Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε..

"...Συνέβη, και, αυτό!
Ένα φέιγ βολάν, μοιράστηκε σε εκκλησίες της Πάτρας μετά τη λειτουργία της Κυριακής.Το φέιγ βολάν αυτό, διαφημίζει ένα διήμερο ταξίδι που θα γίνει τον Φεβρουάριο, και την πρώτη μέρα (Τρίτη 3 Φεβρουαρίου) θα περιλαμβάνει επισκέψεις σε τέσσερα μοναστήρια της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.

Το εισιτήριο είναι μόνο 30 ευρώ και φαίνεται ότι τα πραγματικά έξοδα θα τα καλύψει η μονή Βατοπεδίου αφού η μάζωξη αυτή των τάχα εκδρομέων είναι αβανταδόρικη υπέρ της Μονής.
Αυτό θα είναι το πρόγραμμα για την δεύτερη μέρα, σύμφωνα με το έντυπο: «Το πρωί της Τετάρτης, θα παρευρεθούμε στο δικαστήριο για ειρηνική συμπαράσταση της Ιεράς Μονής της Παναγίας (Βατοπαίδι)».
Όπως γράφει η zougla.gr: «Εντύπωση προκαλεί ότι πουθενά δεν αναφέρεται ούτε ποίοι δικάζονται, ούτε για ποίο λόγο, ούτε που βρίσκονται τα δικαστήρια, ούτε ποίος είναι ο οργανωτής της εκδρομής». Η zougla.gr ερεύνησε το θέμα και ανακάλυψε ότι στις 4 Φεβρουαρίου δικάζονται στο Εφετείο Κομοτηνής ο ηγούμενος Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος και η δικαστικός Μαρία Ψάλτη για την υπόθεση της καθυστέρησης της απόφασης για την λίμνη Βισθωνίδα.

Το μπούγιο (με τους «εκδρομείς») θα συνοδεύει ο Νεκτάριος Μουλατσιώτης, λέει το φέιγ βολάν. (σ.σ. γνωστός από τους παπα-καρεκλάδες)