Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Εσχατη κατάπτωση


Προφυλακιστέος κρίθηκε  ο ηγούμενος Νήφωνας, που κατηγορείται για ασέλγεια κατ' εξακολούθηση σε βάρος ανήλικων δοκίμων της Ιεράς Μονής Αγίας Σκέπης στην Κερατέα, μετά την πολύωρη απολογία του ενώπιον  της 25ης τακτικής ανακρίτριας. Ο κατά κόσμον Ελευθέριος Αναστασόπουλος, 68 ετών, καταγγέλθηκε πριν από λίγες ημέρες από θύματά του, ενώ σύμφωνα με τη δικογραφία οι παθόντες -ενήλικοι πλέον οι περισσότεροι- ξεπερνούν τους 10.
 Δεν θα είχε κανένα νόημα να προσθέσουμε τίποτα. Αλλωστε "..ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω.."
 
Εκείνο που προκαλεί θλίψη (και όχι έκπληξη) είναι η κερκίδα των οπαδών :
  "Στα... μαύρα ντύθηκαν ξαφνικά για λίγες ώρες τα ανακριτικά γραφεία στην Ευελπίδων, από το κοπάδι των πιστών του ηγούμενου, που κατέφτασε μαυροφορεμένο .
Ανάμεσά τους ήταν και μοναχοί, ορισμένοι από το μοναστήρι, στο οποίο ηγείτο ο 68χρονος ιερομόναχος Νήφωνας, κατά κόσμον Ελευθέριος Αναστασόπουλος του Ιωάννη.

Στους διαδρόμους των δικαστηρίων πολλοί από το πλήθος, που δήλωναν ότι ο «παππούλης είναι άγιος και έχει το χάρισμα (!) για το "μυστήριο" της εξομολόγησης».."
 Αλήθεια θα είχαν την ίδιο ενθουσιασμό επιβράβευσης του "αγίου" παππούλη άν τα θύματα ήταν τα δικά τους παιδιά ;