Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Επικίνδυνη ομάδα οι χριστιανοί

Πρόκειται για δημοσίευμα σε ιστοσελίδα του Ηρακλείου Κρήτης που εχει γραφτει χρόνια πρίν,με πρόθεση να συκοφαντήσει τοπική χριστιανική ομάδα και χρησιμοποιείται και αναπαράγεται μέχρι σήμερα (πχ απο την βικιπαίδεια)για να "διαφωτιστούν"οι αναγνώστες σχετικά με την εκκλησία μας .  
 

"...Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στις αντιτριαδικές ομάδες των Πεντηκοστιανών, τις ομάδες δηλαδή που τάσσονται εναντίον του δόγματος της Αγίας Τριάδος, διότι και οι πιο επικίνδυνες είναι και μεγάλη δραστηριότητα αναπτύσσουν στη χώρα μας και ειδικά στην Κρήτη και την πόλη μας, το Ηράκλειο. Η ομάδα που δρα στην πόλη μας είναι η "Κοινωνία των Μαθητών του Χριστού", όπως ονομάζεται (άλλα ονόματά της είναι "Κοινωνία Μαθητών Σωτήρος Χριστού, Αναγεννημένοι Χριστιανοί, Εκκλησία Αναγεννημένων Χριστιανών, Ανανεωμένοι Χριστιανοί). Η ομάδα αυτή, που αποτελεί παράρτημα της αμερικανικής κίνησης Jesus only, οργανώθηκε από το Θέμη Κουλούρη, ο οποίος εμφανίστηκε στο Ηράκλειο το 1981 σταλμένος από την αμερικανική πεντηκοστιανή οργάνωση Jesus only, και ίδρυσε το σωματείο με το όνομα "Κοινωνία των Μαθητών του Χριστού". Η διδασκαλία της αιρετικής αυτής ομάδας είναι σαφώς αντιτριαδική. Απορρίπτεται ο νηπιοβαπτισμός , η ιεροσύνη, η τιμή και η αειπαρθενία της Θεοτόκου, η τιμή προς τους Αγίους και τις εικόνες ενώ ο "Δείπνος του Κυρίου" αποτελεί απλή "ανάμνηση" και όχι κοινωνία του Σώματος και του Αίματος του Κυρίου. Πιστεύουν ακόμη στα "σημεία" που ακολουθούν το "βάπτισμα" με το 'Αγιο Πνεύμα (γλωσσολαλιά, προφητεία, θεραπείες). Ελάχιστη προσφορά των μελών στην ομάδα είναι η "δεκάτη", δηλαδή το ένα δέκατο των εσόδων τους. Κανονικά όμως όλα τα υπάρχοντα (μισθοί, αγροτικά προϊόντα, εισοδήματα, ταλέντα και ικανότητες) ανήκουν στο Θεό, δηλαδή στην ομάδα.."
Στην πραγματικότητα αυτό που βλέπουν σαν κίνδυνο οι θρησκείες τους στους ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ή  JESUS ONLY (όπως τους ονομάζουν)απο το 30 μΧ και μετά είναι η πίστη οτι ο Ιησούς είναι ο Θεός.