Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

προσκοπισμός και ορθοδοξία

Η παγκόσμια ενωση ορθοδόξων χριστιανών (!) προσκόπων «ΔΕΣΜΟΣ» διοργάνωσε  στο Διορθόδοξο κέντρο της εκκλησίας της Ελλάδος στην μητόπολη Πεντέλης την 2η Οικουμενική Συνάντηση "χριστιανών" προσκόπων στις 15 - 17 Οκτωβρίου 2010.
Στην συνάντηση αυτή έλαβαν μέρος εκπρόσωποι προσκοπικών οργανώσεων από την Βουλγαρία, Γερμανία, Η.Π.Α., Ισραήλ, Κύπρο, Λίβανο, Παλαιστίνη, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σερβία και φυσικά από την Ελλάδα των οποίων τα μέλη στο θρήσκευμα είναι αγγλικανοί, καθολικοί, προτεστάντες και ορθόδοξοι. 
Θέματα που απασχόλησαν την συνάντηση των οικουμενιστών ήταν
  • Ο διαρκής διάλογος μεταξύ των νέων
  • "χριστιανισμός" και περιβάλλον
  • Οι νέοι και η εκκλησία - Τρόποι επιστροφής των νέων στην εκκλησία

Την εισήγηση των θεμάτων έκαναν ο μητροπολίτης  Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, ο αρχιεπίσκοπος των καθολικών Ελλάδος κ. Νικόλας Φώσκολος, και ο καθηγητής θεολογίας στο πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Μάριος Μπέγζος.

Στην συνάντηση διαβάστηκε χαιρετισμός  του πατριάρχη Κωνσταντινουπολης κ. Βαρθολομαίου και του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο που εκπροσωπήθηκε από τον ηγούμενο της μονής Πεντέλης κ. Ιωάννη .
  

Ο ΔΕΣΜΟΣ είναι όργανο του παγκόσμιου οργανισμού της προσκοπικής κίνησης, που ιδρύθηκε το 1997 μετά από πρωτοβουλία του σώματος Ελλήνων προσκόπων, με σκοπό την προώθηση της συνεργασίας και την ανάπτυξη  μεθόδων και πρακτικών που θα βοηθήσουν(!) στην.. εμπέδωση του θρησκευτικού συναισθήματος στα ορθόδοξα μέλη τους.
Εχει την ευθύνη για την διοργάνωση των θρησκευτικών δραστηριοτήτων των ορθόδοξων "χριστιανών" προσκόπων που διοργανώνονται από το παγκόσμιο προσκοπικό γραφείο.
  
Γίνεται όλο και πιο  φανερό στις μέρες μας οτι οι διεργασίες της οικουμενιστικής κίνησης (που έχουν συγκροτήσει οι τριαδικές αιρέσεις κάτω απο μασονική έμπνευση και καθοδήγηση) γίνονται όλο και πιο απροκάλυπτες .