Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 14 Μαΐου 2008

διώξεις για τους ζηλωτές

 Οι ζηλωτές της μονής Εσφιγμένου "αρνουνται να αναγνωρίσουν τον oικ.πατριαρχη ως επισκοπό τους , αρνούνται να συμπράξουν με τους οικουμενιστές, αρνουνται να εκταμιεύσουν τις ευρωπαϊκές επιδοτησεις που έχουν ήδη εγκριθεί για το μοναστήρι και ανέρχονται στα 15 εκατομύρια ευρώ !(αυτό απο μόνο του είναι σκάνδαλο..) O λόγος αυτής της άρνησης είναι ότι θεωρούν πως γι αυτά τα χρήματα θα απαιτηθεί το αντάλλαγμα της συμμόρφωσης τους προς τις απαιτήσεις της Νέας Τάξης και των εκπροσώπων της."
 Oι ζηλωτές κάνοντας χρήση παραγράφου του Καταστατικού Χάρτου του "'Αγιου" Όρους, σταμάτησαν την μνημόνευση του Οικουμενικού Πατριάρχη ως μόνη μορφή διαμαρτυρίας, εναντίον στις φιλοπαπικές διαθέσεις της κεφαλής της "Ορθόδοξης" εκκλησίας. Αυτό είχε καταστροφικές συνέπειες για το μέλλον τους, αν και αυτή η διαμαρτυρία προβλέπεται από τους «νόμους» του "'Αγιου" Όρους ως η μόνη μορφή εναντίωσης στον Οικουμενικό Πατριάρχη. Η  Μονή Εσφιγμένου ήταν «κακό» παράδειγμα που δεν έπρεπε να ακολουθήσουν οι υπόλοιποι. Έτσι τα μέτρα εναντίον της έπρεπε να είναι σκληρά ,με την βοήθεια του Διοικητή του "'Αγιου" Όρους (που είναι πάντα πολιτική θέση και καθοδηγούμενος από το κράτος) μπορούν να κατευθύνουν και την διοίκηση του 'Αγιου Όρους αφού ο Διοικητής λαμβάνει μέρος στο συμβούλιο των Ηγουμένων των υπόλοιπών μονών.
 
 Οπως οι ίδιοι καταγγέλουν : 
    - έχουν απομακρύνει τον εκπρόσωπό τους απο το συμβούλιο διοίκησης του Ορους.
    
-έχουν πάρει το όνομα τους , και το έδωσαν σε μια άλλη αδελφότητα  στην "νέα Εσφιγμένου" ώστε  να υπογράφει σαν Εσφιγμένου και να πάρει τα χρήματα της Ε.Ε. που αρνιούνται.
     -παρακολουθούνται από ιδιωτικούς αστυνομικούς στις μετακινήσεις τους.
     - τους επιτίθενται καλόγεροι-τραμπούκοι οπλισμένοι με λοστούς
     - έχουν δεσμεύσει τα δικαιώματά τους (βάρκες ,ακίνητα κλπ). 
     - τους απαγορεύουν να έχουν πιστούς εντός της Μονής .
     - τους  απαγορεύουν την όποια επικοινωνία με τον έξω κόσμο.
     -τους έχουν ονοματίσει ως καταληψίες 
     -τους απαγορεύουν να φέρνουν τρόφιμα εντός της μονής.
     -τους απαγορεύουν να ψαρεύουν με τις ίδιες τις βάρκες τους.
     -τους απαγορεύουν να φέρνουν φάρμακα για τους αρρώστους τους.
      -τους απαγορεύουν να προσκαλούν γιατρούς ,εκτός του γιατρού που βρίσκεται στις Καρυές, που σε περίπτωση κακοκαιρίας δεν πηγαίνει καν.

  Δεν γνωρίζουμε αν είναι όλα αυτά αλήθεια , ούτε πιστεύουμε οτι ο μοναχισμός γενικότερα είναι η χριστιανική στάση ζωής. 

   Ομως τα πράγματα χειροτερεύουν:
«ΑΜΕΣΗ επέμβαση της Αστυνομίας» στο "'Αγιο" Όρος για την επίλυση του ζητήματος με τους ζηλωτές μοναχούς της Μονής Εσφιγμένου, ζητεί ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Βασίλης Φλωρίδης, με επιστολή του στην υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. Υποστηρίζει πως τίθεται μείζον «νομικό, εκκλησιαστικό αλλά και εθνικό ζήτημα», με την παραμονή στη μοναστική Πολιτεία των ζηλωτών που έχουν κηρυχθεί σχισματικοί, τονίζοντας ότι πρέπει να απομακρυνθούν. Ο κ. Φλωρίδης, ο οποίος κοινοποιεί την επιστολή στον Πρωθυπουργό και στον Οικουμενικό Πατριάρχη, μεταθέτει την ευθύνη τής μη απομάκρυνσης των ζηλωτών μοναχών της Μονής Εσφιγμένου στην Πολιτεία, που δεν προχωράει «στην εκτέλεση αποφάσεων» και αναφέρεται στην απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη, της διοίκησης του Αγίου Όρους και την επικύρωσή τους από το Συμβούλιο της Επικρατείας, με τις οποίες οι μοναχοί πρέπει να απελαθούν.
     
Δηλαδή θα τους τιμωρήσουν με τα ΜΑΤ...