Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Λέτε να τον αναλάβει ο "άγιος " Αρτέμιος ;

Με απόλυση κινδυνεύει εκπαιδευτικός στα Ιωάννινα επειδή αρνείται να διδάξει το μάθημα των θρησκευτικών .
    Ο  δάσκαλος ενός δημοτικού σχολείου αντιμετωπίζει την οργή του "χριστεπώνυμου" πλήθους επειδή πιστός στις αρχές του αρνείται να προσυλητίσει ανήλικα παιδιά στο προτεινόμενο από τις αρχές δόγμα , και επειδή αρνείται την ανάρτηση εικονίσματος στην αίθουσα που υποτίθεται οτι απεικονίζει (!) τον Χριστό .
 
      Η επίθεση στον εκπαιδευτικό ξεκίνησε με επίπληξη , συνεχίστηκε με ένορκη διοικητική εξέταση και υπάρχει πλέον το ενδεχόμενο απόλυσης επειδή ο διωκόμενος αρνείται να συμβιβαστεί .
 
       Το επιχείρημα όλων αυτών είναι ότι οι "ετερόδοξοι" απαλλάσονται πλέον του μαθήματος των θρησκευτικών .
        Ξεχνούν φαίνεται οι υποκριτές αυτοί οτι οι ανήλικοι δεν χωρίζονται σε δόγματα , αλλά οι γονείς τους .
        Ξεχνούν οτι ο Ιησούς (για τον οποίο υποτίθεται οτι κόπτονται) αγαπάει όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως πεποιθήσεων , και τα αγκαλιάζει όλα χωρίς θεοσοφικές αναλύσεις και δογματική κατήχηση .
 Ο δικός τους ο "χριστός" είναι υπαρκτός  μόνο στα εικονίσματά τους .
 
 Δεν γνωρίζουμε τις πεποιθήσεις του δασκάλου , ούτε και τα παιδιά τις γνωρίζουν , επειδή ακριβώς δεν προσπάθησε να κατηχήσει κανέναν ούτε στον αθεισμό , ούτε σε άλλο θρήσκευμα .
 Γιατί λοιπόν αντιμετωπίζεται με δυσμένεια  ;  Eπειδή έχει αρχές και τις κρατά ;