Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

συμβούλια προσευχής

Τι είναι το "συμβούλιο" διεθνούς προσευχής ;
Γιατι καλεί σε προσευχή με αίτημα τις πολιτικές αλλαγές σε μιά χώρα;
Τι είναι οι μακρόσυρτες διαδογματικές αλυσίδες προσευχής ; 
Σε ποιόν Θεό προσεύχονται ομάδες ανθρώπων που δεν είναι σε θέση ούτε για την φύση αυτού του Θεού στον οποίο απευθύνονται να συμφωνήσουν ;

Μήπως δεν είναι παρά κινήσεις εντυπωσιασμού και κατεξουσιασμού των μαζών και υπολογισμός άσκησης επιρροής στο υπο διαμόρφωση πολιτικό καθεστώς ενός κράτους ; 
διαβάζουμε για παράδειγμα:
".. ξεκίνησε μια πρωτοβουλία για εθνική προσευχή στη Μογγολία, αναφέρει ο Τζων Ρομπ του Συμβουλίου Διεθνούς Προσευχής. Περί τους 200 Χριστιανούς ηγέτες από όλα τα δόγματα σε όλη τη χώρα μαζεύτηκαν για τρεις μέρες ενωμένης προσευχής για τη μεταμόρφωση της χώρας τους. Ας σταθούμε μαζί τους στην προσευχή για:
1. Μία βαθιά και πραγματική πολιτική, κοινωνική και πολιτισμική μεταμόρφωση στη χώρα που θα ξεκινήσει με τη Χριστιανική κοινότητα.
2. Να σπάσουν τα οχυρά και η καταπίεση. Υπήρξε μια σημαντική ανανέωση του Βουδισμού του Θιβέτ και της λατρείας του Τζένγκις Χαν, του λαμπρού εκείνου, αλλά αδίστακτου κατακτητή απ' το παρελθόν που έχει δεμένους τους πολιτικούς ηγέτες και μεγάλο μέρος της κοινωνίας μαζί με πολλά άλλα πνευματικά όντα που οι άνθρωποι φοβούνται και προσπαθούν να εξευμενίσουν με τη λατρεία. Να προσεύχεστε να σπάσει η δύναμη αυτών των ψεύτικων θεών πάνω από την κοινωνία και τα πνεύματα της πλάνης να εκδιωχθούν από τη χώρα.
3. Ενότητα στις εκκλησίες για μια καινούρια μέρα συνεργασίας για τους ηγέτες και τους πιστούς στον ευαγγελισμό (γύρω στους 20.000 σε ένα πληθυσμό 2,6 εκατομμυρίων κατοίκων).
4. Ανάπτυξη ενωμένου δικτύου προσευχής και κίνησης προσευχής σ' ολόκληρη τη χώρα, φέρνοντας ανανέωση και αναζωπύρωση στην εκκλησία..."
                         
Οι προθέσεις μοιάζουν χριστιανικές , όμως οι βαρύγδουποι τίτλοι (συμβούλιο..προσευχής) και η (ετερόκλητη) ενότητα για την "μεταμόρφωση" της χώρας ..σας θυμίζουν τίποτα ; Κάθε ερμηνεία δεκτή..