Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Ενας σκληρός κόσμος

Στις 6 το πρωί της 18ης Μάρτη , βρέθηκε νεκρή η Κατερίνα Γκουλιώνη, στο καράβι που τη μετέφερε κατά την πειθαρχική μεταγωγή της από τις φυλακές της Θήβας στην Αλικαρνασσό. Ήταν δεμένη με χειροπέδες πισθάγκωνα και χτυπημένη στο πρόσωπο.   Ειχε προηγηθεί το ίδιο πρωί επίθεση εναντίον κρατουμένου  από τρείς παρακρατικούς , στις φυλακές Αλικαρνασσού (Σύμπτωση;). 
  Η Κατερίνα Γκουλιώνη, κρατούμενη για χρήση ναρκωτικών πρωτοστατούσε στην κατάργηση του εξευτελισμού της κολπικής έρευνας εις βάρος των γυναικών από τους δεσμοφύλακες. 
"...Όταν λοιπόν, αποφασίσουν οι ασύδοτοι βασανιστές μας να μας βγάλουν από την απομόνωση πρέπει να περάσουμε το ίδιο μαρτύριο της σωματικής έρευνας και της κολπικής εισβολής. Αυτό το ίδιο μαρτύριο της έρευνας μπορεί ανά πάσα στιγμή να μου το κάνουν και στο θάλαμο, όπου μένω, όταν υπάρχει υπόνοια για ύπαρξη απαγορευμένων ουσιών. Μπαίνουν μέσα στο θάλαμο, μας ξυπνάνε, μας κάνουν σωματική και κολπική έρευνα, μας βγάζουν έξω από τον θάλαμο και ανακατεύουν όλα μας τα πράγματα πετώντας τα κάτω. Μετά χάνουμε πράγματα μας γιατί τα πετάνε ή τα παίρνουν και πρέπει να τακτοποιήσουμε ολόκληρο το θάλαμο για να μπορέσουμε να κοιμηθούμε..."
   Η αυλαία γράφτηκε στο Κοιμητήριο Κούκος στο Βόλο στην κηδεία της 41χρονης Κατερίνας.
   Συνοδεία πέντε δεσμοφυλάκων από τον Κορυδαλλό, με τις χειροπέδες στα χέρια, η Πολιτεία «επέτρεψε» στον αδερφό της άτυχης Κατερίνας (κρατούμενο επίσης) να παραστεί στην κηδεία της αδερφής του !
   Ακόμη και οι λυγμοί της μάνας που εκλιπαρούσε να βγάλουν τις χειροπέδες για να αποχαιρετήσει ο αδερφός την αδερφή του, δεν πτόησαν τους "σωφρονιστικούς" υπαλλήλους .
Το χειρότερο διαδραματίσθηκε, ωστόσο, στη συνέχεια: Ενώ οι αστυνομικοί υποσχέθηκαν οτι θα επιτρέψουν την παραμονή του στην κηδεία , μετά από λίγα λεπτά, άρχισαν να τρέχουν προς την αντίθετη κατεύθυνση, όπου βρισκόταν η κλούβα. Με συνοπτικές διαδικασίες τον τοποθέτησαν στην κλούβα, τον έδεσαν στη σήτα και τον απομάκρυναν άρον άρον πρίν γίνει η ταφή ..