελίτ.

Είναι σε μεγάλο βαθμό μια δημιουργία του ιδρυτή του WEF καθηγητή Klaus Schwab και ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιούνιο σε μια εικονική συνάντηση από τον ίδιο και τον πρίγκιπα Κάρολο του Ηνωμένου Βασιλείου. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν υψηλόβαθμοι υποστηρικτές, όπως ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα και διευθύνοντες σύμβουλοι της Mastercard και της BP.


Το περιοδικό Time έχει αφιερώσει ένα ολόκληρο τεύχος στην προώθηση της πρωτοβουλίας «The Great Reset,» και μνημονεύτηκε από έναν σχολιαστή σαν «η Πράσινη Νέα Συμφωνία για στεροειδή», η οποία θα επιδιώξει να «προωθήσει σοσιαλιστικά ιδανικά, συμπεριλαμβανομένης της καταστροφής του καπιταλισμού και των ατομικών δικαιωμάτων».

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), ο κύριος χορηγός της πρωτοβουλίας, «Η Μεγάλη Επαναφορά» επιδιώκει να αντιμετωπίσει «μια επείγουσα ανάγκη, που τα παγκόσμια ενδιαφερόμενα μέρη πρέπει να συνεργαστούν στην ταυτόχρονη διαχείριση των άμεσων συνεπειών της κρίσης COVID-19», με διευρυμένο στόχο την βελτίωση «της κατάστασης του κόσμου».

Το WEF ιδρύθηκε από τον Γερμανό καθηγητή Klaus Schwab το 1971 και συγκεντρώνει «αρχηγούς κρατών, δισεκατομμυριούχους, και επικεφαλής μεγάλων επιχειρήσεων» κάθε χρόνο, για να συζητήσουν «οικονομικά θέματα και θέματα διακυβέρνησης ... κανόνες του κοινού κόσμου για την προώθηση των εθνικών κυρίαρχων αποφάσεων, την προώθηση της μη διάκρισης, «για τον μετασχηματισμό των οικονομιών και των κοινωνιών».

To «Time», προτείνει σαν ειδική περίσταση της παρούσας στιγμής αυτή την πρωτοβουλία, υποστηρίζοντας «Η πανδημία COVID-19 μας έχει δώσει μια μοναδική ευκαιρία να σκεφτούμε το είδος του μέλλοντος που θέλουμε ... να μοιραστούμε ιδέες για το πώς να μεταμορφώσουμε τον τρόπο που ζούμε και εργαζόμαστε».

Όλα αυτά, δεν είναι παρά οι πολιτικές του αντίχριστου με τις οποίες θα προσπαθήσει να ξεγελάσει τον κόσμο.

Επαναλαμβάνοντας αυτό το θέμα - σε σύντομο βίντεο - ο Schwab ανακοινώνει: «Η κρίση COVID-19 μας έδειξε ότι τα παλιά συστήματα δεν είναι πλέον κατάλληλα για τον 21ο αιώνα. Αποκάλυψε την θεμελιώδη έλλειψη κοινωνικής συνοχής, δικαιοσύνης, ένταξης και ισότητας. Τώρα είναι η ιστορική στιγμή, ο χρόνος, όχι μόνο για την καταπολέμηση του ιού, αλλά για να διαμορφωθεί το σύστημα ... για τη μετά covid εποχή ... Εν ολίγοις, χρειαζόμαστε μια μεγάλη επαναφορά!»

Σ’ αυτό το ειδικό τεύχος του «TIME», ο καθηγητής Schwab επεκτείνεται στην έννοια του «The Great Reset», σε ένα άρθρο με τίτλο «Μια καλύτερη οικονομία είναι δυνατή, αλλά πρέπει να φτιάξουμε μια καινούρια εικόνα για τον καπιταλισμό, για να το πετύχουμε». 

Γιορτάζοντας «το μόνο άμεσο θετικό» για την κρίση COVID-19, «την μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, η οποία έφερε ελαφρά, προσωρινή ανακούφιση στην ατμόσφαιρα του πλανήτη», ο Schwab συνέχισε, «υπάρχουν λόγοι να πιστεύουμε ότι ένα καλύτερο οικονομικό σύστημα είναι δυνατόν - και ότι θα μπορούσε να είναι προ των πυλών».

Θαυμάζοντας την «συνεργασία μεταξύ κυβερνήσεων και επιχειρήσεων» στην ανάπτυξη εμβολίων SARS-CoV-2, ο εκτελεστικός πρόεδρος του WEF ήλπιζε ότι τέτοια πρότυπα συνεργασίας «μπορούν να γίνουν ένα χαρακτηριστικό των οικονομικών συστημάτων μας και όχι μια σπάνια εξαίρεση».

Για την επίτευξη αυτών των στόχων, ιδίως όσον αφορά στην «κοινωνία και στους στόχους διακυβέρνησης», ο Δρ. Schwab προτείνει κάτι που ονομάζεται «Στήριξη Καπιταλιστικών μετρήσεων» που είναι οι πρόσθετες μη χρηματοοικονομικές αναφορές των εταιρειών, στις ετήσιες εκθέσεις τους.

Αυτές οι μετρήσεις θα περιλαμβάνουν την απάντηση σε ερωτήσεις όπως:

·        Ποιο είναι το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων στην εταιρεία σας;

·        Πόσοι άνθρωποι με διαφορετικά υπόβαθρα προσλήφθηκαν και προήχθησαν;

·        Τι πρόοδο έχει σημειώσει η εταιρεία προς τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου;

·        Πόσα πλήρωσε η εταιρεία σε φόρους σε παγκόσμιο επίπεδο και ανά δικαιοδοσία;»

Σε ένα άλλο άρθρο στην ιστοσελίδα του WEF, ο Schwab επιβεβαιώνει ότι «Η Μεγάλη Επαναφορά,» θα «απαιτεί ισχυρότερες και πιο αποτελεσματικές κυβερνήσεις» και «δημιουργία ... κινήτρων για τις βιομηχανίες να βελτιώσουν το ιστορικό τους σχετικά με τις μετρήσεις του περιβάλλοντος, της κοινωνίας και της διακυβέρνησης (ESG).»

Ισχυρίζεται επίσης ότι «ο κόσμος πρέπει να δράσει από κοινού και γρήγορα για να αναδιοργανώσει όλες τις πτυχές των κοινωνιών και των οικονομιών μας, από την εκπαίδευση έως τις κοινωνικές συμβάσεις και τις συνθήκες εργασίας».

«Κάθε χώρα, από τις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι την Κίνα, πρέπει να συμμετάσχει, και κάθε βιομηχανία, από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο μέχρι την τεχνολογία, πρέπει να μεταμορφωθεί. Εν ολίγοις, χρειαζόμαστε μια «Μεγάλη Επαναφορά» του καπιταλισμού», συνεχίζει ο Schwab.

Όπως εξήγησε περαιτέρω, ο Sharan Burrow, γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, η παγκόσμια οικονομία χρειάζεται «επανεξισορρόπηση».

«Πρέπει να σχεδιάσουμε τις πολιτικές για να ευθυγραμμιστούμε με τις επενδύσεις στους ανθρώπους και στο περιβάλλον», είπε ο Burrow. «Αλλά πάνω απ' όλα, η πιο μακροπρόθεσμη προοπτική αφορά την επανεξισορρόπηση των οικονομιών».

Σε ένα βίντεο, στις  6 Αυγούστου για το «The Great Reset,» ο συντάκτης της εφημερίδας «The Remnant» (Το υπόλοιπο, το απομεινάρι), ο Michael Matt, εξέτασε τη σχέση μεταξύ της κρίσης του κορωνοϊού και των εγκλεισμών:

«Αυτό δεν έχει να κάνει με το COVID πια. Πρόκειται για μια επαναφορά των πάντων. Και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι σ’ αυτό τον δρόμο αυτή τη στιγμή με όλα αυτά, έτσι ώστε να αποσταθεροποιηθεί ολόκληρη η χώρα μας», δήλωσε ο Ματ.

Το παιχνίδι τώρα είναι να γονατίσει την οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών, να την βγάλει από τον δρόμο της, έτσι ώστε ο καθένας να θέλει την «Μεγάλη Επαναφορά» δήλωσε ο Matt.

Συνέχισε, «Η Μεγάλη Επαναφορά, λοιπόν, πολιτικά, [και] οικονομικά ... θέλει να εφαρμόσει τεράστια σοσιαλιστικά προγράμματα, και φυσικά, την παγκόσμια αλλαγή του κλίματος σύμφωνα με τις γραμμές της Πράσινης Νέας Συμφωνίας. Ο έλεγχος θα είναι απίστευτος».

Η τεχνολογία, ιδίως οι δύο αιχμές της, η τεχνητή νοημοσύνη και η βιοτεχνολογία, μπορούν να διαβρώσουν τα θεμέλια της δημοκρατίας και να υποσκάψουν την ελευθερία και την ισότητα, ευνοώντας τη συγκέντρωση δύναμης στα χέρια μιας μικρής ελίτ, η οποία θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια σύγχρονη τυραννία, μια ψηφιακή δικτατορία.

Αν και οι λεπτομέρειες της «Μεγάλης Επαναφοράς» δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί, αναμένεται να αποκαλυφθούν στην συνεδρίαση του WEF τον Ιανουάριο του 2021. Ωστόσο, δεδομένων των αποδεικτικών στοιχείων, ο Justin Haskins του Ινστιτούτου Heartland καταλήγει, «είναι σαφές ότι ο σκοπός του σχεδίου ... είναι να κινηθεί η παγκόσμια οικονομία προς τον σοσιαλισμό, χρησιμοποιώντας την αλλαγή του κλίματος και την  COVID-19 σαν δικαιολογίες».