Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Αλλαγή φρουράς στις αγαθοεργίες


Εκατομμύρια ευρώ, που επί χρόνια έρρεαν από το ελληνικό δημόσιο στα ταμεία της μη κυβερνητικής οργάνωσης της αρχιεπισκοπής Αθήνας «Αλληλεγγύη», προκειμένου να υλοποιήσει συγκεκριμένα ανθρωπιστικά προγράμματα, κατασπαταλήθηκαν σε πολυτελείς αγορές, ταξίδια και άλλους «ανοίκειους σκοπούς», αφήνοντας μια τεράστια «μαύρη τρύπα» (9,5 εκατομμύρια ευρώ) στα ταμεία της, ανάλογη του χρέους της προς το ελληνικό Δημόσιο

Σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε στο πολυμελές πρωτοδικείο Αθήνας και το σχετικό πόρισμα, που επισυνάπτεται :
- Είχε λάβει από το υπουργείο εξωτερικών έναντι του ποσού των 6.700.000 ευρώ για το πρόγραμμα των κοτόπουλων στο Ιράκ,το ποσόν των 5.600.000 ευρώ ως πρώτη δόση και το οποίο δεν φαίνεται πού δαπανήθηκε.
- Παρέλαβε κι άλλες προκαταβολές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από το υπουργείο εξωτερικών για διάφορα άλλα προγράμματα που δεν εκτελέστηκαν, ενώ τα χρήματα δεν επιστράφηκαν στο ελληνικό δημόσιο ούτε βρέθηκαν στους λογαριασμούς της «Αλληλεγγύης».
- Προέβη σε αγορές υλικών ή εξοφλήσεις τιμολογίων δαπανών ξένων προς το έργο και τους καταστατικούς σκοπούς της «Αλληλεγγύης», όπως αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών και δωρεά τους στη μητρόπολη Νέας Σμύρνης και την σύνοδο της εκκλησίας της Ελλάδος ή εξοφλήσεις τιμολογίων του Διορθόδοξου Κέντρου. Δαπανήθηκαν ακόμη μεγάλα ποσά άνω των 100.000 ευρώ για ναύλωση αεροσκάφους για ταξίδι του Χριστόδουλου στο Κόσοβο, αγορά αρχιερατικών εγκολπίων, σταυρών και ποιμαντικών ράβδων, κεριού εκκλησιών, ημερολογίων, έντυπων βιβλίων κ.λπ.
- Αγόρασε 371.093 κιλά πουλερικά, αξίας 742.186 ευρώ, τα οποία βρέθηκαν στα ψυγεία χαλασμένα και δαπανήθηκαν κι άλλες 100.000 για την καταστροφή τους.
- Το ίδιο συνέβη και με την αποστολή 70 τόνων ζυμαρικών στη Συρία απ' όπου επιστράφηκαν ως ακατάλληλα.
- Έλαβε από την Ιερά Σύνοδο 345.000 ευρώ για τα θύματα του Λιβάνου που τα χρησιμοποίησε για άλλους σκοπούς, αλλοιώνοντας τα παραστατικά είσπραξης των επιταγών.
- Μίσθωσαν ακίνητα χωρίς να υπάρχει ανάγκη και τα ποσά κατέβαλλε η «Αλληλεγγύη».
- Αγόρασε τέσσερα πολυώροφα ακίνητα δαπανώντας και τεράστια ποσά για τη διαρρύθμισή τους.
- Ενώ ο έρανος για τα θύματα του τσουνάμι απέφερε 1.663.900 ευρώ, η «Αλληλεγγύη» παρέδωσε στο ΥΠΕΞ μόνο 1.355.000 ευρώ και δεν φαίνεται τι έγινε το υπόλοιπο των 308.000 ευρώ.
- Ελαβε προκαταβολές για προγράμματα όπως κατασκευή σχολής επαγγελματικής κατάρτισης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Β. Σουμάτρα Ινδονησίας, που δεν πραγματοποιήθηκε, ενώ εισέπραξε προκαταβολή για κατασκευή σχολείου-ορφανοτροφείου στην ίδια περιοχή, έργο που επίσης δεν εκτελέστηκε ποτέ.
 Πάντως η ορθόδοξη εκκλησία βρήκε την λύση . Μετέφεραν την αρμοδιότητα υπαγωγής της οργάνωσης από την αρχιεπισκοπή στην σύνοδο και την μετονόμασαν απο "Αλληλεγγύη" σε.."Αγάπη" (η οποία κατέθεσε και την παραπάνω μήνυση)
Θα είμαστε αφελείς αν ρωτούσαμε : " τα 9,5 εκατομύρια ευρώ με ποιό τρόπο σκοπεύουν να τα επιστρέψουν στον ελληνικό λαό ; " Τα εκατομύρια  θα συνεχίσουν να ρέουν από τα άδεια κατα τα άλλα ταμεία του  κράτους και στην μετονομασθείσα "Αγάπη" ;
Τι να πούμε ; Εμπρός για νέες αγαθοεργίες !