Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Η γνωστή -άγνωστη αίρεση και παραπληροφόρηση

Παιδί  γεννήθηκε  νεκρό σε διαμέρισμα στην Κυψέλη  την Δευτέρα . Στο διαμέρισμα μένει μία οικογένεια  από την Ρωσία. Ο πατέρας της οικογένειας που στο παρελθόν ήθελε να γίνει ιερέας της ορθόδοξης εκκλησίας έκανε στο νεκρό μωρό αερο"βάπτιση" .
Ποτισμένοι με την δεισιδαιμονία του νηπιοβαπτισμού οι δύο γονείς τοποθέτησαν το άψυχο παιδί στην μπανιέρα μέσα σε παγάκια και τό έψελναν για να σώσουν την ψυχή του ενώ την επόμενη μέρα δεν επέτρεπαν στο ΕΚΑΒ να πάρει το νεογνό πριν έρθει ο παπάς να το "διαβάσει".  
Ο πατέρας μάλιστα είπε στους αστυνομικούς πως ο ίδιος έχει ξεγεννήσει την σύζυγό όσες φορές ήταν έγκυος. Την ξεγέννησε συνολικά τέσσερις φορές. 

Για την ώρα το τμήμα ασφαλείας της Κυψέλης έχει πάρει καταθέσεις από τους γονείς όμως δεν κρατείται κανείς. Περιμένουν και από την ασφάλεια τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ενώ για την ώρα μιλούν για αιφνίδιο θάνατο.
Τα παραπάνω παρουσιάστηκαν από την τηλεόραση με την παράληψη αναφοράς στην νεκροβάπτιση και την θρησκευτική ταυτότητα των γονέων  . Αντι αυτού ακούσαμε έκπληκτοι τους παρουσιαστές να λένε οτι πιθανόν(!) οι γονείς να είχαν θρησκευτικά κίνητρα και οτι δεν είναι γνωστό αν ανήκουν σε κάποια άγνωστη αίρεση !
 Το αποκορύφωμα ήταν οτι σε καποιο συγκεκριμένο τηλεοπτικό κανάλι ειπώθηκε οτι πιθανόν οι γονείς ανήκαν στην εκκλησία....(και ανέφεραν θρασύτατα το όνομα κάποιας συγκεκριμένης ετερόδοξης εκκλησίας !!) . Να υποθέσουμε οτι  ΕΣΡ για τις "ετερόδοξες" εκκλησίες δεν ισχύει..