Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Φούντωσε ο ..Φούντας

Πρωταγωνιστής επεισοδίων (και πάλι) ο μητροπολίτης Γόρτυνος, Ιερεμίας (Παναγιώτης) Φούντας, στην ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής του Δήμου Δημητσάνας. 
Ο Φούντας, στόλισε αυτή τη φορά με..ευχές εκλεγμένους εκπροσώπους του λαού. 
Οι σκηνές απείρου κάλους εκτυλίχθηκαν οταν ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Γιάννης Φράγκος, τόνισε(το αυτονόητο) ότι από το Σύνταγμα δεν αναφέρεται παρουσία ιερέων στην ορκωμοσία . 
Ακολούθησε φραστική επίθεση του Φούντα και της κουστωδίας του ενάντια στα παρευρισκόμενα μέλη του ΚΚΕ. Ο αρχιερέας γνωστός από την προτροπή του για καύση της Αγίας Γραφής κατηγόρησε τα μέλη της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση οτι θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε άθεο κράτος (είπε δηλαδή ο γάιδαρος τον πετεινό..κεφάλα). 
Σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου ο αρχιερέας εκτός εαυτού φωνάζει "ντροπή σας" "αίσχος" και "αντε να χαθείτε!" συνεπικουρούμενος από τη γνωστή κλάκα του εξουσιολάγνου ακροατηρίου που συχνάζει σε τέτοιες παράτες..
"Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του λαού" έλεγε στο τέλος η δήλωση του Γιάννη Φράγκου, κάτι το οποίο προκάλεσε την οξύτατη αντίδραση του μητροπολίτη Γορτυνίας που φώναζε έξαλος  
"ακου να σου πω, εδώ είναι η πατρίδα του αγίου Γρηγορίου Ε' και να με πας στα δικαστήρια" (Ο Γρηγορίος Ε' είναι ο πατριάρχης που αναθεμάτισε τρις τους Έλληνες και έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στην εκστρατεία του Υψηλάντη στις Ηγεμονίες)..
Του κάκου τοπικοί παράγοντες προσπαθούσαν να κατευνάσουν τα πνεύματα, εξηγώντας στον..σεβασμιότατο ότι επρόκειτο για μία δήλωση που τα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης είχαν δικαίωμα να διαβάσουν, ενω ο δήμαρχος που πήρε το μικρόφωνο προσπάθησε να εξηγήσει με ηρεμία τι ακριβώς συμβαίνει, λέγοντας πως ο δημοτικός σύμβουλος θέλει να δώσει πολιτικό όρκο. 
"Να μάθετε ότι εδώ έχετε έναν τρελό δεσπότη" ήταν η απάντηση του Φούντα.. (Xωριό που φαίνεται..)