Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Θρησκευτικό ελ Ντοράντο..


Πιο κάτω εκδηλώσεις σεβασμού και ευγνωμοσύνης μοναχών προς την ελληνική πολιτεία..
Αλλη μακρική χώρα φαίνεται οτι είναι ο Αθως , αφου οικονομική κρίση δεν τον αγγίζει . Δύο εκατομύρια διακόσιες πενήντα χιλιάδες είναι η ..φτωχική επιχορήγηση για το 2010 από το αίμα του Ελληνικού λαού για τα 20 μοναστήρια στο τρίτο ποδι της Χαλκιδικής.  Η σχετική απόφαση δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 10 Δεκεμβρίου.
Ακόμα λέγεται οτι δόθηκαν 8 εκατομύρια ευρώ περίπου μέσω του ΕΣΠΑ . 
Να θυμίσουμε οτι η χερσόνησος του Αθω έχει παραχωρηθεί με διάταγμα  της  ρωμαικής εξουσίας το 972 στις μονές .
Πρόκειται για προνομιακό καθεστώς κυριαρχίας επι ελληνικού εδάφους που προκύπτει από αυτοκρατορικά χρυσόβουλλα,  σουλτανικά φιρμάνια, και τους "γενικούς κανονισμούς" του οικουμενικού πατριαρχείου που έχουν φροντίσει να ενσωματώσουν στο σύνταγμα (!) .
 Σύμφωνα με αυτό :
Διοικείται από τις  20 μονές ,το έδαφός του ανήκει κατά κυριότητα (!)στις μονές  , δεν αναπαλλοτριώνεται (!), και μόνον η ανταλλαγή του με άλλα εδάφη είναι δυνατή ,απαγορεύεται καθε μεταβολή του διοικητικού συστήματος των μονών, απαγορεύεται η αλλαγή του αριθμού των μονών και κάθε μεταβολή της ιεραρχικής τάξης .
Παρά τα σκάνδαλα, η oρθόδοξη εκκλησία διατηρεί τα προνόμια και την τεράστια περιουσία της. Με πρόσφατο τον θόρυβο για το Βατοπέδι οι μονές εξακολουθούν να διεκδικούν δεκάδες χιλιάδες στρέμματα γης , με απίθανα τεχνάσματα. 
Το "άγιο" όρος λαμβάνει επιδοτήσεις για αμφιλεγόμενες "γεωργικές γαίες" στη Χαλκιδική , η μονή αγίου Διονυσίου στον Όλυμπο μετέτρεψε ολόκληρη πλαγιά με βοσκοτόπια σε ιδιωτική έκταση , η μονή Τοπλού στην Κρήτη σκόπευε να χτίσει τουριστικά χωριά σε κατοικημένες εκτάσεις της , οι μονές Πετράκη και Πεντέλης στην Αθήνα συγκεντρώνουν όλο και μεγαλύτερες περιουσίες , η μονή Μεγίστης Λαύρας στην Αλλόνησο μίσθωσε σε κτηνοτρόφους την Κυρά Παναγιά, το μικρό νησάκι στο αρχιπέλαγος της Αλοννήσου, ενώ μονή στην Πάτμο απέκτησε πολυάριθμα μετόχια διάσπαρτα στο Αιγαίο.
Η καταγραφή της εκκλησιαστικής περιουσίας που είχε γίνει πριν 20 χρόνια έχει πολλά προβλήματα και ελλείψεις, ενώ οι φορολογικές ελαφρύνσεις ήταν εξωφρενικές, με απαλλαγή από τον φόρο εισοδήματος και μεταβίβασης ακινήτων όπως και χαμηλή φορολογία στα έσοδα από την εκμετάλλευσή τους.