Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

Τα σύνορα του τρόμου

Οι σφαγές των μεταναστών και των προσφύγων στα ευρωπαϊκά σύνορα συνεχίζονται αδιάκοπα: περίπου 12.000 είναι οι καταγεγραμμένοι νεκροί την τελευταία δεκαετία στα σύνορα της Ευρώπης και 400.000 είναι τα θύματα βασανιστηρίων, ενώ τους επιζήσαντες "τυχερούς" περιμένει η φυλακή, ένα από τα 300 στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα βασανιστήρια, οι "επαναπροωθή-σεις", οι ρατσιστικές δολοφονίες,  το ανθρωποκυνηγητό στους δρόμους των πόλεων, οι συνθήκες δουλείας.
     Στην Ελλάδα, μόνο τις τελευταίες μέρες, περισσότεροι από 18 νεκροί μετανάστες εκβράστηκαν στη θάλασσα της Αλεξανδρούπολης και τέσσερις ακόμη βρήκαν το θάνατο στον  Έβρο. Προστίθενται έτσι στο μακρύ κατάλογο με τους καταγεγραμμένους 257 μετανάστες και πρόσφυγες που έχασαν τη ζωή τους στο Αιγαίο μόνο μέσα στο 2007 και τους πάνω από 1.000 την τελευταία δεκαετία, καθώς και τους 50 μετανάστες  που δολοφονήθηκαν από αστυνομικούς, λιμενικούς ή "αγανακτισμένους νοικοκυραίους", αλλά και τους 13 μετανάστες που θυσιάστηκαν στα ολυμπιακά έργα.

    Αλλά και όσοι ξεφεύγουν από το θάνατο, αντιμετωπίζουν μια απάνθρωπη κατάσταση, στα "κέντρα κράτησης",  στα πρόχειρα κλουβιά-φυλακές και στους δρόμους της χώρας .
    Πλεον,οι οικονομικοι μεταναστες που βρισκονται στιβαγμενοι στο λιμανι των Πατρων και γνωριζουν καθημερινα,απανθρωπες καταστασεις,μη εχοντας προσβαση σε νοσοκομεια,αλλα και λοιπες δημοσιες υπηρεσιες, ωστε να υπερασπιστουν την ανθρωπινη υπαρξη τους,εκτος απο το φοβο για το τι τους ξημερωνει η επομενη μερα, εχουν να αντιμετωπισουν...και την οργανωμενη ρατσιστικη επιθεση οργάνωσης πολιτών που πρόσκειται σε "ορθόδοξο" πολιτικό (!) κόμμα .
Το δελτιο τυπο της οργανωσης το ξεκαθαριζει απο την αρχη.

"ΕΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ"


  Μόνο που αυτή η πατρίδα δεν είναι παντοτινή .
 Θα ήθελαν όταν μεταναστεύσουν στην ουράνια πατρίδα να αντιμετωπιστούν με τον ίδιο τρόπο ; Να ακούσουν και για τις ψυχές τους :
"ΕΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ"